Nieuwe hardcore releases: de top 3 van Joes Maas – oktober

-

Home » Music » Releases » Nieuwe hardcore releases: de top 3 van Joes Maas – oktober

Elke maand komen er honderden nieuwe releases uit. En iedere maand staan tientallen nieuwe artiesten op met nieuwe muziek. Het grote aanbod maakt het lastig om de pareltjes eruit te pikken. De Huisgidsen van This Is Our House reiken je de helpende hand en presenteren je ook in oktober hun top 3 van nieuwe releases. Hieronder de top 3 op het gebied van hardcore in september van onze Huisspecialist Joes Maas. En de bijgewerkte Spotify-lijst met nog méér nieuwe muziek.

Furyan – A Journey Through Memory

Masters of Hardcore

Bass Journey – A Journey Through Memory‘ is de titel van het nieuwe album van Furyan. Een titel die zeker tot zijn recht komt door de onwijs diverse tracks op het album. Alleen de openingstrack van het album neemt je al mee op reis door de geschiedenis van de hardcore. Dat is de reden dat ‘A Journey Through Memory’ met stipt mijn favoriete track uit het album is.

Het nummer begint gelijk met een aanzienlijke kick waarna de ontdekkingsreis begint. De reis start met early hardcore kicks maar al snel komen de scheurende millennium kicks erbij. Daarop volgen de kenmerkende Furyan kicks en ook deze gaan alle kanten op.


NSD – Italian Interrupt

Doctrine Records

Noize Secret Doctrine a.k.a. NSD staat bekend als een van de beste uptempo producers uit het verleden. Met zijn grote hits als ‘Execute‘, ‘Infragment Groapa‘ en ‘Speakers‘ is hij toonaangevend voor de uptempo geweest.

Op zijn laatste EP ‘Borynk‘ zijn drie heerlijke tracks te vinden. Het zijn drie erg verschillende tracks waarvan ‘Italian Interrupt’ mijn favoriet is. Noize Secret Doctrine toont aan dat hij ook in de nieuwere stijl van de uptempo voortreffelijk kan produceren. De track kent, zoals de titel al doet vermoeden, veel Italiaanse samples. De kicks raggen heerlijk door, en vooral de kick op minuut 1:31 is van hoog niveau.


Mike Redman ft. Bigman Scep, Swift, Dart – Roffadamn Jungle

Redrum Records

Ik sluit mijn top 3 af met een ongelofelijk unieke track: Roffadamn Jungle. Niet helemaal hardcore, wel heel mooi. Het is een ode aan het Rotterdamse nachtleven, geproduceerd door filmmaker en muzikant Mike Redman. Drum ’n bass, hip-hop en hardcore; het komt allemaal terug in ‘Roffadamn Jungle’.

Redman zelf heeft vanaf eind jaren 90 ook invloed gehad op het nachtleven van 010. Hij was zowel dj als labelbaas en organiseerde zijn eigen feesten. In de videoclip is het beeld van vroegere nachtleven fraai in beeld gebracht. Daardoor komt het ook écht als een ode over. Ook komen verschillende grote namen voor in de videoclip als: Akira, Dj Rob & MC Joe, Paul Elstak, N-Vitral en Trasher.

Evenzeer is de productie op muzikaal gebied ook van een grote klasse. Het begint met een gave hip-hop en drum ’n bass intro. Daarna bouwt de track langzaam op en horen we een heerlijke oldschool hardcore kick. Meer lezen over deze track? Mike Redmen deed zijn verhaal bij het AD.


Spotify-lijst hardcore releases

Naast de top 3 nieuwe releases stellen onze Huisgidsen ook een Spotify-lijst samen van 2 tot 3 uur, die zij minimaal één keer per maand updaten. Daarin hoor je uiteraard hun top 3, maar ook andere nieuwe muziek die je niet mag missen. Ook Joes Maas heeft zijn eigen hardcore-playlist voor TIOH gemaakt, dit zijn al zijn hardcore releases in oktober:


Meer tips over hardcore releases?

Lees hier de eerder getipte hardcore releases. Check ook de overige maandtips en releases van onze Huisgenoten.

Meld je aan voor de nieuwsbrief

en krijg elke week het laatste dancenieuws rechtstreeks in je mailbox!

Je kan je op ieder moment afmelden voor de nieuwsbrief door op de link onderaan de nieuwsbrief te klikken.
We gebruiken Mailchimp als ons e-mailmarketingplatform. Wanneer je op Subscribe drukt ga je er mee akkoord dat je informatie met Mailchimp wordt gedeeld.
Joes Maas
Joes Maas
Joes is een échte hardcore liefhebber met een grote passie voor de early hardcore, maar ook in de hedendaagse hardcore kan hij zichzelf helemaal vinden. Joes zal binnen TIOH dan ook vooral over de hardcore gaan schrijven en jullie op de hoogte houden van het laatste nieuws. Heb je zelf interessant nieuws voorbij zien komen rondom de hardcore? Tip dan nu de redactie van This Is Our House.

Gerelateerd

Paaspop 2023: Deze acts mag je niet missen

Het festivalseizoen kruipt komend weekend uit het ei. Dat betekent natuurlijk: Paaspop! Uiteraard staat ook weer het nodige aan...

Duikboot zet frisse toon voor lang en mooi festivalseizoen

In maart, bij 10 graden en (nog net) wintertijd al met een buitenfestival komen? Waarom niet, dachten ze bij...