Rock The House #102: Beuk in je kanus

-

Home » Music » Rock The House #102: Beuk in je kanus

Als onderdeel van onze podcast-serie maken artiesten een exclusieve mix voor This Is Our House. Terwijl je luistert kun je meteen over ze lezen in een begeleidend interview. In aflevering 102 van Rock The House: Marijn Cardon, die als artiest door het leven gaat onder het veelzeggende alias Beuk in je Kanus. De ultieme droom van deze raw hardstyle-dj: zijn naam vestigen in de scene door middel van zijn mixstijl en grote boekingen.

Naam: Marijn Cardon
Woonplaats: Breda
Leeftijd: 23
Genre: Raw hardstyle

Hoe zou je deze mix zelf inleiden?

“Deze set wil ik gaan gebruiken voor mijn toekomstige boekingen. Dit is voor mij een speciale set omdat dit alles heeft waar Beuk in je Kanus voor kan staan. Een diverse en gevarieerde combinatie van de hedendaagse raw hardstyle tracks tot de gouden plaatjes van jaren geleden.”

“Als je dit combineert met unieke overgangen en een lekker tempo, kom je uit tot de formule waardoor Beuk in je Kanus-mixes zo in de smaak vallen! Het is geen 13-in-een-dozijn-mix en zo zullen mijn mixes ook nooit zijn. Ik kan er alleen nog maar op wachten om mensen uit hun dak te zien gaan, want geeft dat een enorm goed gevoel!”

Wat was je eerste officiële optreden?

“Mijn eerste officiële boeking gebeurde op The Sentinel 3.0. Dit feest werd georganiseerd door Slagerij Janssen in Breda en ze gaven me het podium. Ik was enorm gespannen voor het publiek. Nergens voor nodig natuurlijk want het was echt een geweldige ervaring!” 

Ik zit bijna op 1.000.000 streams op Soundcloud

Hoe zou je het verloop van je carrière tot nu toe beschrijven?

“Het verloop van mijn carrière gaat, ondanks dit vergooide jaar, best goed! Sinds mijn eerste boeking heb ik al best veel boekingen gehad, voornamelijk kleine feestjes, maar die geven natuurlijk de beste sfeer! Ik zit bijna op 1.000.000 streams op Soundcloud en via social media probeer ik steeds actiever te worden. Zo probeer ik mijn naam te kunnen vestigen in de scene.”

Mooiste gig ooit?

“Mijn mooiste gig ooit is eigenlijk een gig die niet van mij was. Klinkt gek, maar ik kreeg een aanbod van Slagerij Janssen om met hun een kwartiertje mee te draaien op de mainstage van Dream Village. Dat moet je mij geen tweede keer vertellen natuurlijk! Die dag zal ik nooit meer vergeten en ik ben daar ook enorm dankbaar voor.”

Favoriete genre naast je eigen stijl(en)?

“Ik luister vooral graag naar tech house.”

Groot festival of kleine club?

“Persoonlijk vind ik een groot festival het beste wat er is. Het spektakel, de thematisering, de gave line-ups en al met al het festival gevoel is echt top! Als ik voor de sfeer zou gaan zou ik toch eerder voor een klein feest kiezen.” 

Geef mij maar een festival, daar voel ik me pas echt thuis!

Welke artiesten vormen een inspiratiebron voor je?

“Eerlijk gezegd heb ik geen voorkeur voor een artiest. Elke artiest is uniek op zijn eigen manier en kan enorm variëren. Als ik zou moeten kiezen op basis van mixing skills zou ik toch kiezen voor Crypsis. De manier hoe hij draait in zijn sets is legendarisch, iets waar ik zeker nog veel van kan leren!”

Hoe kom/kwam je de quarantaine door?

“Vrij druk! Dankzij een tussenjaar werk ik nu 40 uur in de week. In het weekend heb ik tijd voor bijvoorbeeld feesten, boekingen of vrienden.”

Ga je normaal gesproken zelf nog veel uit? 

“Normaal gesproken ga ik niet zo heel vaak uit. Ik ben niet zo’n type die graag de stad in gaat. Natuurlijk ben ik niet vies van een drankje (of 3) en heb ik het vroeger vaak gedaan. Geef mij maar een festival, daar voel ik me pas echt thuis!”

Ultieme droom?

“Mijn ultieme droom is toch wel om mijn naam te vestigen in de scène. Niet alleen door mijn mixes, maar voornamelijk ook de boekingen, grote boekingen! Ik ben bereid hier enorm hard voor te werken en daarnaast zou het ook echt tof zijn om in een later stadium mijn eigen platen te produceren. Waar een wil is is een weg en ik ben nog lang niet klaar om te stoppen!” 


BEUK IN JE KANUS

Facebook
Soundcloud

Meld je aan voor de nieuwsbrief

en krijg elke week het laatste dancenieuws rechtstreeks in je mailbox!

Je kan je op ieder moment afmelden voor de nieuwsbrief door op de link onderaan de nieuwsbrief te klikken.
We gebruiken Mailchimp als ons e-mailmarketingplatform. Wanneer je op Subscribe drukt ga je er mee akkoord dat je informatie met Mailchimp wordt gedeeld.
Redactie
Redactiehttp://tioh.nl/
Redactie-account van TIOH, gebruikt voor algemene items of incidentele gastbijdragen. De naam van de schrijver vind je dan bovenaan het artikel.

Gerelateerd

Paaspop 2023: Deze acts mag je niet missen

Het festivalseizoen kruipt komend weekend uit het ei. Dat betekent natuurlijk: Paaspop! Uiteraard staat ook weer het nodige aan...

Duikboot zet frisse toon voor lang en mooi festivalseizoen

In maart, bij 10 graden en (nog net) wintertijd al met een buitenfestival komen? Waarom niet, dachten ze bij...