zaterdag, februari 24, 2024

Nieuwe melodic house releases in oktober: De top 3 van Peter Dijk

-

Home » Music » Releases » Nieuwe melodic house releases in oktober: De top 3 van Peter Dijk

Elke maand komen er honderden nieuwe releases uit. En elke maand staan er tientallen nieuwe artiesten op met nieuwe muziek. Het grote aanbod maakt het lastig om de pareltjes eruit te pikken. De experts van This Is Our House reiken je de helpende hand en presenteren je elke maand hun top 3 van nieuwe releases. Hieronder de top 3 melodic house releases in oktober 2021. Plus de door hem gecureerde playlist met nog veel meer nieuwe pareltjes!

Dwaalgast feat. Shari Klein – Dwaal (Nuno Dos Santos Remix)

SohaSo records

Dwaalgast is het alter ego van de Utrechtse producer Nuno Dos Santos. Samen met de spoken word artiest Shari Klein verkent hij de grenzen van elektronica, ambient en alles wat daar tussenin zit. Het resultaat is een prachtige samenwerking waarbij de teksten van Shari Klein tegelijk prominent aanwezig zijn maar ook mooi samenvloeien met de muziek. De tracks ‘Maan‘ en ‘Dwaal’ vallen wat mij betreft het meest op en zijn inmiddels ook opgepikt door o.a. John Digweed.


Soela – Do I Really Need You?

CinCin

Elina Shorokhova a.k.a. Soela is een Russische die op dit moment vanuit Berlijn opereert. Ooit begonnen als pianiste en zangeres besloot ze op haar 19de voor de elektronische muziek te gaan. Na een fase waarin ze, zoals ze zegt, ‘cheesy Russische pophits’ mixte, besloot ze zelf te gaan produceren. Inmiddels worden haar tracks opgepikt door Kompakt, Dial Records en CinCin van Fort Romeau. ‘Do I Really Need You’ is het bewijs dat dat Shorokhova op haar best is als ze warme melancholische tracks maakt.


Ben Böhmer-Begin Again

Ajunadeep

Als binnen een korte tijd je debuutalbum meer dan 50 miljoen keer wordt gestreamd zijn de verwachtingen voor de opvolger hooggespannen. Het overkwam de 28-jarige Duitser Ben Böhmer. Met zijn opvolger ‘Begin Again‘ (Spotify) lost hij de verwachtingen meer dan in. De plaat staat vol met zijn kenmerkende melancholische tracks waarbij ook diverse gastrollen zijn weggelegd voor o.a. Gordi, lau.ra, PBSR en JONAH.

Toch is Böhmer op zijn best bij de instrumentale tracks zonder vocalen. Daar komt zijn kenmerkende dansbare, en tegelijk melancholische sound het best uit de verf. Wie daarnaast schitterende beelden bij de muziek wil zien doet er goed aan zijn optreden voor Cercle op YouTube te bekijken. Staand in een luchtballon op 900 meter brengt hij een liveset ten gehore boven het Turkse Cappadocië. Muziek en beelden komen hier schitterend samen.


Spotify-lijst melodic house releases

Naast de top 3 nieuwe releases stellen onze Huisgidsen ook een Spotify-lijst samen van 2 tot 3 uur, die zij minimaal één keer per maand updaten. Daarin hoor je uiteraard hun top 3, maar ook andere nieuwe muziek die je niet mag missen. De melodic house releases in oktober:


Meer tips over melodic house?

Lees hier de eerdere releases getipt door Peter Dijk. Check ook de overige maandtips en releases van onze Huisgenoten.

Meld je aan voor de nieuwsbrief

en krijg elke week het laatste dancenieuws rechtstreeks in je mailbox!

Je kan je op ieder moment afmelden voor de nieuwsbrief door op de link onderaan de nieuwsbrief te klikken.
We gebruiken Mailchimp als ons e-mailmarketingplatform. Wanneer je op Subscribe drukt ga je er mee akkoord dat je informatie met Mailchimp wordt gedeeld.
Peter Dijk
Peter Dijk
Verzamelaar pur sang sinds zijn kindertijd. Liefhebber van vele muziekstijlen, maar van elektronische in het bijzonder - en dan weer de diepe melodische house en techno voorop. Altijd op zoek naar de nieuwste releases. Wil jij dat Peter verslag komt doen van jou festival of evenement? Of heb jij nieuwe melodic house of techno releases voorbij zien komen die zeker niet mogen ontbreken in zijn maandelijkse top-3? Tip dan nu de redactie van This Is Our House.

Gerelateerd

Afteren met Huisgenoten: Dit zijn onze melodic house hoogtepunten van 2021

Wat waren in 2021 de absolute melodic house hoogtepunten? In een serie ‘Afters’ maken de muzikale specialisten van TIOH...