zaterdag, oktober 23, 2021
spot_img
HomeMusicReleasesNieuwe techno releases in september: De top 3 van Mae Marceau

Nieuwe techno releases in september: De top 3 van Mae Marceau

Elke maand komen er honderden nieuwe releases uit. En iedere maand staan tientallen nieuwe artiesten op met nieuwe muziek. Het grote aanbod maakt het lastig om de pareltjes eruit te pikken. De experts van This Is Our House reiken je de helpende hand en presenteren je elke maand hun top 3 aan favoriete nieuwe releases. Hieronder de persoonlijke top 3 van Mae Marceau van de techno releases in september, én de bijgewerkte Spotify-lijst met nog méér nieuwe muziek.

Scan X – Internal

EPM Music

Wat een fantastische plaat is dit! Precies het soort techno waar ik zo van hou: duister, diep, heftig, en meeslepende pads. De hele plaat heeft iets onheilspellends, angstigs misschien zelfs wel, niet in de laatste plaats veroorzaakt door het ‘bliepje’ dat hier en daar in de plaat opduikt. Ik wilde dat ik ‘m zelf had gemaakt! En in de categorie “verdwaald-in-het-bos-techno” is dit misschien wel de beste die ik dit hele jaar gehoord heb. Wow!


Basis Change – Cease

- Advertisement -

Circular Limited

Waar ‘Internal’ van Scan X vooral angst oproept, roept deze plaat voor mij gevoelens van warmte op, met een melancholisch randje. En van dat laatste weten jullie zo langzamerhand wel dat ik er een groot fan van ben. Beslist geen peak time plaat maar hij zou het denk ik fantastisch doen tijdens een openingsset. De pads zijn echt prachtig, mooi gelaagd en zo zwevend dat je ‘m volgens mij ook prima kunt beluisteren tijdens een chillsessie in een hangmat.


CRAVO – SL4

Raw Raw Records

Dit is een heftige plaat in de goede zin des woords! De sfeer van de plaat en de gebruikte instrumenten doen me sterk denken aan één van mijn grote helden van vroeger, Jeff Mills. Ook deze plaat heeft trouwens iets onheilspellends en hij zou het daarom heel goed doen tijdens een peak time set, zeker ook omdat de percussie ervoor zorgt dat deze plaat een echte banger is met een bak energie. Heerlijk!


Spotify-lijst techno releases

Naast de top 3 nieuwe releases stellen onze Huisgidsen ook een Spotify-lijst samen van 2 tot 3 uur die zij minimaal één keer per maand updaten. Daarin hoor je uiteraard hun top 3, maar ook andere nieuwe muziek die je niet mag missen. De techno releases in september:


Meer tips over techno releases?

Lees hier de eerder getipte techno releases. Check ook de overige maandtips en releases van onze Huisgenoten.

- Advertisement -

Meld je aan voor de nieuwsbrief

en krijg elke week het laatste dancenieuws rechtstreeks in je mailbox!

Je kan je op ieder moment afmelden voor de nieuwsbrief door op de link onderaan de nieuwsbrief te klikken.
We gebruiken Mailchimp als ons e-mailmarketingplatform. Wanneer je op Subscribe drukt ga je er mee akkoord dat je informatie met Mailchimp wordt gedeeld.
Mae Marceau
Angelique a.k.a. dj/producer Mae Marceau, onze Huisgenoot met techno als specialisme! Nog maar kort geleden gooide ze haar carrière om, inmiddels geldt ze als een van dé opkomende namen in de Amsterdamse scene. Angelique won de dj-contest van Verknipt, draaide al in tal van clubs en was resident op AMW.FM = Amsterdams Most Wanted. Wil jij dat Angelique verslag komt doen van jouw festival of evenement? Of heb jij nieuwe techno releases voorbij zien komen die zeker niet mogen ontbreken in de maandelijkse top-3? Tip dan nu de redactie van This Is Our House

Gerelateerd

Extrema Noir: indrukwekkende line-up voor nieuwjaarsevent

Jeff Mills, Amelie Lens, Len Faki, Adam Beyer en een tiental andere artiesten sieren de line-up van Extrema Noir,...

WiSH Outdoor gaat indoor bij Bavaria: Extra editie van festival in oktober

Wish Outdoor gaat indoor. Op de dag dat het reguliere festival plaats zou vinden in Beek en Donk (vanwege...