donderdag, oktober 5, 2023
HomeMusicTrance in oktober: dit zijn de top 3 releases van Erwin Herkelman

Trance in oktober: dit zijn de top 3 releases van Erwin Herkelman

Elke maand komen er honderden nieuwe releases uit. En iedere maand staan tientallen nieuwe artiesten op met verse muziek. Het grote aanbod maakt het lastig om de pareltjes eruit te pikken. De experts van This Is Our House reiken je de helpende hand en presenteren je elke maand hun top 3 van nieuwe releases. Hieronder de top 3 van Erwin Herkelman op het gebied van trance releases in oktober. Én de bijgewerkte Spotify-lijst met nog méér nieuwe muziek. Met dit keer niet drie nummers maar drie albums.

Mark Sixma presents M6 – Elements II

Album, Armada Music

Als we het hebben over Nederlandse trance-dj’s zal Mark Sixma niet de eerste zijn die je te binnen schiet. Hij haakte pas aan ná de hoogtijdagen van de trance en kon dus niet meer meeliften op het wereldwijde succes van het genre. Maar met miljoenen streams, en honderdduizenden volgers op social media kun je zeggen dat hij er uiteindelijk in geslaagd is om zijn naam te vestigen.

In 2007 werd hij opgemerkt en kon hij zijn eerste single uitbrengen. De opvolger, ‘Destination 6‘, schopte het tot ‘Tune of the Week’ in de A State of Trance-radioshow. En dat lukte hem opnieuw met de plaat die daarná kwam. Het leverde hem een platencontract op bij Armada Music.

- Advertisement -

En daar zit hij nog steeds. Op dat label bracht hij op 23 september 2021 het album ‘Elements II‘ (Spotify) uit, de langverwachte follow-up van ‘Elements’ uit 2016. Een compilatie van zijn favorieten van dit moment maar ook met nieuw eigen werk.

16 fijne tracks waaronder een paar echte pareltjes. Met name ‘Crash‘, een samenwerking met ReOrder vind ik heel fijn. Maar ook ‘Aqua‘, ‘Nothing At All‘ met o.a. grande dame van de trance Susana en ‘Pantheon‘ met Orjan Nilsen behoren tot mijn favorieten. Ga er maar eens lekker voor zitten en draai hem hélemaal.


SMR LVE – To The Stars

Album, Coldharbour Recordings

Een ander fijn album kwam op 17 september 2021 uit. Al eerder tipte ik dit Canadese duo bestaande uit Chris Stebbins en Mhammed El Alami. En ook deze tip, ‘Need Somebody‘ met That Girl, staat uiteraard op het album.

Sowieso bewijzen zij met ‘To The Stars‘ (Spotify) ontzettend gave vocal trance te maken en hebben zij ook flink wat vooraanstaande namen weten te strikken. That Girl, Linney, Christina Novelli, Roxanne Emery, Eric Lumière: ze komen allemaal voorbij.

Mijn persoonlijke favorieten? ‘Someone You Love‘ met Linney, ‘Let The Light In’ met Roxanne Emery en ‘Show Me The Light‘ met Eric Lumière. Maar eigenlijk staat het hele album vol met pareltjes. Het is gewoon jammer dat alle nummers maar net iets meer dan drie minuten duren. Je wilt gewoon méér.

En dat komt ook vast wel goed. Inmiddels hebben zij afgelopen vrijdag namelijk hun nieuwste single gereleast. Een extended version van ‘Let The Light In‘ met Roxanne Emery. We gaan nog mooie maanden tegemoet!


Factor B, Highlandr – Theatre Of The Mind

Album, Theatre of the Mind

Het derde album komt van de andere kant van de wereld. Brendan Blatt, alias Factor B, komt uit Australië en is al sinds 2011 bezig in de trance-scene. In 2015 brak hij door voor het grote publiek en groeide langzaam uit tot een geliefde dj onder de liefhebbers van uplifting trance.

Vorige week kwam hij met het album ‘Factor B Presents Theatre Of The Mind‘ (Spotify) op het gelijknamige label. Het doel van het album was om méér van zichzelf te laten zien en voor dat doel riep hij het alias Highlandr in het leven. En dat alias presenteert hij met de volledige ‘A-kant’ van het album. Als Highlandr verkent hij een meer progressive en vocale kant van zichzelf. En daar is hij in geslaagd. Het is fijn om naar te luisteren.

Op de ‘B-kant’ van ‘Factor B Presents Theatre of the Mind’ hoor je weer de sound die wij van hem gewend zijn. Al maakt hij regelmatig een uitstapje naar vocal trance. Maar ook dát blijkt bij hem in uitstekende handen. Met name ‘Move Mountains‘ en ‘So Far Away (My Love)‘ vielen mij op. Twee tracks die er écht uit sprongen toen hij het album presenteerde tijdens ASOT 1036.


Spotify-lijst trance releases

Naast de top 3 nieuwe releases stellen onze Huisgidsen ook een Spotify-lijst samen van 2 tot 3 uur, die zij minimaal één keer per maand updaten. Daarin hoor je uiteraard hun top 3, maar ook andere nieuwe muziek die je niet mag missen. De trance releases voor oktober:


Meer tips over trance?

Lees hier de eerdere trance releases getipt door Erwin Herkelman. Check ook de overige maandtips en releases van onze Huisgenoten.

- Advertisement -

Meld je aan voor de nieuwsbrief

en krijg elke week het laatste dancenieuws rechtstreeks in je mailbox!

Je kan je op ieder moment afmelden voor de nieuwsbrief door op de link onderaan de nieuwsbrief te klikken.
We gebruiken Mailchimp als ons e-mailmarketingplatform. Wanneer je op Subscribe drukt ga je er mee akkoord dat je informatie met Mailchimp wordt gedeeld.
Erwin Herkelman
Erwin Herkelman
Enthousiast muziekblogger en tranceliefhebber. Bijzonder geïnteresseerd in de historie van de housemuziek. Leest graag boeken en kijkt documentaires. Wil jij dat Erwin verslag komt doen van jouw festival of evenement? Of heb jij nieuwe trance of house releases voorbij zien komen die zeker niet mogen ontbreken in de maandelijkse top-3? Tip dan nu de redactie van This Is Our House.

Gerelateerd

De oordoppentest: welke partyplug is het fijnst?

Een kwart van de jongeren in Nederland heeft gehoorschade en met dat feit is het belang van het dragen...

SIL IN BERLIJN #3: Clubs en hun deurbeleid (met Do’s en Don’ts)

This Is Our House-presentator Silvana verblijft deze maanden in Berlijn, vanwege een stage. Ons kan ze natuurlijk niet missen,...