maandag, december 4, 2023
HomeMusicTrance in november: dit is de top 3 releases van Erwin Herkelman

Trance in november: dit is de top 3 releases van Erwin Herkelman

Elke maand komen er honderden nieuwe releases uit. En iedere maand staan tientallen nieuwe artiesten op met verse muziek. Het grote aanbod maakt het lastig om de pareltjes eruit te pikken. De experts van This Is Our House reiken je de helpende hand en presenteren je elke maand hun top 3 van nieuwe releases. Hieronder de top 3 van Erwin Herkelman op het gebied van trance releases in november. Én de bijgewerkte Spotify-lijst met nog méér nieuwe muziek.

Susana – A Promise I Can’t Keep

Susa Records

Met de lancering van haar label Susa Records op 7 oktober wisselde zangeres Susana de ‘passenger seat’ in voor de ‘driver’s seat’ van haar carrière. Een mooie mijlpaal in haar loopbaan waarbij ze alles heeft meegenomen dat ze de afgelopen 17 jaar heeft opgepikt.

- Advertisement -

De eerste release is een direct een heerlijke: ‘A Promise I Can’t Keep’ is een prachtplaat. Haar bekende, indrukwekkende stemgeluid bezorgt je weer ouderwets kippenvel, maar ook de rest van de muzikale omlijsting is prachtig. Het maakt nieuwsgierig wat zij nog meer uitbrengt op deze nieuwe ster aan het labelfirmament.


Alexander Popov & Whiteout – Right Back

Interplay Records

Regelmatig komen er nieuwe remakes van trance platen uit en meer dan eens word ik verrast door weer zo’n prachtige mix van nostalgie en hedendaagse trance. Dit is er opnieuw zo één.

Op zijn eigen label Interplay Records brengt Alexander Popov ‘Right Back‘ uit. Op de track werkt hij samen het jonge talent Whiteout. Waar Popov al een grote naam is in de scene, beleefde Whiteout in 2019 zijn doorbraak door ‘U‘, een track met Omnia.

Het origineel is van hun landgenoot Yuri Kane die er in 2010 de scene mee veroverde. De heren tillen de track met het prachtige pianospel en de betoverende vocalen op een heerlijke manier naar het heden. Een fijn staaltje progressive trance. Relaxt, maar in staat om in de break toch echt wel de handjes de lucht in te krijgen.


Hiromori Aso – Atmospheric Entry

Digital Society Recordings

Het verhaal van Hiromori Aso is bijzonder. In 2019 was deze Japanse producer helemaal klaar met trance. De muziek die hij maakte matchte niet met de scene van toen en dat deed hem pijn. In zijn zoektocht naar evenwicht luisterde hij met name naar chillout. De overstap naar juist dát genre leek hem dan uiteindelijk ook de juiste keuze. Hij ervoer er meer vrijheid en bracht een aantal releases op onder andere Abora Chillout uit.

Hij beloofde echter ooit weer terug te komen. En na anderhalf jaar is het zover. Inmiddels heeft hij alweer een aantal trancetracks uitgebracht. De productie die mij opviel was ‘Atmospheric Entry’. Een stampende uplifter met een mooie, atmosferische melodie, gespeeld door een heerlijke combinatie van synths. In het laatste gedeelte verrast hij je daarnaast nog met een tweede melodielijn die het geheel helemaal afmaakt.


Spotify-lijst trance releases

Naast de top 3 nieuwe releases stellen onze Huisgidsen ook een Spotify-lijst samen van 2 tot 3 uur, die zij minimaal één keer per maand updaten. Daarin hoor je uiteraard hun top 3, maar ook andere nieuwe muziek die je niet mag missen. De trance releases in november:


Meer tips over trance?

Lees hier de eerdere trance releases getipt door Erwin Herkelman. Check ook de overige maandtips en releases van onze Huisgenoten.

- Advertisement -

Meld je aan voor de nieuwsbrief

en krijg elke week het laatste dancenieuws rechtstreeks in je mailbox!

Je kan je op ieder moment afmelden voor de nieuwsbrief door op de link onderaan de nieuwsbrief te klikken.
We gebruiken Mailchimp als ons e-mailmarketingplatform. Wanneer je op Subscribe drukt ga je er mee akkoord dat je informatie met Mailchimp wordt gedeeld.
Erwin Herkelman
Erwin Herkelman
Enthousiast muziekblogger en tranceliefhebber. Bijzonder geïnteresseerd in de historie van de housemuziek. Leest graag boeken en kijkt documentaires. Wil jij dat Erwin verslag komt doen van jouw festival of evenement? Of heb jij nieuwe trance of house releases voorbij zien komen die zeker niet mogen ontbreken in de maandelijkse top-3? Tip dan nu de redactie van This Is Our House.

Gerelateerd

Supplementen tegen de dinsdagdip: wat beloven ze en wat zijn de verschillen?

Je ziet de advertenties steeds vaker op je timeline. Producten die jouw verschrikkelijke dinsdagdip op bijna magische wijze laten...

Interview HERE2HEAR: “Gehoorbescherming lijkt bijna een taboe”

Experts luiden de noodklok. Anno 2023 nemen nog veel mensen de risico's van onbeschermd raven, dansen en feesten niet...