zondag, oktober 1, 2023

Nieuwe melodic house releases in maart: De top 3 van Peter Dijk

-

Home » Music » Releases » Nieuwe melodic house releases in maart: De top 3 van Peter Dijk

Elke maand komen er honderden nieuwe releases uit. En elke maand staan er tientallen nieuwe artiesten op met nieuwe muziek. Het grote aanbod maakt het lastig om de pareltjes eruit te pikken. De experts van This Is Our House reiken je de helpende hand en presenteren je elke maand hun top 3 van nieuwe releases. Hieronder de top 3 melodic house releases in maart 2022 van Peter Dijk. Plus de door hem gecureerde playlist met nog veel meer nieuwe pareltjes!

Acid Pauli – No Kick, No Cry (Roderic No Cry Kick Is Back Remix)

Ouïemusic

In de meer dan twintig jaar dat Martin Gretschmann bezig is, is er weinig dat hij niet heeft gedaan. Begonnen als bassist in een punkband, werd zijn aandacht al snel getrokken door elektronische muziek en de ontwikkeling van het bijbehorende instrumentarium.

Acid Pauli is het alter ego en de naam voor zijn clubsets. Gretschmann voelt zich echter inmiddels net zo thuis bij het componeren van filmmuziek, of hoorspelen voor de radio. Al deze invloeden komen mooi samen in zijn meest recente release. Mooie, gelaagde en ingetogen elektronische muziek die niet alleen in de club, maar ook thuis in de huiskamer als luisterplaat volledig tot zijn recht komt.


Ken Hayakawa – Hollow Ghost

Stripped Down Records

Zijn naam lijkt op een hoofdpersonage uit een Japanse manga strip maar niets is minder waar. De 38-jarige Ken Hayakawa woont al jaren in Oostenrijk. Geboren en getogen in Salzburg slingert hij na een kortstondige schaatscarrière zijn producties vanuit de hoofdstad Wenen de wereld in.

Zo ook de laatste, ‘Hollow Ghost’. Een donkere track met onheilspellende drums en synths. Vanaf de opening is direct duidelijk wat de bedoeling is: de diepte in. Wat een fantastische eigen geluidscollage weet hij in amper viereneenhalve minuut neer te zetten! Typisch zo’n producer die in de luwte opereert maar waar veel tracks van worden opgepikt. En dat laatste is meer dan terecht.


Karol XVII & MB Valence – Waterfall Drops (The Last Update Mix)

Get Physical Music

De Poolse vaandeldragers van het deephouse-genre, Karol Samocki en Marek Bigajski, brengen hun tracks vooral uit op hun eigen label Loco Records. Daarnaast werken ze samen met gevestigde namen als Ian Pooley, Jimpster, Maya Jane Coles.

Hun eerste volledige album kwam relatief laat uit en is net verschenen op Get Physical Music. ‘Waterfall Drops’ van dat album is dé opener voor iedere set: atmosferisch, dubby, en ingehouden. Het is alsof de heren precies weten dat de rem er nog even op moet vóórdat het gaspedaal verder kan worden ingetrapt. En daarmee is de track de perfecte opener voor een gelaagde, opbouwende set.


Spotify-lijst melodic house releases

Naast de top 3 nieuwe releases stellen onze Huisgidsen ook een Spotify-lijst samen van 2 tot 3 uur, die zij minimaal één keer per maand updaten. Daarin hoor je uiteraard hun top 3, maar ook andere nieuwe muziek die je niet mag missen. De melodic house releases in maart:


Meer tips over melodic house?

Lees hier de eerdere releases getipt door Peter Dijk. Check ook de overige maandtips en releases van onze Huisgenoten.

Meld je aan voor de nieuwsbrief

en krijg elke week het laatste dancenieuws rechtstreeks in je mailbox!

Je kan je op ieder moment afmelden voor de nieuwsbrief door op de link onderaan de nieuwsbrief te klikken.
We gebruiken Mailchimp als ons e-mailmarketingplatform. Wanneer je op Subscribe drukt ga je er mee akkoord dat je informatie met Mailchimp wordt gedeeld.
Peter Dijk
Peter Dijk
Verzamelaar pur sang sinds zijn kindertijd. Liefhebber van vele muziekstijlen, maar van elektronische in het bijzonder - en dan weer de diepe melodische house en techno voorop. Altijd op zoek naar de nieuwste releases. Wil jij dat Peter verslag komt doen van jou festival of evenement? Of heb jij nieuwe melodic house of techno releases voorbij zien komen die zeker niet mogen ontbreken in zijn maandelijkse top-3? Tip dan nu de redactie van This Is Our House.

Gerelateerd