vrijdag, december 8, 2023

Rock The House #10: mix + interview Avana

-

Home » Genres » Hardstyle » Rock The House #10: mix + interview Avana

Als onderdeel van een podcast-serie maken Brabantse artiesten een exclusieve mix van een uur voor Our House. Terwijl je luistert kun je meteen over ze lezen in een begeleidend interview. In aflevering 10: Avana uit Eindhoven (woonachtig in Breda). Dit talent uit de stal van Fusion Records werkte al samen met Zany en richt zich op de euforische hardstyle.

Naam: Pim Latour
Woonplaats: Breda
Leeftijd: 21
Label: Fusion Records
Genre: Hardstyle

Rock The House #10: Avana by Our House on Mixcloud

Hoe zou je deze mix zelf inleiden?

“De mix begint met euforische platen om op te bouwen. Vervolgens volgen vrij euforische, maar toch wat stevigere tracks. Er komen zowel nieuwe als wat oudere platen aan bod. Hier probeer ik altijd een goede combinatie van te maken. Ook houd ik er wel van om door te mixen. Keep the energy alive!

Waar en wanneer was je eerste officiële optreden?

“Mijn eerste officiële optreden was zaterdag 26 juli 2014, op de allereerste editie van het nu al befaamde C.R.A.F.T. Festival. De locatie, de NDSM-werf in Amsterdam, was uniek. Tijdens mijn set werden we overvallen door een immense stortbui. Alsof het nog niet spannend genoeg was, dook veel publiek tijdens die bui onder het tentje waar ik op dat moment draaide. Toen faalde de apparatuur ook nog eens, stond ik daar met slechts één CDJ. Toch hulde voor de organisatie Lose Your Mind, die ondanks dat ze dit jaar wederom gruwelijk veel pech heeft gehad met het weer, blijft terugkomen met supergave feesten.”

Avana-logo

Hoe zou je het verloop van je carrière tot nu toe beschrijven? 

“Er zijn tot nu toe een aantal jongensdromen uitgekomen, zoals het tekenen bij mijn huidige label Fusion Records en het daarbij horende management/boekingskantoor Supreme Agency. Maar ook de track die ik samen met mijn grote held Zany heb gemaakt en draaien op The Qontinent zijn hoogtepunten. Binnenkort kan ik er weer eentje aan mijn lijst toevoegen, draaien in de Effenaar. Als Eindhovenaar is dit een droom die uitkomt. St8ment op 5 december wordt echt heel tof. Ook mijn boeking in Glasgow eind december zie ik als een hoogtepunt. Dieptepunten zijn er natuurlijk ook. Als producer ben je lang niet altijd zo creatief als je zou willen, al heb ik nu denk ik wel mijn draai en eigen sound gevonden.”

Er is niets beter dan mensen vermaken met je eigen muziek

Mooiste gig ooit?

“Dat is denk ik de pre-party op The Qontinent dit jaar. Het gaf echt zo’n ongekende kick om al die enthousiaste mensen te zien, het dak ging eraf. Ik stond ook op een mooie tijd met voor de rest alleen maar toptalent uit de scene. Beter kon gewoon niet. Het heeft mij naderhand echt overtuigd dat er niets beters is dan het vermaken van mensen met mijn muziek.”

Favoriete genre naast je eigen stijl(en)?

“Ik luister eigenlijk best wel veel verschillende muziek, van klassiek tot frenchcore. Maar wat ik het liefst luister, vooral als ik onderweg ben, is  Wat ik toch misschien wel het liefst luister, vooral onderweg, is drum and bass. Dit mag in alle soorten en maten, van liquid tot de wat ruigere DnB.”

Groot festival of kleine club?

“Het heeft allebei zijn voors en tegens, maar dan kies ik toch voor een groot festival. Als ik vunzige bunkertechno draaide, zou ik voor een kleine club kiezen.”

Welke artiesten vormen een inspiratiebron voor je?

“Er zijn een aantal grote artiesten die mij als talent blijven verbazen en alsmaar inspiratie geven. Zany, Frontliner, Noisecontrollers en Toneshifterz zijn de beste voorbeelden. Maar andere talenten inspireren mij ook heel erg. Gelukkig loopt er in de hardstyle scene genoeg talent rond tegenwoordig.”

Hoe ziet de komende tijd er voor je uit?

“December wordt een legendarische maand. Ik draai voor het eerst in de Lucky in Rijssen, de Effenaar in Eindhoven en in Glasgow. De rest van de tijd besteed ik in de studio om me voor te bereiden op hopelijk een druk festivalseizoen. Ook ben ik bezig met een aantal toffe samenwerkingen.”

Ultieme droom?

“Het eerste feest dat ik bezocht was Hard Bass 2011 in het GelreDome. Ik heb nog nooit zo mijn ogen uitgekeken. Sindsdien is draaien in het GelreDome mijn ultieme droom.”

www.instagram.com/avanaofficial
www.facebook.com/AvanaOfficial
www.twitter.com/Avana

Meld je aan voor de nieuwsbrief

en krijg elke week het laatste dancenieuws rechtstreeks in je mailbox!

Je kan je op ieder moment afmelden voor de nieuwsbrief door op de link onderaan de nieuwsbrief te klikken.
We gebruiken Mailchimp als ons e-mailmarketingplatform. Wanneer je op Subscribe drukt ga je er mee akkoord dat je informatie met Mailchimp wordt gedeeld.

Gerelateerd

Maandag in Effenaar: Debat van de Nacht met o.a. TIOH, Nachtburgemeesters en raadsleden

Maandag 14 maart is in de Effenaar in Eindhoven het Debat van de Nacht. Een gratis toegankelijk initiatief van...

Feest van 30 uur in nieuwe Eindhovense club HAVEN

De nieuwe Eindhovense club HAVEN heeft niets met rustig vaarwater. In het paasweekend pakt het groots uit, met een...