dinsdag, oktober 3, 2023

De top 3 techno releases in juni 2022: dit zijn de beste tracks

-

Home » Music » Releases » De top 3 techno releases in juni 2022: dit zijn de beste tracks

Elke maand komen er honderden nieuwe releases uit. En iedere maand staan tientallen nieuwe artiesten op met nieuwe muziek. Het grote aanbod maakt het lastig om de pareltjes eruit te pikken. De Huisgidsen van This Is Our House reiken je de helpende hand en presenteren je ook deze maand hun selectie van de nieuwste tracks. Hieronder de top 3 techno releases in juni 2022 van onze Huisspecialist Mae Marceau. En de bijgewerkte Spotify-lijst met nog méér nieuwe muziek.

Wat zijn er toch weer mooie platen uitgekomen deze maand! Afgelopen zaterdag beleefde ik mijn debuut op de mainstage van Nachtruis XL Festival en ik kan je vertellen dat ik daar al een aantal van deze nieuwe parels heb uitgeprobeerd!


Yan Cook – Hope

Prachtige plaat die z’n titel eer aandoet. Op één of andere manier klinkt de plaat inderdaad hoopvol alhoewel ik ‘m ook wel wat verdrietig vind klinken hier en daar. Dat komt waarschijnlijk door die beetje ‘zuigende’ synth. Verder klopt alles aan deze plaat, mooie kick, dito percussie, en dat allemaal met een diep, underground gevoel zoals ik van deze producer wel gewend ben. Het hele album ‘XXX LP’ is trouwens een enorme aanrader, luister vooral ook even naar Exhale en Sanctuary!


Roll Dann – Seven Notes 

Roll Dann slaat de gebruikelijke intro van een plaat over en gaat meteen vanaf de eerste tel los. Voor een DJ trouwens niet altijd even gemakkelijk om in te mixen maar dat mag de pret niet drukken want het is een geweldige plaat. Driving, energiek, met een prachtige main melody die een beetje het midden houdt – voor mij – tussen enigszins verdrietig, bozig en spannend. Dit is ook een heel goed voorbeeld van hoe je een heel goede plaat kunt maken zonder dat je daarvoor 16 verschillende geluiden hoeft te gebruiken. Prachtig!


Andreas Kraemer & Vanessa Sukowski – Eternal Nightmare

In eerste instantie wilde ik deze plaat en niet die van Yan Cook op nummer 1 zetten. Waarom? Driving, energiek, spannend en met een opkomende main melody waar ik echt meteen kippenvel van kreeg. De plaat begint meteen stevig en komt met een fantastische opbouw richting de grote break op minuut 02:19. En die break kan ik maar met één woord omschrijven: geniaal.

Maar waarom staat deze plaat uiteindelijk toch niet op nummer 1? Dat is omdat ik een beetje teleurgesteld was in wat er gebeurde na de break. Die geniale main melody die in de break tot z’n hoogtepunt komt, komt helaas na de break niet meer terug en dat vond ik stiekem wel een beetje jammer. Maar verder een top plaat die aankomende zaterdag zeker mee gaat naar Techno Aan Den Rijn (TADR)! 


Spotify-lijst én meer releases

Naast de Releases stellen onze Huisgidsen ook een Spotify-lijst samen van 2 tot 3 uur, die zij minimaal één keer per maand updaten. Daarin hoor je uiteraard hun top 3, maar ook andere nieuwe muziek die je niet mag missen. Ook Mae Marceau heeft haar eigen techno-playlist voor TIOH gemaakt:

Meld je aan voor de nieuwsbrief

en krijg elke week het laatste dancenieuws rechtstreeks in je mailbox!

Je kan je op ieder moment afmelden voor de nieuwsbrief door op de link onderaan de nieuwsbrief te klikken.
We gebruiken Mailchimp als ons e-mailmarketingplatform. Wanneer je op Subscribe drukt ga je er mee akkoord dat je informatie met Mailchimp wordt gedeeld.
Mae Marceau
Mae Marceau
Angelique a.k.a. dj/producer Mae Marceau, onze Huisgenoot met techno als specialisme! Nog maar kort geleden gooide ze haar carrière om, inmiddels geldt ze als een van dé opkomende namen in de Amsterdamse scene. Angelique won de dj-contest van Verknipt, draaide al in tal van clubs en was resident op AMW.FM = Amsterdams Most Wanted. Wil jij dat Angelique verslag komt doen van jouw festival of evenement? Of heb jij nieuwe techno releases voorbij zien komen die zeker niet mogen ontbreken in de maandelijkse top-3? Tip dan nu de redactie van This Is Our House

Gerelateerd

Het beste van Het Huis, voordat we stoppen: 8 jaar TIOH in 8 top-items

Na ruim 8 jaar komt op 1 september een einde aan This Is Our House. We gaan door als...

Tijdperk TIOH eindigt na 8 jaar: Dit waren de hoogtepunten van Mark van Bergen

Op 1 juli bestond This Is Our House 8 jaar. Het was meteen onze laatste verjaardag, want per 1...