Nieuwe hardcore releases: de top 3 van Joes Maas – september

-

Home » Music » Releases » Nieuwe hardcore releases: de top 3 van Joes Maas – september

Elke maand komen er honderden nieuwe releases uit. En iedere maand staan tientallen nieuwe artiesten op met nieuwe muziek. Het grote aanbod maakt het lastig om de pareltjes eruit te pikken. De Huisgidsen van This Is Our House reiken je de helpende hand en presenteren je ook in september hun top 3 van nieuwe releases. Hieronder de top 3 op het gebied van hardcore in september van onze Huisspecialist Joes Maas. En de bijgewerkte Spotify-lijst met nog méér nieuwe muziek.

Embrionyc – The Negativist

The Third Movement

Embrionyc, de koning van de distortion, maakt met zijn laatste release ‘The Negativist’ deze benaming weer méér dan waar. Rondom de producer was er een stilte van maar liefst 4 jaar, totdat hij in 2020 terugkwam met zijn ongelooflijk exceptionele track ‘Sensation of the Mind‘. Een aantal maanden later kondigde Promo in een interview aan dat Embrionyc de stap naar The Third Movement had gemaakt.

‘The Negativist’ is de tweede release van Embrionyc op het label van Promo. Eerder dit jaar bracht hij al een EP uit op het sublabel van The Third Movement, Heresy. Het afgelopen decennium heeft hij absoluut een eigen stijl opgebouwd, én toch blijven zijn releases heel divers en breed. En dat vind ik ook zo fantastisch aan deze track.

Het begint met een pakkend ritme dat al snel wordt ondersteund met de wrede kicks die we van hem gewend zijn. De track kent veel breaks en klinkt op enkele punten zelfs als een duistere drum-‘n-bass plaat.


SRB – Colombian Necktie

This Is Terror Recordings

Vrijdag 3 september bracht SRB zijn nieuwe EP ‘Eat Sleep Terror Repeat, Vol. 2’ uit, met zes snoeiharde terror tracks. Het is een mix van de typische terror kicks en ‘creatieve’ samples. Mijn persoonlijke favoriet is direct de openingstrack van de EP, ‘Colombian Necktie’. Vooral de opbouw naar de eerste drop vind ik erg uitzonderlijk.


Noxiouz – The Lord

Partyraiser Recordings

Opnieuw is er een Partyraiser Recordings-release in mijn top-3 te vinden, waarmee labelbaas Partyraiser bewijst de juiste talenten aan te trekken. Dit keer mocht Noxiouz een gehele EP uitbrengen op het label.

Noxiouz is een bekende naam binnen de uptempo-scene. Met name zijn collabs met Dimitri K en Jur Terreur behaalden heel wat streams. Met zijn EP ‘Bleed Just Like Us’ bewijst hij dat hij ook solo prima uit de voeten kan als producer.

‘The Lord’ is een heerlijke uptempo track waar de energie van af spat. De vocals komen voort uit de film ‘Pulp Fiction‘ en passen perfect in de track. In het midden van de track start de melodie die verderop weer terugkomt met de kick. Waar veel uptempo-artiesten zouden kiezen voor een anticlimax-kick, laat Noxiouz zien dat de kick en de melodie samen een prima combinatie vormen.


Spotify-lijst hardcore releases

Naast de top 3 nieuwe releases stellen onze Huisgidsen ook een Spotify-lijst samen van 2 tot 3 uur, die zij minimaal één keer per maand updaten. Daarin hoor je uiteraard hun top 3, maar ook andere nieuwe muziek die je niet mag missen. Ook Joes Maas heeft zijn eigen hardcore-playlist voor TIOH gemaakt, dit zijn al zijn hardcore releases in september:


Meer tips over hardcore releases?

Lees hier de eerder getipte hardcore releases. Check ook de overige maandtips en releases van onze Huisgenoten.

Meld je aan voor de nieuwsbrief

en krijg elke week het laatste dancenieuws rechtstreeks in je mailbox!

Je kan je op ieder moment afmelden voor de nieuwsbrief door op de link onderaan de nieuwsbrief te klikken.
We gebruiken Mailchimp als ons e-mailmarketingplatform. Wanneer je op Subscribe drukt ga je er mee akkoord dat je informatie met Mailchimp wordt gedeeld.
Joes Maas
Joes Maas
Joes is een échte hardcore liefhebber met een grote passie voor de early hardcore, maar ook in de hedendaagse hardcore kan hij zichzelf helemaal vinden. Joes zal binnen TIOH dan ook vooral over de hardcore gaan schrijven en jullie op de hoogte houden van het laatste nieuws. Heb je zelf interessant nieuws voorbij zien komen rondom de hardcore? Tip dan nu de redactie van This Is Our House.

Gerelateerd

De top 3 hardstyle releases in juli 2022: dit zijn de beste tracks

Elke maand komen er honderden nieuwe releases uit. En elke maand staan er tientallen nieuwe artiesten op met nieuwe...

De top 3 hardstyle releases in juni 2022: dit zijn de beste tracks

Elke maand komen er honderden nieuwe releases uit. En elke maand staan er tientallen nieuwe artiesten op met nieuwe...