donderdag, oktober 5, 2023

Nieuwe hardcore releases: de top 3 van Joes Maas – februari

-

Home » Music » Releases » Nieuwe hardcore releases: de top 3 van Joes Maas – februari

Elke maand komen er honderden nieuwe releases uit. En iedere maand staan tientallen nieuwe artiesten op met nieuwe muziek. Het grote aanbod maakt het lastig om de pareltjes eruit te pikken. De Huisgidsen van This Is Our House reiken je de helpende hand en presenteren je ook in februari hun top 3 van nieuwe releases. Hieronder de top 3 op het gebied van hardcore in februari van onze Huisspecialist Joes Maas. En de bijgewerkte Spotify-lijst met nog méér nieuwe muziek.

DJ Mad Dog – Energy 1996

Dogfight Records

In mei 2021 bracht DJ Mad Dog een nieuwe trend binnen de hardcore scene; downtempo. Met zijn succesvolle ‘Downtempo EP‘ kon hij veel steun uit de hardcore wereld verwachten, vooral mede-artiesten zijn enthousiast over deze nieuwe stijl. Tien maanden later ziet de opvolger van de eerste EP, Downtempo EP II, het licht.

Dit keer bracht hij de presentatie nog net iets unieker dan de vorige keer. In de NDSM-werf stalde de Italiaanse artiest zijn analoge hardware uit om een fantastische live set uit te voeren. Opnieuw is het een EP van de allerhoogste kwaliteit binnen de harddance.

Energy 1996‘ is naar mijn mening het hoogtepunt van DJ Mad Dog’s nieuwste werk. De track weet perfect het originele hardcore gevoel te brengen, maar kent ook een nieuwe en verfrissende sound. Ondanks dat het tempo wat lager ligt dan gebruikelijk, barst het nummer van de energie en is het daarmee wellicht nu al mijn favoriete nummer van 2022.


Trespassed – Xearo’s Box

Thunderdome Music

Het is één van de meest besproken tracks van de afgelopen maand; Xearo’s Box. Dat heeft er alles te maken met de origine van de track. De originele track komt uit handen van Xearo en gaat onder de naam Pandora’s Box. Binnen de nieuwere stijl van de early hardcore is Pandora’s Box een heilige track. Het is dan ook logisch dat er met een kritische blik naar deze remix wordt gekeken.

Persoonlijk vind ik het een prima uptempo track waar ook het origineel in zijn waarde is gelaten. Vooral de eerste kick past heerlijk bij de originele melodie. In het verloop van de track wordt de melodie iets meer achterwege gelaten en zijn het vooral de kenmerkende ‘Trespassed-kicks’ die de track vullen.


Detest – UMA

Afterlife Recordings

Mijn top 3 sluit ik af met UMA. Dit is een meer industriëlere plaat. Het nummer is geproduceerd door de Duitse artiest Detest en uitgebracht op het label Afterlife Recordings.

UMA‘ kent een diverse scala van kicks, maar vooral een fijne 90s rave vibe. Deze 90s sfeer komt nog meer tot zijn recht door de unieke brakes en passende vocals. Het is een track met veel diverse invloeden, waardoor het gelijk een hele volle en energierijke track is.


Spotify-lijst hardcore releases

Naast de top 3 nieuwe releases stellen onze Huisgidsen ook een Spotify-lijst samen van 2 tot 3 uur, die zij minimaal één keer per maand updaten. Daarin hoor je uiteraard hun top 3, maar ook andere nieuwe muziek die je niet mag missen. Ook Joes Maas heeft zijn eigen hardcore-playlist voor TIOH gemaakt, dit zijn al zijn hardcore releases in februari:

Meld je aan voor de nieuwsbrief

en krijg elke week het laatste dancenieuws rechtstreeks in je mailbox!

Je kan je op ieder moment afmelden voor de nieuwsbrief door op de link onderaan de nieuwsbrief te klikken.
We gebruiken Mailchimp als ons e-mailmarketingplatform. Wanneer je op Subscribe drukt ga je er mee akkoord dat je informatie met Mailchimp wordt gedeeld.
Joes Maas
Joes Maas
Joes is een échte hardcore liefhebber met een grote passie voor de early hardcore, maar ook in de hedendaagse hardcore kan hij zichzelf helemaal vinden. Joes zal binnen TIOH dan ook vooral over de hardcore gaan schrijven en jullie op de hoogte houden van het laatste nieuws. Heb je zelf interessant nieuws voorbij zien komen rondom de hardcore? Tip dan nu de redactie van This Is Our House.

Gerelateerd

Het beste van Het Huis, voordat we stoppen: 8 jaar TIOH in 8 top-items

Na ruim 8 jaar komt op 1 september een einde aan This Is Our House. We gaan door als...

Tijdperk TIOH eindigt na 8 jaar: Dit waren de hoogtepunten van Mark van Bergen

Op 1 juli bestond This Is Our House 8 jaar. Het was meteen onze laatste verjaardag, want per 1...