dinsdag, december 7, 2021
spot_img
HomeMusicReleasesNieuwe bass music releases in november: De top 3 van Daan Coerver

Nieuwe bass music releases in november: De top 3 van Daan Coerver

-

Elke maand komen er honderden nieuwe releases uit. En iedere maand staan tientallen nieuwe artiesten op met nieuwe muziek. Het grote aanbod maakt het lastig om de pareltjes eruit te pikken. De experts van This Is Our House reiken je de helpende hand en presenteren je elke maand hun top 3 aan favoriete nieuwe releases. Hieronder de persoonlijke top 3 van Daan Coerver van bass music releases in november, én de bijgewerkte Spotify-lijst met nog méér nieuwe muziek.

Skantia – Connection EP

RAM Records

Skantia is een van de jonge beloftes van RAM Records. Hij releaset nu al zo’n twee jaar bij de Britse drum ’n bass gigant en pakt daarmee tienduizenden maandelijkse luisteraars op Spotify. Ook is hij op meerdere grote podia in binnen- en buitenland te bewonderen. Zo kan de Nederlandse bassliefhebber Skantia tijdens het weekend van 28 en 29 januari live meemaken tijdens Korsakov Weekender.

Op 10 november kwam de Britse dj/producer met zijn nieuwste plaat ‘Connection EP’. Hoewel ik over alle tracks zeer te spreken ben, sprong ‘Along The Way’ met AC13 er wel echt bovenuit. De intro bouwt heel rustig op, waardoor de energieke lading bass die bij de drop komt kijken alleen maar heftiger binnenkomt. Ik denk dat deze het live heel goed kan doen en ik kan dan ook niet wachten om deze track op een rave te horen.


Disciple – Afterlife Vol. 2

Disciple

Het Amerikaanse dubstep label ‘Disciple’ heeft door de jaren heen meerdere compilatiealbums op de markt gebracht. Vorig jaar kwamen ze met het concept ‘Afterlife’. Op dit album kwam de harde sound van dubstep/riddim samen met het euforische en melodische van future bass. Voor mij een perfecte cocktail van aansluitende genres.

- Advertisement -

Afgelopen maand, op 22 oktober, introduceerde Disciple ‘Afterlife Vol. 2‘. Wederom een lijst aan platen die in hetzelfde straatje vallen als op het eerste album. Ook deze plaat blaas ik maar al te graag door mijn koptelefoon en ik kan jullie dan ook ten zeerste aanraden hetzelfde te gaan doen.


Foramic – Flexure

MONTA

Kort geleden ontdekte ik via een maatje van mij dit Deense bass duo en ik wil ze ook graag even aan jullie introduceren. Formatic brengt nu al twee jaar platen uit op de grote streamingdiensten en krijgen daar, naar mijn mening, veel te weinig streams.

Laat je daarom alvast even verwennen door hun nieuwste plaat ‘Flexture’. Misschien zijn dit soort tracks niet voor iedereen weggelegd, maar mij kan je hiervoor wakker maken. Het is dom, lomp, vies en funky; alles wat een hitje nodig heeft.


Spotify-lijst bass music releases

Naast de top-3 nieuwe releases stellen onze Huisgidsen ook een Spotify-lijst samen van 2 tot 3 uur die zij minimaal één keer per maand updaten. Daarin hoor je uiteraard hun top-3, maar ook andere nieuwe muziek die je niet mag missen. De bass music releases in november:

- Advertisement -

Meld je aan voor de nieuwsbrief

en krijg elke week het laatste dancenieuws rechtstreeks in je mailbox!

Je kan je op ieder moment afmelden voor de nieuwsbrief door op de link onderaan de nieuwsbrief te klikken.
We gebruiken Mailchimp als ons e-mailmarketingplatform. Wanneer je op Subscribe drukt ga je er mee akkoord dat je informatie met Mailchimp wordt gedeeld.
Daan Coerver
Bass head en student journalistiek, die voor corona bijna iedere vrijdag en zaterdag met het grootste plezier events vol smerige deuntjes bezocht, om even keihard uit z’n plaat te gaan. Luistert inmiddels meer genres dan enkel drum ’n bass of dupstep, de stijlen die hij covert voor TIOH. Wil jij dat Daan verslag komt doen van jouw festival of evenement? Of heb jij nieuwe drum ’n bass of dupstep releases voorbij zien komen die zeker niet mogen ontbreken in zijn maandelijkse top-3? Tip dan nu de redactie van This Is Our House.

Gerelateerd

Dance-museum Our House is een kippenvel-kwekende speeltuin rond elektronische muziek-cultuur

Met Our House heeft Nederland een uniek dance-museum van internationale allure gekregen. Mark van Bergen en Erwin Herkelman togen...

Trance in december: De tips van Erwin Herkelman

In aanloop naar de nieuwe maand geven onze vaste Huisgidsen je koers richting de betere events, bijzondere releases en andere highlights....