vrijdag, juni 18, 2021
HomeGenresTechnoRock The House #109: Noahh

Rock The House #109: Noahh

-

Als onderdeel van onze podcast-serie maken artiesten een exclusieve mix voor This Is Our House. Terwijl je luistert kun je nader met ze kennismaken in het begeleidende interview. In aflevering 109 van Rock The House: Noahh. De ultieme droom van deze techno-dj: draaien op Drumcode, Timewarp of Awakenings.

Coverfoto: Michiel Ton

Naam: Gabriëlle Impens
Woonplaats: Den Bosch
Leeftijd: 36
Genre: Techno

Hoe zou je deze mix zelf inleiden?

- Advertisement -

“Donker, duister en krachtig. Het is een mix van de tracks van mijn favoriete artiesten en mijn eigen tracks.”

Wat was je eerste officiële optreden?

“Dat was is Les Deux Alpes in 2010. Ik was net afgestudeerd en ging een paar weken werken achter de bar in een wintersportgebied. De après-ski daar was altijd buiten met een techno/techhouse dj. Ik vertelde de eigenaar dat ik zelf ook soms draaide maar dat ik nog nooit voor zoveel mensen had gedraaid. Hij wilde mij toch die kans geven.”

“Bloednerveus was ik. Maar het was geweldig, mijn eerste echte optreden, voor ongeveer 150 mensen, in de bergen, fantastisch! Ik ben me daarna meer gaan richten op het produceren van techno tracks totdat ik vorig jaar op vakantie was met vriendinnen op Ibiza. Ik kreeg daar namelijk ook de kans om te draaien. Het draaien heeft me vanaf dat moment niet meer losgelaten.”  

Noahh draaiende op Ibiza.

Hoe zou je het verloop van je carrière tot nu toe beschrijven?

“Mijn carrière ging voor corona eigenlijk best goed. Ik werd begin 2020 geboekt voor een techno-feest in Den Bosch, voor een techno-feest in Saalbach tijdens de eindweek én ik mocht terugkomen op Ibiza. De boekingen kwamen binnen, maar helaas.”

Mooiste gig ooit?

“Dat was op Ibiza. Dat was op de rooftop van een hotel (Sol House in San Antonio). Er hing een heerlijke relaxte Ibiza-sfeer en het was tijdens zonsondergang. Het was de hele setting wat het zo mooi en bijzonder maakte. Sowieso is Ibiza een geweldige plek om te mogen draaien, waar je ook staat.”

Favoriete genre naast je eigen stijl(en)?

“Ik heb een hele brede muzieksmaak. Ik vind het het leukst om techno te produceren en te draaien. Maar ik kan ook heel erg genieten van deephouse en techhouse, maar ook van hele andere stijlen zoals dubstep en reggaeton. Zelf ga ik ook vaak naar grote festivals waarin de genres enorm verschillen.”

Groot festival of kleine club?

“Dan kies ik toch voor een groot festival zoals Drumcode, Timewarp of Awakenings. Dat is toch wel mijn ultieme droom om daar ooit te mogen draaien.”

Welke artiesten vormen een inspiratiebron voor je?

Joyhauser, ze hebben een heerlijke eigen sound, altijd krachtig en duister, en hebben in een relatief korte tijd best veel bereikt. In mijn eigen sets komt Joyhauser ook vaak terug.”

Hoe kom/kwam je de quarantaine door?

“De quarantaine is en blijft een lastige periode. Vooral in het begin heb ik daar veel moeite mee gehad. Tijdens de zomer moest ik er van mezelf het beste van maken en dat betekende vooral niet stil blijven zitten. Ik heb nieuwe muziek kunnen produceren en vooral ook kunnen afmaken. Ik heb me ook meer kunnen verdiepen in bepaalde plug-ins en technieken waar ik normaal gesproken niet aan toe kom. Het heeft me dus ook iets moois gebracht.”

Ga je normaal gesproken zelf nog veel uit? 

“Als ik daar de tijd voor heb dan zeker! Al heb ik het ouderwets stappen, en lekker de kroeg in, wel achter me gelaten. Ik ga nu liever naar een festival.”

Ultieme droom?

“Dat ik ooit op een groot festival sta en ineens mijn eigen track hoor. Of dat ik er zelf mag draaien!” 


Noahh

Facebook
Instagram

- Advertisement -

Meld je aan voor de nieuwsbrief

en krijg elke week het laatste dancenieuws rechtstreeks in je mailbox!

Je kan je op ieder moment afmelden voor de nieuwsbrief door op de link onderaan de nieuwsbrief te klikken.
We gebruiken Mailchimp als ons e-mailmarketingplatform. Wanneer je op Subscribe drukt ga je er mee akkoord dat je informatie met Mailchimp wordt gedeeld.
Mandy van der Donk
Mandy is een echte fan van de harde stijlen. Vaak is ze te vinden op evenementen om naast de artiesten te ondersteunen, ook nog een dansje te wagen. Hierdoor is ze samen met Peter de Valck Huisgids voor de harde stijlen. Haar muzieksmaak is echter heel breed en is ze al gelukkig wanneer er muziek op staat. In de terugkerende rubriek neemt Mandy je samen met Peter mee in de top-3 van de beste releases van afgelopen maand. Wil jij dat Mandy verslag komt doen van jouw festival of evenement? Of heb jij nieuwe hardstyle of hardcore releases voorbij zien komen die zeker niet mogen ontbreken in de maandelijkse top-3? Tip dan nu de redactie van This Is Our House.

Gerelateerd

Grote domper voor Tomorrowland: Uitgestelde editie mag toch niet doorgaan

Tomorrowland krijgt ook in 2021 geen fysiek festival. De burgemeesters van Boom en Rumst geven geen toestemming om de...

Festivalseizoen 2021: Deze evenementen staan gepland voor juli

In 2020 zagen we de festivalzomer verdwijnen als sneeuw voor de zon, met livestreams, zitconcerten en autodisco's als...