maandag, december 4, 2023

Trance in februari: dit is de top 3 releases van Erwin Herkelman

-

Home » Music » Releases » Trance in februari: dit is de top 3 releases van Erwin Herkelman

Elke maand komen er honderden nieuwe releases uit. En iedere maand staan tientallen nieuwe artiesten op met verse muziek. Het grote aanbod maakt het lastig om de pareltjes eruit te pikken. De experts van This Is Our House reiken je de helpende hand en presenteren je elke maand hun top 3 van nieuwe releases. Hieronder de top 3 van Erwin Herkelman op het gebied van trance releases in februari. Én de bijgewerkte Spotify-lijst met nog méér nieuwe muziek.

RAM & Garderffi feat. Diana Leah – Turn back the time

NOCTURNAL KNIGHTS MUSIC

Vocal trance zoals ik die het liefste hoor. En RAM toonde zich in de aanloop naar de release andermaal een meester in het teasen, want vorig jaar al sijpelden de eerste snippets door van deze prachtige samenwerking. En dat klonk zeker naar méér. De plaat belandde dan ook al direct op de shortlist voor de releases van februari 2022.

En toen ik hem dan eindelijk helemáál kon beluisteren kwam mijn dochtertje van 5 mijn werkkamer binnen. Ze zei: “Papa, dit vind ik echt móóie muziek,” toen wist ik het zeker: dit wordt mijn nummer één release.

Voor Garderffi is dit de eerste productie. RAM draait al veel langer mee in het circuit en weet mij met zijn vocale trance-producties keer op keer te raken. Hij verwierf een plekje in de harten van de trance-scene met het hartverscheurende ‘RAMelia‘, de ode van hem en Susana aan zijn overleden vrouw, en ‘RAMsterdam‘. In 2019 richtte hij het label Nocturnal Knights Music op. En elke week luister ik trouw hun nieuwe releases af. Een paradijs voor de liefhebbers van uplifting- en hardtrance, met soms dus ook een vocale parel zoals deze.

Ook Diana Leah is geen onbekende in de trance. Al leent zij haar stem normaal gesproken vooral aan de meer progressive producties. Maar dat ze ook stand houdt in een rammer als ‘Turn Back The Time’ betekent hopelijk dat wij haar vaker gaan horen.


Escea – Skyborn

LIFTING FORCE MUSIC / ABORA MUSIC

Op Lifting Force Music, onderdeel van Abora Music, maakte ik deze maand voor het eerst kennis met Escea, producer uit het Duitse Mainz. Hij is echter al sinds 2018 actief, al kwamen zijn producties het afgelopen jaar pas echt op stoom. Inmiddels heeft hij meerdere releases en remixen op zijn naam staan op diverse kleine trance-labels. Met deze track speelt hij zich hopelijk in de kijker van een groter publiek.

Dat lukte hem in ieder geval bij Roman Messer, die de plaat voorbij liet komen in Suanda 314, en Sean Tyas, die hem tijdens zijn ‘Wet Wednesday’-liveshow draaide. Een veelbelovend begin voor ‘Skyborn’. Een fijne uplifter met die heerlijke synths en prachtige melodie.


Kasablanca – Synthetic Blues (Matt Fax Remix)

ARMADA MUSIC

Kasablanca is een melodic house-duo dat bestaat uit Alexander Healey en de Canadees Shaun Frank, een bekende naam uit de EDM-scene. Enige tijd geleden verbonden zij zich aan Armada Music. Dat opende de deuren naar een scene waar ik ze tot dan toe nog niet was tegengekomen: die van de progressive trance.

Matt Fax, een bekende producer uit dat circuit, pakte hun ‘Synthetic Blues’ en gaf er zijn eigen draai aan. Het origineel van Moby, de ‘Natural Blues‘ werd in 2000 een klein hitje in ons land, maar was ik zeker niet vergeten. Zijn unieke sound komt op een respectvolle manier terug in deze heerlijke bewerking die in ieder geval mijn hart sneller deed kloppen.


Naast de top 3 nieuwe releases stellen onze Huisgidsen ook een Spotify-lijst samen van 2 tot 3 uur, die zij minimaal één keer per maand updaten. Daarin hoor je uiteraard hun top 3, maar ook andere nieuwe muziek die je niet mag missen. De trance releases in februari:


Meer tips over trance?

Lees hier de eerdere trance releases getipt door Erwin Herkelman. Check ook de overige maandtips en releases van onze Huisgenoten.

Meld je aan voor de nieuwsbrief

en krijg elke week het laatste dancenieuws rechtstreeks in je mailbox!

Je kan je op ieder moment afmelden voor de nieuwsbrief door op de link onderaan de nieuwsbrief te klikken.
We gebruiken Mailchimp als ons e-mailmarketingplatform. Wanneer je op Subscribe drukt ga je er mee akkoord dat je informatie met Mailchimp wordt gedeeld.
Erwin Herkelman
Erwin Herkelman
Enthousiast muziekblogger en tranceliefhebber. Bijzonder geïnteresseerd in de historie van de housemuziek. Leest graag boeken en kijkt documentaires. Wil jij dat Erwin verslag komt doen van jouw festival of evenement? Of heb jij nieuwe trance of house releases voorbij zien komen die zeker niet mogen ontbreken in de maandelijkse top-3? Tip dan nu de redactie van This Is Our House.

Gerelateerd

Trance in oktober: dit zijn de top 3 releases van Erwin Herkelman

Elke maand komen er honderden nieuwe releases uit. En iedere maand staan tientallen nieuwe artiesten op met verse muziek....

Nieuwe EDM & future house releases in september: de top 3 van Juliano van der Knaap

Elke maand komen er honderden nieuwe releases uit. En iedere maand staan tientallen nieuwe artiesten op met nieuwe muziek....