vrijdag, februari 23, 2024
HomeMusicTrance in augustus: dit zijn de top 3 releases van Erwin Herkelman

Trance in augustus: dit zijn de top 3 releases van Erwin Herkelman

Elke maand komen er honderden nieuwe releases uit. En iedere maand staan tientallen nieuwe artiesten op met verse muziek. Het grote aanbod maakt het lastig om de pareltjes eruit te pikken. De experts van This Is Our House reiken je de helpende hand en presenteren je elke maand hun top 3 van nieuwe releases. Hieronder de top 3 van Erwin Herkelman op het gebied van trance releases in augustus. Én de bijgewerkte Spotify-lijst met nog méér nieuwe muziek.

Roman Messer feat. Cari – Written In The Stars

Suanda Music

Wie was er niet onmiddellijk verliefd bij het horen van het prachtige stemgeluid van Cari? Ik in ieder geval wel. Ze doet al zo lang mee als ik mij trance kan herinneren. De lijst met namen met wie deze Nederlandse zangeres samenwerkte is enorm. En het afgelopen jaar voegde ze daar nog eens Giuseppe Ottaviani en Armin van Buuren aan toe.

Een andere grote naam is Roman Messer, met wie ze al eerder de handen ineen sloeg. ‘Serenity‘ sloeg destijds in als een bom. Maar twee jaar later hebben ze opnieuw samen plaatsgenomen in de studio. Het resultaat is fenomenaal. ‘Written In The Stars’ had een absoluut kippenvelmoment geweest tijdens de A State Of Trance 1000 feesten in de Jaarbeurs in Utrecht. Helaas was er een niet nader te noemen regering die, ondanks dat hen alle mogelijke middelen ter beschikking stonden om dit soort feesten succesvol te laten verlopen, er een dikke streep doorheen zette.

- Advertisement -

Maar… de kans is groot dat we dit nummer alsnog op 18 en 19 februari 2022 in de Jaarbeurshallen zullen horen. Want die potentie heeft deze plaat zeker! Het is een blijvertje die ongetwijfeld hoge ogen gaat gooien bij de Tune of the Year-verkiezing.


Cubicore & Shane 54 – Personal Jesus (Cubicore Deep Mix)

Armada Music

Ze waren ontzettend belangrijk in de ontwikkeling van de elektronische muziek. Depeche Mode is vooral bekend van klassiekers als ‘Enjoy The Silence‘ en ‘Just Can’t Get Enough‘. Niet per se platen die je bij mij in de platenkast zult aantreffen, maar ‘Personal Jesus‘ kon ik wél weer heel erg waarderen.

Het is dan ook fijn dat Cubicore en Shane 54 juist dít nummer hebben uitgekozen voor hun ode aan de Britse synthpop-band. Ik hoorde de rework in A State of Trance en het was voor mij meteen duidelijk: deze moest en zou in mijn top-3 komen. Sowieso hield ik Cubicore al langere tijd in de gaten. Hun producties en remixen dringen steevast door tot de bekendere radioshows en ik vind ze telkens weer bijzonder geslaagd.

En ook dit hebben zij weer goed gedaan. Met hun eigen, kenmerkende stijl maakten ze er een heerlijke progressive trance-plaat van. Een track die het origineel in zijn waarde laat maar het tegelijkertijd helemaal naar de trance-scene van nu brengt. Een heerlijke release dus!


Kryder feat. B Jones – Girlfriend

Spinnin’ Records

Alwéér een progressive trance-track? En alwéér een remake? Tja, om deze kón ik niet heen. Naast mijn werkzaamheden voor This Is Our House, schrijf ik namelijk ook voor Ondergewaardeerde Liedjes. Een website over liedjes die méér verdiend hadden. Ik probeer daar, als eenzame strijder tussen de liefhebbers van gitaarmuziek, de house haar terechte plekje in de muziekgeschiedenis te geven.

Een blog waar ik al langere tijd op broedde was De Nuit – All That Mattered (Love You Down). Een zomerhitje uit 2002 dat helaas niet de Nederlandse Top 40 wist te halen. En wat schetste mijn verbazing toen ik tussen de nieuwe trance-releases vervolgens dit nummer aantrof. Want net nú heeft Kryder een remix uitgebracht van – jawel – ‘All That Mattered (Love You Down)’. En net als zijn geweldige remakes van ‘On The Beach‘ en ‘Rapture‘ heeft hij ook híer weer zijn eigen, fantastische draai aan gegeven. Hartstikke zomers, maar toch ook een tikkie melancholiek. Precies de stijl waar ik van houd!


Extra tips!

Het was een duivelse klus deze maand. Niet eerder kwamen er zóveel fantastische tracks uit in de afgelopen vier weken. Natuurlijk vind je de platen die de top-3 niet haalden terug in onze Spotify-lijst, maar deze nummers wil ik er tóch nog even extra uit lichten:


Spotify-lijst trance releases

Naast de top 3 nieuwe releases stellen onze Huisgidsen ook een Spotify-lijst samen van 2 tot 3 uur, die zij minimaal één keer per maand updaten. Daarin hoor je uiteraard hun top 3, maar ook andere nieuwe muziek die je niet mag missen. De trance releases voor augustus:


Meer tips over trance?

Lees hier de eerdere trance releases getipt door Erwin Herkelman. Check ook de overige maandtips en releases van onze Huisgenoten.

- Advertisement -

Meld je aan voor de nieuwsbrief

en krijg elke week het laatste dancenieuws rechtstreeks in je mailbox!

Je kan je op ieder moment afmelden voor de nieuwsbrief door op de link onderaan de nieuwsbrief te klikken.
We gebruiken Mailchimp als ons e-mailmarketingplatform. Wanneer je op Subscribe drukt ga je er mee akkoord dat je informatie met Mailchimp wordt gedeeld.
Erwin Herkelman
Erwin Herkelman
Enthousiast muziekblogger en tranceliefhebber. Bijzonder geïnteresseerd in de historie van de housemuziek. Leest graag boeken en kijkt documentaires. Wil jij dat Erwin verslag komt doen van jouw festival of evenement? Of heb jij nieuwe trance of house releases voorbij zien komen die zeker niet mogen ontbreken in de maandelijkse top-3? Tip dan nu de redactie van This Is Our House.

Gerelateerd