HomeGenresExperimentalExperimental Dance Music in september: dit zijn de top 3 releases van...

Experimental Dance Music in september: dit zijn de top 3 releases van Frank Slijpen

Elke maand komen er honderden nieuwe releases uit. En iedere maand staan tientallen nieuwe artiesten op met verse muziek. Het grote aanbod maakt het lastig om de pareltjes eruit te pikken. De experts van This Is Our House reiken je de helpende hand en presenteren je elke maand hun top 3 van nieuwe releases. Hieronder de top 3 van Experimental Dance Music releases in september door Frank Slijpen. Én de bijgewerkte Spotify-lijst met nog méér nieuwe muziek.

Beautiful Presents: Beautiful Vol.1

Beautiful

Allereerst: super om op This Is Our House mijn liefde voor nieuwe muziek te kunnen gaan delen. Graag neem ik jullie mee op mijn continue muzikale zoektocht en tip ik die tracks, EP’s en albums die mij omver blazen. Voor de lezers die méér willen: in mijn eigen nieuwsbrief F22T geef ik elke 2 weken 22 kunst- en cultuurtips, voor cultuurliefhebbers en -professionals.

Mijn állereerste tip voor This Is Our House is de állereerste release op Beautiful, het nieuwe label en platform van de Londense DJ en producer Sherelle. Een toffe compilatie met 18 nieuwe tracks van talentvolle zwarte en LGBTQI+ artiesten waarmee Sherelle het afgelopen jaar heeft samengewerkt. Onder die artiesten Gayance, Karen Nyame KG, Tim Reaper, Nia Archives, Loraine James, Kareem Ali en Kessler. Urgente en avontuurlijke muziek.

- Advertisement -

Mijn persoonlijke favorieten op dit album zijn ‘Potato Water’ van Tim Reaper, ‘Street Fight PT. 2’ van Loraine James, ‘Fragile’ van :3ION en ‘Cognitive Bias’ van Kessler.


Sounds of Pamoja

Nyege Nyege Tapes

Nog een verzamelaar: Sounds of Pamoja. Afgelopen vrijdag gereleased en nu al een paar dagen op repeat. De meest hyperhectische en crazy muziek die ik in tijden heb gehoord, alsof je Spotify op hol is geslagen (250+ BPM).

Nieuwe muziek uit Tanzania, een land met een jonge bevolking (ongeveer de helft van de mensen is jonger dan 15). Singeli is een jong muziekgenre uit Dar Es Salaam (de grootste stad van het land, meer dan 4 miljoen inwoners), waar Singeli-producer Duke zijn Pamoja Records Studio runt. Op deze verzamelaar werkt hij met een batterij aan jonge talentvolle MC’s.

Kijk ook naar de hyperhectische video van Duke’s single Naona Laaah.


Jana Rush – Painful Enlightenment

Planet Mu

‘Painful Enlightenment’ is het tweede album van de Amerikaanse producer Jana Rush. Footwork voor de voeten en het hoofd, met heel veel jazz-invloeden. Zo is opener ‘Moanin’ gebouwd rondom een sample van de gelijknamige hardbop-klassieker van Art Blakey & The Jazz Messengers.

Na deze track volgt het negen minuten durende ‘Suicidal Ideation’, het sleutelnummer van het album. Rush geeft met ‘Painful Enlightenment’ een kijkje in een donkere periode van haar leven, waarin ze worstelde met depressies en zelfmoordgedachten. Hyperpersoonlijk, intens, spannend, en tegelijkertijd ook hoopvol.

Mijn favoriete tracks: ‘Moanin’, ‘Suicidal Ideation’, ‘Disturbed’ en ‘Mynd Fuc’.


Spotify-lijst Experimental Dance Music releases

Naast de top 3 nieuwe releases stellen onze Huisgidsen ook een Spotify-lijst samen van 2 tot 3 uur, die zij minimaal één keer per maand updaten. Daarin hoor je uiteraard hun top 3, maar ook andere nieuwe muziek die je niet mag missen. De Experimental Dance Music releases voor september:


Meer tips?

Check ook de maandtips en releases van onze Huisgenoten.

- Advertisement -

Meld je aan voor de nieuwsbrief

en krijg elke week het laatste dancenieuws rechtstreeks in je mailbox!

Je kan je op ieder moment afmelden voor de nieuwsbrief door op de link onderaan de nieuwsbrief te klikken.
We gebruiken Mailchimp als ons e-mailmarketingplatform. Wanneer je op Subscribe drukt ga je er mee akkoord dat je informatie met Mailchimp wordt gedeeld.
Frank Slijpen
Frank Slijpen
Docent @ Fontys Academy for Creative Industries (Tilburg). Bestuurslid @ Paradox (Tilburg). Voorheen verantwoordelijk voor de marketing van onder meer de Verkadefabriek (Den Bosch) en het Bimhuis (Amsterdam). Kunst- en cultuurfanaat. Check ook F22T (Franks 22 Tips): elke 2 weken 22 kunst- en cultuurtips voor liefhebbers en professionals. Heb jij nieuwe experimental releases voorbij zien komen die zeker niet mogen ontbreken in zijn maandelijkse top-3? Tip dan nu de redactie van This Is Our House.

Gerelateerd

15 jaar Intents Festival in 15 bijzondere momenten

Intents Festival staat aan de vooravond van een bijzonder jubileum. Het driedaagse festival in Oisterwijk viert dit jaar het...

Interview: Nathan gaat viraal met zijn spraakmakende danspasjes

Danceliefhebbers die de sociale media een beetje bijhouden zullen de naam Nathan's Crazy Dance Moves vast voorbij hebben zien...