Nieuwe melodic house releases in november: De top 3 van Peter Dijk

-

Home » Music » Releases » Nieuwe melodic house releases in november: De top 3 van Peter Dijk

Elke maand komen er honderden nieuwe releases uit. En elke maand staan er tientallen nieuwe artiesten op met nieuwe muziek. Het grote aanbod maakt het lastig om de pareltjes eruit te pikken. De experts van This Is Our House reiken je de helpende hand en presenteren je elke maand hun top 3 van nieuwe releases. Hieronder de top 3 melodic house releases in november 2021. Plus de door hem gecureerde playlist met nog veel meer nieuwe pareltjes!

Tour-Maubourg & Christophe Salin – Doldrums

Salin records

Oorspronkelijk was het plan van Christophe Salin (Lübeck, Duitsland) en Tour-Marbour (Parijs, Frankrijk) om een gezamenlijke EP op te nemen. Dit werd noodgedwongen een samenwerking op afstand vanwege de wereldwijde pandemie.

Ondanks de 1000 kilometer tussen Lübeck en Parijs vonden beiden manieren om samen te schrijven en te mixen. Het resultaat is de EP ‘From a Distance‘. De track ‘Doldrums’ is in tegenstelling tot wat de titel doet vermoeden een bijna beatloze track.

Het nummer is al even uit maar te mooi om hem niet de maandlijst van november in te smokkelen. Een diepe, sferische track die zich langzaam openbaart en duidelijk maakt dat afstand een relatief begrip is.


Quivver – Funkily

Bedrock Records

De Engelse John Graham a.k.a. Quivver componeert muziek voor films, series en games en brengt met regelmaat muziek uit op gerenommeerde labels als Toolroom, Sudbeat en Bedrock.

Zo ook zijn laatste plaat ‘Revelate‘, een volledig studioalbum met tracks die variëren van ambient tot techno en alles daartussenin. ‘Funkily’ is wat mij betreft een mooie samenvatting van zijn kunsten. Donkere bassen, met vocale snippets die zorgen voor wat ruimte. Maar het is vooral de diepe groove die je langzaam maar zeker het moeras van Quivver intrekt.


Squire – Pink Marble

Mobilee

Het verloop van de carrière van de uit Barcelona afkomstige Jaime Alguersuari a.k.a. Squire is een bijzondere vermelding waard. Zo heeft de Spanjaard een aantal jaar het record van jongste Formule 1-coureur ooit in handen gehad. In 2015 werd dit record door de toen nog zeventienjarige Max Verstappen verbroken. Omdat Alguersuari ook sinds zijn vijftiende draaide en muziek produceerde, heeft hij zich na de autosport volledig op de muziek gestort.

‘Pink Marble’ is een instrumentale track afkomstig van het album ‘Stop‘. Duidelijk terug te horen zijn de synth-invloeden van de jaren ’80 en de op breakbeat georiënteerde drums. De overige tracks van het album, waarvan sommigen met gastvocalen, ademen dezelfde sfeer.

Ik ben benieuwd waar Max Verstappen over een aantal jaar mee komt.


Spotify-lijst melodic house releases

Naast de top 3 nieuwe releases stellen onze Huisgidsen ook een Spotify-lijst samen van 2 tot 3 uur, die zij minimaal één keer per maand updaten. Daarin hoor je uiteraard hun top 3, maar ook andere nieuwe muziek die je niet mag missen. De melodic house releases in november:


Meer tips over melodic house?

Lees hier de eerdere releases getipt door Peter Dijk. Check ook de overige maandtips en releases van onze Huisgenoten.

Meld je aan voor de nieuwsbrief

en krijg elke week het laatste dancenieuws rechtstreeks in je mailbox!

Je kan je op ieder moment afmelden voor de nieuwsbrief door op de link onderaan de nieuwsbrief te klikken.
We gebruiken Mailchimp als ons e-mailmarketingplatform. Wanneer je op Subscribe drukt ga je er mee akkoord dat je informatie met Mailchimp wordt gedeeld.
Peter Dijk
Peter Dijk
Verzamelaar pur sang sinds zijn kindertijd. Liefhebber van vele muziekstijlen, maar van elektronische in het bijzonder - en dan weer de diepe melodische house en techno voorop. Altijd op zoek naar de nieuwste releases. Wil jij dat Peter verslag komt doen van jou festival of evenement? Of heb jij nieuwe melodic house of techno releases voorbij zien komen die zeker niet mogen ontbreken in zijn maandelijkse top-3? Tip dan nu de redactie van This Is Our House.

Gerelateerd

Nieuwe melodic house releases in januari: De top 3 van Peter Dijk

Elke maand komen er honderden nieuwe releases uit. En elke maand staan er tientallen nieuwe artiesten op met nieuwe...

Nieuwe melodic house releases in oktober: De top 3 van Peter Dijk

Elke maand komen er honderden nieuwe releases uit. En elke maand staan er tientallen nieuwe artiesten op met nieuwe...