woensdag, januari 19, 2022
spot_img
HomeMusicReleasesNieuwe hardstyle en hardcore releases: De top-3 van Mandy van der Donk...

Nieuwe hardstyle en hardcore releases: De top-3 van Mandy van der Donk en Peter de Valck – maart

-

Elke maand komen er honderden nieuwe releases uit. En elke maand staan er tientallen nieuwe artiesten op met nieuwe muziek. Het grote aanbod maakt het lastig om de pareltjes eruit te pikken. De experts van This Is Our House reiken je de helpende hand en presenteren je elke maand hun top-3 van nieuwe releases. Hieronder de top-3 van Mandy van der Donk en Peter de Valck op het gebied van hardstyle en hardcore en de bijgewerkte Spotify-lijst met nog méér nieuwe muziek.

Vertile – Change This Place

NIGHTBREED RECORDS

Vers van de pers rolde er vorige week vrijdag een nieuwe plaat uit de Nightbreed Records stal. Producer van de plaat is aankomend multitalent Vertile, die luistert naar de naam Mees van den Berg. Na bijna een jaar radiostilte – zonder een release – was het hardstyle-minnend publiek hongerig naar iets verfrissends. Vertile zelf maakt deel uit van de videoclip én met als klap op de vuurpijl zijn de ragfijne, rockactige vocals ook nog eens van eigen makelij. Het is een ijzersterke track met keiharde kicks en een meeslepende melodie.

Naast deze track kwam deze creatieve geest een maand geleden met Vertile’s Dimension op de proppen. Onaangekondigd knalde Mees deze nieuwe manier van online genieten de wereld in. Hij probeerde een real life show experience neer te zetten en we kunnen toch wel beamen dat dat is gelukt!

Het is letterlijk een extra dimensie uit zijn verbeelding. ‘The new kid on the block’ heeft ook nog eens de hele productie zelf gedraaid. Volg deze duizendpoot op Instagram en Facebook en probeer hem bij te benen!


Hard Driver & B-Front – Infinity

DIRTY WORKZ

Hard Driver levert de tweede dosis chemicaliën van zijn nieuwe, upcoming album ‘Chemistry‘. Na ‘State of Perfection‘ en ‘One By One‘ is dit de derde samenwerking tussen de twee kemphanen. En wat is het toch weer een klapper van formaat!

Een verfijnde combinatie, waar Bob (B-Front) piekt met zijn duistere melodie en dit perfect gecompleteerd wordt met de agressieve kicks van Freek (Hard Driver). Een track waar je ‘rustig’ wordt ingeleid, maar waar de duistere sound je razendsnel tegemoet komt.

De videoclip op het Dirty Workz YouTube kanaal belichaamt perfect datgene wat in de muziek terugkomt. Infinity!

“When the edge of mankind is finally seen
One by one we fall
While some succeed
Furthest from a state of perfect humanity
Two souls intertwined
Now into infinity


Bodyshock – Redemption

Eastside Underground

- Advertisement -

Bodyshock is weer helemaal terug van weggeweest! Deze Master of Hardcore is verantwoordelijk voor de spiksplinternieuwe EP ‘Redemption’. Deze zogenoemde Extented Play omvat de gelijknamige track ‘Redemption’ & ‘Poar Neem’N‘, voor jouw dagelijkse dosis double Dutch hardcore.

Steven Verboom was een tijdje uit de roulatie, maar heeft absoluut niet stilgezeten. Integendeel! Het woord ‘stil’ komt niet in zijn woordenboek voor. Niet alleen de EP is nieuwer dan nieuw, het is meteen ook de allereerste release op het kersverse Eastside Underground label.

Trackinhoudelijk steken met name het gebruik van de violen in de break, de opbouw naar de climax en angstaanjagende vocalen er met kop en schouders bovenuit. Zet je schrap voor ‘Redemption’!


Spotify-lijst harde stijlen releases

Naast de top-3 nieuwe releases stellen onze Huisgidsen ook een Spotify-lijst samen van 2 tot 3 uur, die zij minimaal één keer per maand updaten. Daarin hoor je uiteraard hun top-3, maar ook andere nieuwe muziek die je niet mag missen. De harde stijlen releases voor deze maand:


Meer tips over hardstyle en hardcore?

Check hier de eerdere tips van Peter de Valck en Mandy van der Donk en check hier andere tips over hardstyle en hardcore. Check ook de overige maandtips en releases van onze Huisgenoten. Wekelijks het laatste dancenieuws van This Is Our House ontvangen in je mailbox? Meld je dan nu aan voor de nieuwsbrief!

- Advertisement -

Meld je aan voor de nieuwsbrief

en krijg elke week het laatste dancenieuws rechtstreeks in je mailbox!

Je kan je op ieder moment afmelden voor de nieuwsbrief door op de link onderaan de nieuwsbrief te klikken.
We gebruiken Mailchimp als ons e-mailmarketingplatform. Wanneer je op Subscribe drukt ga je er mee akkoord dat je informatie met Mailchimp wordt gedeeld.
Mandy van der Donk
Mandy is een echte fan van de harde stijlen. Vaak is ze te vinden op evenementen om naast de artiesten te ondersteunen, ook nog een dansje te wagen. Hierdoor is ze samen met Peter de Valck Huisgids voor de harde stijlen. Haar muzieksmaak is echter heel breed en is ze al gelukkig wanneer er muziek op staat. In de terugkerende rubriek neemt Mandy je samen met Peter mee in de top 3 van de beste releases van afgelopen maand. Wil jij dat Mandy verslag komt doen van jouw festival of evenement? Of heb jij nieuwe hardstyle releases voorbij zien komen die zeker niet mogen ontbreken in de maandelijkse top 3? Tip dan nu de redactie van This Is Our House.

Gerelateerd

Nieuwe hardcore releases: de top 3 van Joes Maas – januari

Elke maand komen er honderden nieuwe releases uit. En iedere maand staan tientallen nieuwe artiesten op met nieuwe muziek....

ESNS festival en conferentie; een lichtpuntje in een ‘eventloze’ tijd

Het Europese showcasefestival en de conferentie Eurosonic Noorderslag (ESNS) vindt volledig online plaats van 19 tot en met 22...