vrijdag, december 8, 2023

De top 3 trance releases in augustus 2022: dit zijn de beste tracks

-

Home » Music » Releases » De top 3 trance releases in augustus 2022: dit zijn de beste tracks

Elke maand komen er honderden nieuwe releases uit. En iedere maand staan tientallen nieuwe artiesten op met nieuwe muziek. Het grote aanbod maakt het lastig om de pareltjes eruit te pikken. De Huisgidsen van This Is Our House reiken je de helpende hand en presenteren je ook deze maand hun selectie van de nieuwste tracks. Hieronder de top 3 trance releases in augustus 2022 van onze Huisspecialist Erwin Herkelman. En de bijgewerkte Spotify-lijst met nog méér nieuwe muziek.

Mark Sherry meets Spacefrog & Derb – Follow Me (N.O.B.A. Extended Remix)

TECHBURST RECORDS

Hoewel deze plaat al wat langer uit is, had ik hem nog niet voorbij zien komen. Maar toen ik hem hoorde in de Find Your Harmony radioshow van Andrew Rayel werd ik weer heel even teruggeslingerd naar het einde van de jaren ’90. Het is een nummer dat op een van mijn eerste trance-cd’s stond en wat ik zó tof vond dat ik het helemaal grijs gedraaid heb: Spacefrog – Follow me.

Wat een prettige verrassing was het dan ook om hem terug te horen in een geüpdatete versie! Een stevige techtrance-remix waarbij de ziel van het nummer probleemloos overeind is gebleven.

Het is nooit echt een grote hit geweest en staat ook niet bepaald bekend als een trance- of clubklassieker. Maar ik ben blij dat Mark Sherry op deze manier een jonger publiek kennis laat maken met dit vergeten pareltje. En het mooie is: deze remix kwam niet alleen. Het is namelijk onderdeel van een EP met ook nog vier andere remixen. Enjoy!


Ralphie B – Daedalus

SUBCULTURE

Wat wél een enorme trance-klassieker is, is Ralphie B’s ‘Massive‘. Maar ook ‘Monkey Forest‘ van Midway, komt van zijn hand. De Nederlandse dj draait al héél wat jaren mee in de trance-scene.

En nog steeds maakt hij fijne, stevige uplifters die de dansvloer zonder uitzondering in beweging krijgen. ‘Daedalus’ is zijn laatste en kwam op 5 augustus 2022 uit op Subculture, het label van John O’Callaghan. Het is een heerlijke plaat waarin hij experimenteert met nieuwe synths. Een geslaagd experiment wat mij betreft, want hiervan wil ik gráág meer horen.


HUVAGEN – For You

INTERPLAY RECORDS

Het is elke keer weer een flinke gedachtenstrijd. Veel goede trance komt uit Rusland maar wil ik de artiesten uit dit land wel een podium geven? Ik ben de oorlog nauwgezet blijven volgen en zie dus ook de verschrikkelijke dingen die hun landgenoten nog steeds aanrichten in Oekraïne. Maar kun je het de artiesten kwalijk nemen dat zij gewoon doorgaan met platen maken? Ik denk het niet. En dat ze zich niet uitspreken in een land waar ze al achter de tralies kunnen worden gezet als zij niet de juiste bewoordingen hanteren, begrijp ik ook.

In dit specifieke geval heeft mijn liefde voor trance het in ieder geval gewonnen. Want HUVAGEN bracht vorige week wel een héél mooi plaatje uit op Interplay Records. Ik kende de artiest nog niet maar ‘For You’ betoverde mij direct. Prachtige vocalen, een goede melodie. Precies zoals ik ze het liefste heb. Een pareltje dat je gegarandeerd kippenvel bezorgt.


Spotify-lijst én meer releases

Naast de Releases stellen onze Huisgidsen ook een Spotify-lijst samen van 2 tot 3 uur, die zij minimaal één keer per maand updaten. Daarin hoor je uiteraard hun top 3, maar ook andere nieuwe muziek die je niet mag missen. Ook Erwin heeft zijn eigen trance-playlist voor TIOH gemaakt:


Meer tips over trance?

Lees hier de eerdere trance releases getipt door Erwin Herkelman. Check ook de overige maandtips en releases van onze Huisgenoten.

Meld je aan voor de nieuwsbrief

en krijg elke week het laatste dancenieuws rechtstreeks in je mailbox!

Je kan je op ieder moment afmelden voor de nieuwsbrief door op de link onderaan de nieuwsbrief te klikken.
We gebruiken Mailchimp als ons e-mailmarketingplatform. Wanneer je op Subscribe drukt ga je er mee akkoord dat je informatie met Mailchimp wordt gedeeld.
Erwin Herkelman
Erwin Herkelman
Enthousiast muziekblogger en tranceliefhebber. Bijzonder geïnteresseerd in de historie van de housemuziek. Leest graag boeken en kijkt documentaires. Wil jij dat Erwin verslag komt doen van jouw festival of evenement? Of heb jij nieuwe trance of house releases voorbij zien komen die zeker niet mogen ontbreken in de maandelijkse top-3? Tip dan nu de redactie van This Is Our House.

Gerelateerd

Het beste van Het Huis, voordat we stoppen: 8 jaar TIOH in 8 top-items

Na ruim 8 jaar komt op 1 september een einde aan This Is Our House. We gaan door als...

Tijdperk TIOH eindigt na 8 jaar: Dit waren de hoogtepunten van Mark van Bergen

Op 1 juli bestond This Is Our House 8 jaar. Het was meteen onze laatste verjaardag, want per 1...