zaterdag, september 30, 2023

Nieuwe techno releases in februari: De top 3 van Mae Marceau

-

Home » Music » Releases » Nieuwe techno releases in februari: De top 3 van Mae Marceau

Elke maand komen er honderden nieuwe releases uit. En iedere maand staan tientallen nieuwe artiesten op met nieuwe muziek. Het grote aanbod maakt het lastig om de pareltjes eruit te pikken. De experts van This Is Our House reiken je de helpende hand en presenteren je elke maand hun top 3 aan favoriete nieuwe releases. Hieronder de persoonlijke top 3 van Mae Marceau van de techno releases in februari, én de bijgewerkte Spotify-lijst met nog méér nieuwe muziek.

Deze maand ben ik extra blij want het is de eerste keer dat ik mijn techno top 3 samenstel wetende dat ik die platen in m’n tas kan stoppen om te draaien voor een echt publiek inplaats van voor een camera! Geweldig! Eindelijk! Deze maand was het ook nog eens een stuk makkelijker dan vorige maand om goeie platen te vinden want ze zijn er dit keer in groten getale.

Cristian Glitch – Marte

Techno zoals techno bedoeld is, in mijn smaakbeleving dan. Wat een plaat! Prachtige kick met een diepe rumble die je meteen wakker schudt en aan het dansen krijgt. Ja en dan die synth, geweldig hoe je met een prachtige synth en een vrij simpele melodielijn iets weet te creëren dat blijft boeien en voor mij in ieder geval duidelijk gevoelens oproept: een mix van melancholie en verdwaald-in-het-bos. Zo mooi. Dansend publiek, poets uw dansschoenen op want deze ga ik absoluut draaien de komende tijd!  

Ayako Mori & Steve Shaden – Ikasumi (Steve Shaden Rave Mix)

Ik zou bijna zeggen dat het overbodig is om deze geweldige remix de naam “Rave Mix” te geven want dat het om rave gaat, is in de eerste 20 seconden al duidelijk. Snoeiharde plaat in de goede zin des woords, heftig, energiek, rauw met een geweldig klinkend rave geluid. Dat rave geluid doet me sterk denken aan early hardcore en daar hou ik wel van. Heerlijke track om tijdens peak time te draaien; als je hier niet op gaat dansen dan is een technofeest wellicht toch niks voor jou.

Mattias Fridell & Alexander Johansson – TWK

Ik sta niet erg bekend om het onvermogen om woorden te geven aan mijn gevoel maar eens moet de eerste keer zijn: ik vind dit een fantastische plaat maar ik kan niet goed uitleggen waarom. Ja, het is een tikje duistere en rauwe plaat die wel past in mijn verdwaald-in-het-bos categorie maar ik kan niet ophouden met naar deze plaat te luisteren. Er is dus meer aan de hand waardoor ik me als een magneet tot deze plaat aangetrokken voel. Misschien is het wel de synth die aan het einde van een verder vrij eenvoudige melodielijn telkens net even een andere toonsoort pakt? Daar wordt de plaat voor mij in ieder geval heel spannend van. Ook deze gaat in mijn digitale tas!


Spotify-lijst techno releases

Naast de top 3 nieuwe releases stellen onze Huisgidsen ook een Spotify-lijst samen van 2 tot 3 uur die zij minimaal één keer per maand updaten. Daarin hoor je uiteraard hun top 3, maar ook andere nieuwe muziek die je niet mag missen. De techno releases in februari:


Meer releases?

Lees hier de eerder getipte techno releases. Check ook de overige maandtips en releases van onze Huisgenoten.

Meld je aan voor de nieuwsbrief

en krijg elke week het laatste dancenieuws rechtstreeks in je mailbox!

Je kan je op ieder moment afmelden voor de nieuwsbrief door op de link onderaan de nieuwsbrief te klikken.
We gebruiken Mailchimp als ons e-mailmarketingplatform. Wanneer je op Subscribe drukt ga je er mee akkoord dat je informatie met Mailchimp wordt gedeeld.
Mae Marceau
Mae Marceau
Angelique a.k.a. dj/producer Mae Marceau, onze Huisgenoot met techno als specialisme! Nog maar kort geleden gooide ze haar carrière om, inmiddels geldt ze als een van dé opkomende namen in de Amsterdamse scene. Angelique won de dj-contest van Verknipt, draaide al in tal van clubs en was resident op AMW.FM = Amsterdams Most Wanted. Wil jij dat Angelique verslag komt doen van jouw festival of evenement? Of heb jij nieuwe techno releases voorbij zien komen die zeker niet mogen ontbreken in de maandelijkse top-3? Tip dan nu de redactie van This Is Our House

Gerelateerd

De top 3 hardstyle releases in maart 2023: dit zijn de beste tracks

Elke maand komen er honderden nieuwe releases uit. En elke maand staan er tientallen nieuwe artiesten op met nieuwe...

De top 3 hardstyle releases in februari 2023: dit zijn de beste tracks

Elke maand komen er honderden nieuwe releases uit. En elke maand staan er tientallen nieuwe artiesten op met nieuwe...