woensdag, december 6, 2023

De top 3 trance releases in oktober 2022: dit zijn de beste tracks

-

Home » Music » Releases » De top 3 trance releases in oktober 2022: dit zijn de beste tracks

Elke maand komen er honderden nieuwe releases uit. En iedere maand staan tientallen nieuwe artiesten op met nieuwe muziek. Het grote aanbod maakt het lastig om de pareltjes eruit te pikken. De Huisgidsen van This Is Our House reiken je de helpende hand en presenteren je ook deze maand hun selectie van de nieuwste tracks. Hieronder de top 3 trance releases in oktober 2022 van onze Huisspecialist Erwin Herkelman. En de bijgewerkte Spotify-lijst met nog méér nieuwe muziek.

Ahmed Romel feat. Christina Novelli – Lost In Love

MUSE MUSIC RECORDS

Ik ben al heel lang fan van Christina Novelli. Met haar vocalen weet ze me elke keer weer te raken. En vorige maand heb ik voor het eerste ook haar draaikunsten mogen bewonderen tijdens het Black Hole 25 Years Event in Holy Moly in Breda. En wat heb ik genoten van haar liveset. Het was – geheel in de stijl van die avond – een aaneenrijging van klassiekers. Samen met de energie die ze uitstraalde werd het een set die me lang zal heugen.

Twee weken later kwam ze vervolgens met dit pareltje op de proppen. Wederom een plaat die gedragen wordt door haar fantastische stem. Maar dit keer samen met de sound van Ahmed Romel. Wat mij betreft een van de meest ondergewaardeerde producers van dit moment. Een droomcombinatie dus!


Dennis Sheperd & York feat. Iris – The Fall

BLACK HOLE RECORDINGS

Begin vorige maand kwam er een nieuw album uit in de onverwoestbare In Search Of Sunrise-reeks. Editie nummer 18 bestaat uit drie cd’s, gemixt door niet de minsten: Markus Schulz, Matt Fax en Dennis Sheperd.

Ter promotie schoof die laatste een week na de releasedatum aan in de A State of Trance-studio om zijn favorieten van het album te draaien. En daar pikte ik dit heerlijke nummer op. Dennis Sheperd ís al een van mijn favoriete trance-dj’s, maar met deze samenwerking met veteraan York en de jonge Nieuw Zeelandse zangeres Iris hebben ze een prachtig progressive trance-nummer gemaakt dat de tand des tijds prima zal doorstaan.


Paradise – See The Light (David Nimmo Remix)

NOCTURNAL KNIGHTS MUSIC

Het is de tijd van de remakes. Veel oude trance-platen worden voorzien van een nieuw jasje en opnieuw uitgebracht. Het is een feest van herkenning voor iemand als ik, die al sinds het eind van de jaren ’90 de trance op de voet volgt.

En in die traditie is ook dit weer een fijne, nieuwe remix. David Nimmo bracht voor Nocturnal Knights Music een remix uit van ‘See The Light‘ van Paradise. Een track uit 2005, en zo klinkt het ook. De nieuwe versie is een tikje harder, maar wel met dat oude trance-geluid. Het doet denken aan de muziek van Cosmic Gate en Mauro Picotto tijdens de hoogtijdagen van het genre. En dát maakt dit nummer zo verrassend.


Naast de Releases stellen onze Huisgidsen ook een Spotify-lijst samen van 2 tot 3 uur, die zij minimaal één keer per maand updaten. Daarin hoor je uiteraard hun top 3, maar ook andere nieuwe muziek die je niet mag missen. Ook Erwin heeft zijn eigen trance-playlist voor TIOH gemaakt:


Meer tips over trance?

Lees hier de eerdere trance releases getipt door Erwin Herkelman. Check ook de overige maandtips en releases van onze Huisgenoten.

Meld je aan voor de nieuwsbrief

en krijg elke week het laatste dancenieuws rechtstreeks in je mailbox!

Je kan je op ieder moment afmelden voor de nieuwsbrief door op de link onderaan de nieuwsbrief te klikken.
We gebruiken Mailchimp als ons e-mailmarketingplatform. Wanneer je op Subscribe drukt ga je er mee akkoord dat je informatie met Mailchimp wordt gedeeld.
Erwin Herkelman
Erwin Herkelman
Enthousiast muziekblogger en tranceliefhebber. Bijzonder geïnteresseerd in de historie van de housemuziek. Leest graag boeken en kijkt documentaires. Wil jij dat Erwin verslag komt doen van jouw festival of evenement? Of heb jij nieuwe trance of house releases voorbij zien komen die zeker niet mogen ontbreken in de maandelijkse top-3? Tip dan nu de redactie van This Is Our House.

Gerelateerd

Het beste van Het Huis, voordat we stoppen: 8 jaar TIOH in 8 top-items

Na ruim 8 jaar komt op 1 september een einde aan This Is Our House. We gaan door als...

Tijdperk TIOH eindigt na 8 jaar: Dit waren de hoogtepunten van Mark van Bergen

Op 1 juli bestond This Is Our House 8 jaar. Het was meteen onze laatste verjaardag, want per 1...