HomeGenresExperimentalNieuwe Experimental Dance Music releases in november: De top 3 van Frank...

Nieuwe Experimental Dance Music releases in november: De top 3 van Frank Slijpen

Elke maand komen er honderden nieuwe releases uit. En iedere maand staan tientallen nieuwe artiesten op met verse muziek. Het grote aanbod maakt het lastig om de pareltjes eruit te pikken. De experts van This Is Our House reiken je de helpende hand en presenteren je elke maand hun top 3 van nieuwe releases. Hieronder de top 3 van Experimental Dance Music releases in november door Frank Slijpen. Én de bijgewerkte Spotify-lijst met nog méér nieuwe muziek.

Arca – Prada/Rakata & Electra Rex

XL Recordings

KicK i van Arca was één van mijn favoriete albums van vorig jaar. Volgende maand (3 december) brengt de Venezolaanse producer maar liefst twee opvolgers uit: KicK ii en KicK iii.

Vooruitlopend op deze twee albums bracht Arca afgelopen week twee nieuwe singles en videoclips uit: Prada/Rakata (van KicK ii) en Electra Rex (van KicK iii). Voor deze geweldige clips, zoals gebruikelijk bij Arca, werkte ze samen met de visuele artiesten Frederick Heyman (Prada/Rakata) en Carlota Guerrero (Electra Rex).

- Advertisement -

De clip van Electra Rex is opgenomen op het Plaça dels Àngels ​​in Barcelona, voor het MACBA, waar ik toevallig afgelopen herfstvakantie nog twee geweldige exposities zag. Toevallig zag ik in dezelfde stad Arca ooit ook live; zes jaar geleden op het Sónar Festival. Wat een geweldige show was dat!


Chrisman – Ku Mwezi

Hakuna Kulala

Ku Mwezi is het debuutalbum van de Congolese producer, dj en rapper Chrisman. Twee jaar geleden verhuisde hij van Congo naar Oeganda, waar hij nu artistiek leider is van de Nyege Nyege Studios. Twee maanden geleden tipte ik al de geweldige Nyege Nyege-verzamelaar Sounds of Pamoja, de meest hyperhectische en crazy muziek die ik in tijden heb gehoord.

Het korte, nog geen half uur, zes tracks bevattende Ku Mwezi komt uit op Hakuna Kulala, een sublabel van Nyege Nyege. Chrisman’s sound is avontuurlijk, opzwepend, obscuur, en af en toe trancy.

De titeltrack (samen met Yunis) is mijn favoriete nummer van het album.


Ostgut Ton Fünfzehn +1

Ostgut Ton

Ostgut Ton Fünfzehn + 1 is een herdenkingscompilatie ter ere van 16 jaar Ostgut Ton – en de eerste glimpen van licht aan het einde van een lange donkere tunnel voor moederclub Berghain.

De muziek richt zich op de verwevenheid van het label en de club in zijn veelheid aan verschillende ruimtes (vijf verdiepingen) en muzikale facetten. De vijf verdiepingen zijn vertaald naar vijf 12 inches, met een gevarieerde selectie van abstracte, sonische hommages, met herinneringen aan muziek en ruimte die ontoegankelijk waren (maar zeker niet vergeten).

Mijn favoriete track van het album: Reset Walking van Martyn en Duval Timothy.


Spotify-lijst Experimental Dance Music releases

Naast de top 3 nieuwe releases stellen onze Huisgidsen ook een Spotify-lijst samen van 2 tot 3 uur, die zij minimaal één keer per maand updaten. Daarin hoor je uiteraard hun top 3, maar ook andere nieuwe muziek die je niet mag missen. De Experimental Dance Music releases in november:


Meer tips?

Check ook de maandtips en releases van onze Huisgenoten.

- Advertisement -

Meld je aan voor de nieuwsbrief

en krijg elke week het laatste dancenieuws rechtstreeks in je mailbox!

Je kan je op ieder moment afmelden voor de nieuwsbrief door op de link onderaan de nieuwsbrief te klikken.
We gebruiken Mailchimp als ons e-mailmarketingplatform. Wanneer je op Subscribe drukt ga je er mee akkoord dat je informatie met Mailchimp wordt gedeeld.
Frank Slijpen
Frank Slijpen
Docent @ Fontys Academy for Creative Industries (Tilburg). Bestuurslid @ Paradox (Tilburg). Voorheen verantwoordelijk voor de marketing van onder meer de Verkadefabriek (Den Bosch) en het Bimhuis (Amsterdam). Kunst- en cultuurfanaat. Check ook F22T (Franks 22 Tips): elke 2 weken 22 kunst- en cultuurtips voor liefhebbers en professionals. Heb jij nieuwe experimental releases voorbij zien komen die zeker niet mogen ontbreken in zijn maandelijkse top-3? Tip dan nu de redactie van This Is Our House.

Gerelateerd

15 jaar Intents Festival in 15 bijzondere momenten

Intents Festival staat aan de vooravond van een bijzonder jubileum. Het driedaagse festival in Oisterwijk viert dit jaar het...

Interview: Nathan gaat viraal met zijn spraakmakende danspasjes

Danceliefhebbers die de sociale media een beetje bijhouden zullen de naam Nathan's Crazy Dance Moves vast voorbij hebben zien...