De top 3 melodic house releases in november 2022: dit zijn de beste tracks

-

Home » Music » Releases » De top 3 melodic house releases in november 2022: dit zijn de beste tracks

Elke maand komen er honderden nieuwe releases uit. En iedere maand staan tientallen nieuwe artiesten op met nieuwe muziek. Het grote aanbod maakt het lastig om de pareltjes eruit te pikken. De Huisgidsen van This Is Our House reiken je de helpende hand en presenteren je ook deze maand hun selectie van de nieuwste tracks. Hieronder de top 3 melodic house releases in oktober 2022 van onze Huisspecialist Peter Dijk. En de bijgewerkte Spotify-lijst met nog méér nieuwe muziek.

hngT – Shy (Colussi rmx)

Prototype

De uit Frankrijk afkomstige hngT levert met Shy een donkere en diepe dansvloerkraker af. Laag voor laag wordt de spanning verder opgebouwd om vervolgens via een lang uitgesponnen dromerige break terug te komen. Knap om te horen hoe de aandacht tot het einde toe wordt vastgehouden. Fijne track!  


Arno E. Mathieu – Mistral Durance (Simoncino Dub Remix)

Compost records 

https://www.youtube.com/watch?v=G32z51XfoQE&ab_channel=CompostRecords

Het in München gevestigde Compost Records weet al bijna dertig jaar kwaliteitsmuziek uit te brengen. Sinds de oprichting in 1994 vooral gericht op de wat meer downbeat dance met onder andere veel invloeden uit de Jazz, Bossa Nova en aanverwante genres.  De laatste release is zonder meer een bijzondere en waardevolle aanvulling op de catalogus. De track Mistral Durance komt van het album Contemplation van de Fransman Arno E. Mathieu. Mistral Durance is een en al nostalgie en klinkt als een house track uit een ver verleden. Ook de rest van het album staat bol van verwijzingen naar andere genres zonder gedateerd te klinken.. De moeite waard om te luisteren!  


Space Dimension Controller – First Glance

Clone Dub Recordings

https://www.youtube.com/watch?v=hykBvtuvzzk&ab_channel=MaslowUnknown

Clone Dub Recordings uit Rotterdam heeft First Glance opnieuw uitgebracht inclusief twee niet eerder uitgebrachte tracks. Toch zijn het niet deze nieuwe tracks die de aandacht trekken. Space Dimension Recordings slaagt er juist in om met zijn eerdere materiaal opnieuw te verrassen. Zo klinkt het vier jaar geleden opgenomen First Glance nog steeds fris en knisperend. Knap hoe de Brit zijn synths langs elkaar laat bewegen zonder dat het eindeloos gepriegel wordt. Een mooie track!


Spotify-lijst én meer releases

Naast de Releases stellen onze Huisgidsen ook een Spotify-lijst samen van 2 tot 3 uur, die zij minimaal één keer per maand updaten. Daarin hoor je uiteraard hun top 3, maar ook andere nieuwe muziek die je niet mag missen. Ook Peter heeft zijn eigen melodic house-playlist voor TIOH gemaakt:

https://open.spotify.com/playlist/4FUsRBJCPH5EIn9QXZvdlh?si=d9154f6927a844e1

Meld je aan voor de nieuwsbrief

en krijg elke week het laatste dancenieuws rechtstreeks in je mailbox!

Je kan je op ieder moment afmelden voor de nieuwsbrief door op de link onderaan de nieuwsbrief te klikken.
We gebruiken Mailchimp als ons e-mailmarketingplatform. Wanneer je op Subscribe drukt ga je er mee akkoord dat je informatie met Mailchimp wordt gedeeld.
Peter Dijk
Peter Dijk
Verzamelaar pur sang sinds zijn kindertijd. Liefhebber van vele muziekstijlen, maar van elektronische in het bijzonder - en dan weer de diepe melodische house en techno voorop. Altijd op zoek naar de nieuwste releases. Wil jij dat Peter verslag komt doen van jou festival of evenement? Of heb jij nieuwe melodic house of techno releases voorbij zien komen die zeker niet mogen ontbreken in zijn maandelijkse top-3? Tip dan nu de redactie van This Is Our House.

Gerelateerd

My Most Memorable Gig: Tellurian (NL)

Iedere dj heeft er minstens eentje: een unieke gig waarover hij of zij altijd nog op verjaardagsfeestjes vertelt. In...

De top 3 hardcore releases in november 2022: dit zijn de beste tracks

Elke maand komen er honderden nieuwe releases uit. En iedere maand staan tientallen nieuwe artiesten op met nieuwe muziek....