donderdag, januari 27, 2022
HomeMusicReleasesNieuwe melodic house releases in september: De top 3 van Peter Dijk

Nieuwe melodic house releases in september: De top 3 van Peter Dijk

Elke maand komen er honderden nieuwe releases uit. En elke maand staan er tientallen nieuwe artiesten op met nieuwe muziek. Het grote aanbod maakt het lastig om de pareltjes eruit te pikken. De experts van This Is Our House reiken je de helpende hand en presenteren je elke maand hun top 3 van nieuwe releases. Hieronder de top 3 melodic house releases in september 2021. Plus de door hem gecureerde playlist met nog veel meer nieuwe pareltjes!

OG Wang – Beaming / Rotterdam On The Move EP

Boogie Cafe

Er broeit in de havenstad méér dan alleen de hardere stijlen techno en electro. Dat bewijst de nieuwe, talentvolle lichting Rotterdamse producers die zich heeft verzameld op de EP ‘Rotterdam on the Move‘. De jazzy EP start met ‘Beaming’, een track van OG Wang. Soulvolle beats die richting breakbeat gaan en mooie riffs, overgoten met een dikke laag dansvloer-jazz. Maar luister ook zeker naar de andere tracks, die zeer de moeite waard zijn!


Shur-I-Kan vs Milton Jackson – Paper Cut

- Advertisement -

Freerange records

Tom Szirtes a.k.a Shur-I-Kan is al jarenlang een vaste kracht binnen de UK op het gebied van soulvolle deephouse. Op zijn meest recente samenwerking met Milton Jackson bewijst hij opnieuw zijn muzikale waarde. Het is vooral de titeltrack waarop de ervaring van Shur-I-Kan als toetsenist goed naar voren komt. Gelaagde tracks en een tot in de puntjes verzorgde productie zorgen verder voor een prachtig eindresultaat.


Dachshund & Chaton – Otaku 1996

Crosstown Rebels

De samenwerking tussen de Zwitsers levert een op 90’s Detroit geïnspireerde track op. ‘Otaku 1996’ begint dromerig en kaal maar bouwt met minimale middelen steeds verder op. Langzaam wordt duidelijk waar de heren naar toe werken. Het nummer geeft zich pas na meerdere luisterbeurten prijs. Het is echt een track die gemaakt is met het oog op de nachtelijke uren op de dansvloer. Ik kijk dan ook uit naar de volgende samenwerking!


Spotify-lijst melodic house releases

Naast de top 3 nieuwe releases stellen onze Huisgidsen ook een Spotify-lijst samen van 2 tot 3 uur, die zij minimaal één keer per maand updaten. Daarin hoor je uiteraard hun top 3, maar ook andere nieuwe muziek die je niet mag missen. De melodic house releases van september:


Meer tips over melodic house?

Lees hier de eerdere releases getipt door Peter Dijk. Check ook de overige maandtips en releases van onze Huisgenoten.

- Advertisement -

Meld je aan voor de nieuwsbrief

en krijg elke week het laatste dancenieuws rechtstreeks in je mailbox!

Je kan je op ieder moment afmelden voor de nieuwsbrief door op de link onderaan de nieuwsbrief te klikken.
We gebruiken Mailchimp als ons e-mailmarketingplatform. Wanneer je op Subscribe drukt ga je er mee akkoord dat je informatie met Mailchimp wordt gedeeld.
Peter Dijk
Verzamelaar pur sang sinds zijn kindertijd. Liefhebber van vele muziekstijlen, maar van elektronische in het bijzonder - en dan weer de diepe melodische house en techno voorop. Altijd op zoek naar de nieuwste releases. Wil jij dat Peter verslag komt doen van jou festival of evenement? Of heb jij nieuwe melodic house of techno releases voorbij zien komen die zeker niet mogen ontbreken in zijn maandelijkse top-3? Tip dan nu de redactie van This Is Our House.

Gerelateerd

Extrema Outdoor viert eindelijk 10e verjaardag – en de line-up is gruwelijk

Festival Extrema Outdoor in Belgie is na twee geannuleerde edities dan eindelijk toe aan zijn tiende verjaardag. En die...

Geen Chinezen, wel allrounders: De DJ FACT Top 100 versus de DJ Mag Top 100

De verschillen tussen onze vorige week gelanceerde DJ FACT Top 100 en de laatste DJ Mag Top 100 zijn...