dinsdag, december 5, 2023
HomeGenresHardstyleNieuwe hardstyle releases in januari: De top 3 van Mandy van der...

Nieuwe hardstyle releases in januari: De top 3 van Mandy van der Donk en Peter de Valck

Elke maand komen er honderden nieuwe releases uit. En elke maand staan er tientallen nieuwe artiesten op met nieuwe muziek. Het grote aanbod maakt het lastig om de pareltjes eruit te pikken. De experts van This Is Our House reiken je de helpende hand en presenteren je elke maand hun top 3 van nieuwe releases. Hieronder de top 3 van Mandy van der Donk en Peter de Valck op het gebied van hardstyle. En de bijgewerkte Spotify-lijst met nog méér nieuwe muziek.

D-Charged – Arrival EP

SCANTRAXX SILVER

De Zweedse Michael Lou (D-Charged) bracht op 23 december 2021 een vervroegd kerstcadeautje, namelijk twee toptracks verpakt in een EP. Als artiest bij het ‘Silver’ label van Scantraxx zorgt het talent voor de euforische hardstyle sound en timmert hij hard aan zijn carrière. Met een catchy melodie wordt het nummer ‘Arrival’ ingeleid. Er zit een energieke drive in het nummer, die je mee laat veren op de bijbehorende beat.

Het tweede track op de EP, ‘Conundrum‘, is een samenwerking met SweClubberz. De track vangt aan met een zwoele mannenstem die de track samen met een sferische melodie aanvult. De kicks tonen vergelijkingen met hoe hardstyle kicks zich in de jaren ’10 van deze eeuw ontwikkelden. De break vóór de tweede climax én de tweede climax zelf springen er voor ons met kop en schouders bovenuit.

Welke van de twee tracks is jouw absolute favoriet?

- Advertisement -

Udex – Save My Soul

HEART FOR HARD RECORDS

Een artiest die ons het afgelopen jaar positief heeft verrast en in 2022 gewoonweg verdergaat met hetgeen waarmee hij 2021 is geëindigd, is Udex. De talentvolle producer luistert naar de naam Nico Eikelboom en is onderdeel van de Heart for Hard Records familie.

Het nummer wordt gekenmerkt door een bombastische break, veelbelovende vocalen, een compositorische climax én ultralange uithalen. Zou de 29-jarige Udex enkele tips en tricks van B-Front hebben ontvangen, gedurende het proces dat zij samen tot het meesterwerk ‘Falling‘ kwamen? Wij zien deze sprekende sounds ook terugkeren in deze soloplaat.

Het lijkt ons in ieder geval een sterk plan dat deze snelle leerling gauw weer met een andere gevestigde naam de studio induikt. Gegarandeerd succes!


>> Lees ook: Afteren met Huisgenoten: Dit zijn onze hardstyle hoogtepunten van 2021


Deluzion – Rockstar

SCANTRAXX CARBON

Sinds 2015 hebben Bart van den Hanenberg en Max Lenssen de handen ineen geslagen onder de artiestennaam Deluzion. Het tweetal is keihard op weg naar roem met hun spiksplinternieuwe release ‘Rockstar’, uitgebracht op het ‘Carbon’ label.

Sinds 2020 is dit sublabel van Scantraxx in het leven geroepen om aanstormend talent een podium te geven, waar zij de hardere kant van hardstyle kunnen ontplooien. Carbon en Deluzion staan beide voor kordaat, krachtig en kwaliteit. Hierdoor is het een ultieme match.

Dit nummer past daarom ook perfect in het straatje: een rauwe vocal (lyrics afkomstig van N.E.R.D. – Rock Star), meeslepende melodie en kenmerkende kicks die je omver blazen.


Spotify-lijst hardstyle releases

Naast de top 3 nieuwe releases stellen onze Huisgidsen ook een Spotify-lijst samen van 2 tot 3 uur, die zij minimaal één keer per maand updaten. Daarin hoor je uiteraard hun top 3, maar ook andere nieuwe muziek die je niet mag missen. De harde stijlen releases voor deze maand:


Meer tips over hardstyle?

Check hier de eerdere tips van Peter de Valck en Mandy van der Donk en check hier andere tips over hardstyle. Check ook de overige maandtips en releases van onze Huisgenoten. Wekelijks het laatste dancenieuws van This Is Our House ontvangen in je mailbox? Meld je dan nu aan voor de nieuwsbrief!

- Advertisement -

Meld je aan voor de nieuwsbrief

en krijg elke week het laatste dancenieuws rechtstreeks in je mailbox!

Je kan je op ieder moment afmelden voor de nieuwsbrief door op de link onderaan de nieuwsbrief te klikken.
We gebruiken Mailchimp als ons e-mailmarketingplatform. Wanneer je op Subscribe drukt ga je er mee akkoord dat je informatie met Mailchimp wordt gedeeld.
Mandy van der Donk
Mandy van der Donk
Mandy is een echte fan van de harde stijlen. Vaak is ze te vinden op evenementen om naast de artiesten te ondersteunen, ook nog een dansje te wagen. Hierdoor is ze samen met Peter de Valck Huisgids voor de harde stijlen. Haar muzieksmaak is echter heel breed en is ze al gelukkig wanneer er muziek op staat. In de terugkerende rubriek neemt Mandy je samen met Peter mee in de top 3 van de beste releases van afgelopen maand. Wil jij dat Mandy verslag komt doen van jouw festival of evenement? Of heb jij nieuwe hardstyle releases voorbij zien komen die zeker niet mogen ontbreken in de maandelijkse top 3? Tip dan nu de redactie van This Is Our House.

Gerelateerd

Extrema Outdoor maakt overweldigend sterke line-up bekend voor de twaalfde editie

Eén blik op de line-up zegt genoeg. In het laatste weekend van mei gaat het donderen aan de plas...

Het beste van Het Huis, voordat we stoppen: 8 jaar TIOH in 8 top-items

Na ruim 8 jaar komt op 1 september een einde aan This Is Our House. We gaan door als...