zaterdag, september 23, 2023

Nieuwe techno releases in augustus: De top 3 van Mae Marceau

-

Home » Music » Releases » Nieuwe techno releases in augustus: De top 3 van Mae Marceau

Elke maand komen er honderden nieuwe releases uit. En iedere maand staan tientallen nieuwe artiesten op met nieuwe muziek. Het grote aanbod maakt het lastig om de pareltjes eruit te pikken. De experts van This Is Our House reiken je de helpende hand en presenteren je elke maand hun top 3 aan favoriete nieuwe releases. Hieronder de persoonlijke top 3 van Mae Marceau van de techno releases in augustus, én de bijgewerkte Spotify-lijst met nog méér nieuwe muziek.

ANNE (GR) – Default

Soma Records Ltd

Over de beste plaat van afgelopen maand hoefde ik gelukkig niet lang na te denken. Toen ik ‘Default’ begon te luisteren, was het meteen duidelijk dat ik niet beter ging vinden.

Naast een dikke kick en fijne percussie werd ik vooral geraakt door hoe ANNĒ erin is geslaagd om verschillende gevoelens onder te brengen in één plaat. Veel platen zijn óf erg melancholisch, óf groovy, óf spannend, maar deze plaat is dat allemaal. IJzersterk.


Allan pillai – Axt

Counter Pulse

Gelukkig! Ik was al een tijdje aan het zoeken naar platen en bang dat ik geen verdwaald-in-het-bos-plaat zou kunnen vinden. Mijn opluchting was dan ook groot toen ik deze track aantrof die perfect in deze categorie past.

Het klinkt alarmerend, tikje angstig maar wel met veel drive (sommige spooky platen vind ik weleens te weinig drive hebben). Ook de percussie vind ik heel erg fijn, het zweept de boel precies op de goede momenten op.


Bleak – Haiko

UNCAGE

De rustigste plaat van deze top 3 maar zeker niet de minste! Deze track is mooi, warm, diep, en ik ben groot fan van de pads die menig persoon op een dansvloer zouden kunnen laten zweven. Peak time zou ik ‘m niet draaien maar het is een prachtige plaat om mee op te bouwen.


Extra tips!

Ondanks dat het toch een beetje komkommertijd is, waren er genoeg hele fijne techno platen om uit te kiezen! Een aantal andere kandidaten wil ik dan ook beslist niet onvermeld laten:


Spotify-lijst techno releases

Naast de top 3 nieuwe releases stellen onze Huisgidsen ook een Spotify-lijst samen van 2 tot 3 uur die zij minimaal één keer per maand updaten. Daarin hoor je uiteraard hun top 3, maar ook andere nieuwe muziek die je niet mag missen. De techno releases in augustus:


Meer tips over techno releases?

Lees hier de eerder getipte techno releases. Check ook de overige maandtips en releases van onze Huisgenoten.

Meld je aan voor de nieuwsbrief

en krijg elke week het laatste dancenieuws rechtstreeks in je mailbox!

Je kan je op ieder moment afmelden voor de nieuwsbrief door op de link onderaan de nieuwsbrief te klikken.
We gebruiken Mailchimp als ons e-mailmarketingplatform. Wanneer je op Subscribe drukt ga je er mee akkoord dat je informatie met Mailchimp wordt gedeeld.
Mae Marceau
Mae Marceau
Angelique a.k.a. dj/producer Mae Marceau, onze Huisgenoot met techno als specialisme! Nog maar kort geleden gooide ze haar carrière om, inmiddels geldt ze als een van dé opkomende namen in de Amsterdamse scene. Angelique won de dj-contest van Verknipt, draaide al in tal van clubs en was resident op AMW.FM = Amsterdams Most Wanted. Wil jij dat Angelique verslag komt doen van jouw festival of evenement? Of heb jij nieuwe techno releases voorbij zien komen die zeker niet mogen ontbreken in de maandelijkse top-3? Tip dan nu de redactie van This Is Our House

Gerelateerd

Nieuwe techno releases in oktober: De top 3 van Mae Marceau

Elke maand komen er honderden nieuwe releases uit. En iedere maand staan tientallen nieuwe artiesten op met nieuwe muziek....

Nieuwe techno releases: De top-3 van Mae Marceau – februari

Elke maand komen er honderden nieuwe releases uit. En elke maand staan er tientallen nieuwe artiesten op met nieuwe...