donderdag, december 7, 2023

De top 3 trance releases in september 2022: dit zijn de beste tracks

-

Home » Music » Releases » De top 3 trance releases in september 2022: dit zijn de beste tracks

Elke maand komen er honderden nieuwe releases uit. En iedere maand staan tientallen nieuwe artiesten op met nieuwe muziek. Het grote aanbod maakt het lastig om de pareltjes eruit te pikken. De Huisgidsen van This Is Our House reiken je de helpende hand en presenteren je ook deze maand hun selectie van de nieuwste tracks. Hieronder de top 3 trance releases in september 2022 van onze Huisspecialist Erwin Herkelman. En de bijgewerkte Spotify-lijst met nog méér nieuwe muziek.

MarLo & Roxanne Emery – Borderline

REACHING ALTITUDE

Al sinds het begin van haar carrière weet zij mij met haar kenmerkende stem steeds weer te raken. Maar Roxanne Emery was de afgelopen tijd wat uit beeld in trance-land. Het enige dat zij nieuw uitbracht was begin dit jaar ‘In The Silence’, een samenwerking met Luminn.

De reden? Zij is naast vocalist ook schrijver en is zich daar sinds 2019 steeds meer op gaan toeleggen. Zo schreef zij mee aan ‘Post Malone‘ van Sam Feldt. En dat werd een grote hit, onder andere in ons land.

In trance-land moesten we het de rest van dit jaar doen met een handjevol remixen van oudere tracks. Ook leuk. Maar het is fijn om weer eens wat nieuws van haar te horen. Een terechte nummer één wat mij betreft.


DJ Jose – Hesitate (Lucas Deyong & Jackob Roenald Remix)

DAMAGED RECORDINGS

Het was in 2004 een aardig nummertje. DJ Jose was na de succesvolle samenwerking met G-Spott solo gegaan en kwam met ‘Hecitate’. Het werd een redelijk hitje, maar het had voor mij weinig eeuwigheidswaarde. Te plat, te commercieel. Grappig om een keer tijdens het uitgaan te horen maar niet meer dan dat.

Toen ik deze tussen de releases zag staan was ik dan ook niet direct enthousiast. Maar al bij de eerste noten begon mijn hart sneller te kloppen. Dit was lekker zeg! Een snoeiharde kick, neigend naar hardcore. Iets waar ik als voormalig ‘zwabber’ wel van kan genieten.


BiXX – Marvellous Universe

FIND YOUR HARMONY

Het is een opvallende release: ‘Marvellous Universe’ van BiXX. Nagenoeg alle platen van het label Find Your Harmony zijn namelijk tracks waarbij de nadruk toch vooral ligt op sterke vocalen én grootse melodieën. Het zal de volgers van deze rubriek dan ook niet verbazen dat ik altijd met veel belangstelling uitkijk naar wat zij deze week weer uitbrengen.

Op ‘Marvellous Universe’ is echter geen vocal te horen. Wél een grootste melodie. BiXX is een geweldenaar als het gaat om uplifting trance. Zijn producties zijn snel, stevig maar altijd melodisch en dit is daar weer een mooi voorbeeld van. Een plaat die alles in zich heeft om helemaal op uit je dak te gaan.


Spotify-lijst én meer releases

Naast de Releases stellen onze Huisgidsen ook een Spotify-lijst samen van 2 tot 3 uur, die zij minimaal één keer per maand updaten. Daarin hoor je uiteraard hun top 3, maar ook andere nieuwe muziek die je niet mag missen. Ook Erwin heeft zijn eigen trance-playlist voor TIOH gemaakt:


Meer tips over trance?

Lees hier de eerdere trance releases getipt door Erwin Herkelman. Check ook de overige maandtips en releases van onze Huisgenoten.

Meld je aan voor de nieuwsbrief

en krijg elke week het laatste dancenieuws rechtstreeks in je mailbox!

Je kan je op ieder moment afmelden voor de nieuwsbrief door op de link onderaan de nieuwsbrief te klikken.
We gebruiken Mailchimp als ons e-mailmarketingplatform. Wanneer je op Subscribe drukt ga je er mee akkoord dat je informatie met Mailchimp wordt gedeeld.
Erwin Herkelman
Erwin Herkelman
Enthousiast muziekblogger en tranceliefhebber. Bijzonder geïnteresseerd in de historie van de housemuziek. Leest graag boeken en kijkt documentaires. Wil jij dat Erwin verslag komt doen van jouw festival of evenement? Of heb jij nieuwe trance of house releases voorbij zien komen die zeker niet mogen ontbreken in de maandelijkse top-3? Tip dan nu de redactie van This Is Our House.

Gerelateerd

Het beste van Het Huis, voordat we stoppen: 8 jaar TIOH in 8 top-items

Na ruim 8 jaar komt op 1 september een einde aan This Is Our House. We gaan door als...

Tijdperk TIOH eindigt na 8 jaar: Dit waren de hoogtepunten van Mark van Bergen

Op 1 juli bestond This Is Our House 8 jaar. Het was meteen onze laatste verjaardag, want per 1...