dinsdag, oktober 3, 2023

Nieuwe melodic house releases: De top-3 van Peter Dijk – januari

-

Home » Music » Releases » Nieuwe melodic house releases: De top-3 van Peter Dijk – januari

Elke maand komen er honderden nieuwe releases uit. En elke maand staan er tientallen nieuwe artiesten op met nieuwe muziek. Het grote aanbod maakt het lastig om de pareltjes eruit te pikken. De experts van This Is Our House reiken je de helpende hand en presenteren je elke maand hun top-3 van nieuwe releases. Hieronder de top-3 van Peter Dijk op het gebied van melodic house.

Kito Jempere – A King of Comets

Kito Jempere Recordings

Padvinder ben ik nooit geweest maar ik snap het ronddwalen wel. In de muziek dan. Bandcamp is daar hét platform voor. Kom je gewoon een track tegen van een zekere Kito Jempere uit Sint Petersburg. Die vervolgens een Boiler Room uit zomer 2019 op zijn naam blijkt te hebben staan. Compleet met enthousiastelingen die ter ondersteuning conga’s en tamboerijnen hanteren.

Maar veel interessanter is zijn afterset na een zeker Beat Film Festival. In twee uur tijd gaat hij van Simon & Garfunkel met obscure tussenstapjes naar breakbeat, dubstep: alle hokjes gaan eraan. En waarom ook niet. Vooruit dan, de track ‘A King Of Comets’ kwam al uit in november dus een beetje gesmokkeld. Maar een schurende, weirde track, volledig passend bij de huidige tijd.


Legit Trip – Vnushenie

Farmat Unit 02

We blijven nog even in Russische sferen. Artem Boldizhar is geboren en getogen in Moskou en zorgt met minimale middelen voor maximale reuring. Het is ónmogelijk om bij deze track stil te blijven zitten.

Zijn tracks verschijnen op labels als Little Helpers (Verenigde Staten) en Jack’s House Recordings (Ibiza) en zitten veelal aan de minimal / deeptech-kant van het spectrum. Zijn laatste creatie is uiteraard gemaakt voor de dansvloer maar is gelaagd genoeg voor in de huiskamer. Warme akkoorden, fijne beats. Van deze man gaan we nog veel horen!


Stussko – Surreal

Bandcamp

Dat het geheel soms meer oplevert dan de som der delen bewijzen Johannes ‘Djoko’ Kolter (Duitsland) en Niels ‘Stussy’ Steenbergen (Nederland), als Stussko. Dit duo levert met ‘Surreal‘ een voortreffelijke EP af. Veel tracks op de EP combineren kraakheldere beats en mooie pads met typische begin jaren negentig-geluiden. Gemaakt met de middelen van nu zorgt dat voor een warme maar ook vooral funky sound.

De track ‘Surreal’ is daar het voorbeeld van: aanstekelijke snippets van vocalen en een thema waar je u tegen zegt. Beluister zeker ook de overige nummers zoals bijvoorbeeld ‘Reach Up‘. Deze track draait via dromerige synths uit op een zomerhit in de dop. Zo eentje die het best tot zijn recht komt in een volle club of, beter nog, op een festivalweide. Een schitterende, hoopvolle EP.


Spotify-lijst melodic house releases

Naast de top-3 nieuwe releases stellen onze Huisgidsen ook een Spotify-lijst samen van 25 tot 30 nummers die zij minimaal één keer per maand updaten. Daarin hoor je uiteraard hun top-3, maar ook andere nieuwe muziek die je niet mag missen. De melodic house releases voor deze maand:


Meer tips over melodic house?

Lees hier de eerdere releases getipt door Peter Dijk. Check ook de overige maandtips en releases van onze Huisgenoten.

Meld je aan voor de nieuwsbrief

en krijg elke week het laatste dancenieuws rechtstreeks in je mailbox!

Je kan je op ieder moment afmelden voor de nieuwsbrief door op de link onderaan de nieuwsbrief te klikken.
We gebruiken Mailchimp als ons e-mailmarketingplatform. Wanneer je op Subscribe drukt ga je er mee akkoord dat je informatie met Mailchimp wordt gedeeld.
Peter Dijk
Peter Dijk
Verzamelaar pur sang sinds zijn kindertijd. Liefhebber van vele muziekstijlen, maar van elektronische in het bijzonder - en dan weer de diepe melodische house en techno voorop. Altijd op zoek naar de nieuwste releases. Wil jij dat Peter verslag komt doen van jou festival of evenement? Of heb jij nieuwe melodic house of techno releases voorbij zien komen die zeker niet mogen ontbreken in zijn maandelijkse top-3? Tip dan nu de redactie van This Is Our House.

Gerelateerd

21×2021: het jaar van Joost Holthuizen

2021: Het jaar van de (te) korte Summer of Love, Unmute Us-demonstraties, vaccinaties en QR-codes. Opnieuw had COVID-19 de...

House en techno in december: de maandtips van Casper Gout

In aanloop naar de nieuwe maand geven onze vaste gidsen je koers richting de betere events, bijzondere releases en andere highlights. Casper...