Rock The House #112: Merow

-

Home » Music » Rock The House #112: Merow

Als onderdeel van onze podcast-serie maken artiesten een exclusieve mix voor This Is Our House. Terwijl je luistert kun je nader met ze kennismaken in het begeleidende interview. In aflevering 112 van Rock The House: Merow. Deze house dj is slechts 18 jaar oud, maar ze timmert hard aan de weg. Merow weet ook goed waar ze naartoe wilt: “Een release op het label van Don Diablo, HEXAGON”.

Naam: Megan Nelemaat
Woonplaats: Alkmaar
Leeftijd: 18
Residencies: LAYZER
Gereleased op: Bass Rebels, Future House Cloud
Genre: Bass House, Tech House en alle genres waar veel energie in zit

Hoe zou je deze mix zelf inleiden?

“Ik start mijn mixes vaak wat rustiger en bouw dan op naar wat meer bass house, ik vind het tof om zowel melodische elementen te hebben in mijn mix maar ook echte bangers.”

Wat was je eerste officiële optreden?

“Mijn eerste echte ‘optreden’ was tijdens een dj contest van Kunstbende in 2016”, vertelt Merow. “Dat vond ik toen echt heel spannend omdat dat de eerste keer was dat ik echt op de grote pioneer set draaide, maar uiteindelijk ging het super goed.”

Hoe zou je het verloop van je carrière tot nu toe beschrijven?

“Ik ben in het begin van mijn carrière echt gaan focussen op het meedoen aan dj contests en mij overal laten zien, netwerken en beter worden. Kort daarna ben ik ook begonnen met het produceren van mijn eigen tracks. Mijn grootste highlight is zeker dat ik aangenomen werd op de Herman Brood Academie (Dance Producer opleiding). Ook is het winnen van de Starbeach DJ Contest 2018 in Griekenland zeker een highlight. Daardoor mocht ik 2 keer de mainstage openen, dat was ook echt heel vet!”

Merow

Mooiste gig ooit?

“Ik heb een aantal gigs die ik zeker nooit meer zal vergeten. Eentje daarvan was dat ik op de Mixmash (label van Laidback Luke) 15th year anniversary mocht draaien in de Mixmash HQ, ook heb ik tijdens ADE de show van Mesto mogen openen, wat ook heel vet was. En natuurlijk de 2 gigs op Starbeach in Griekenland, die zal ik ook nooit meer vergeten.”

Favoriete genre naast je eigen stijl(en)?

“Ik maak samen met een goede vriend van mij onder een andere naam midtempo, een hele opkomende stijl! Wij hebben begin februari onze 3e track Creeper gereleased! Ik ben de laatste tijd ook erg geïnspireerd geraakt door drum ’n bass, en daar ben ik nu ook meer mee bezig in mijn eigen producties.”

Groot festival of kleine club?

“Dat is toch een hele moeilijk vraag”, lacht Merow. “Wanneer ik bass house draai, heeft een intieme club toch wel de beste vibes, maar het is ook zeker een droom voor mij om op een groot festival te staan.”

Welke artiesten vormen een inspiratiebron voor je?

“Mijn grootste inspiratiebron is Don Diablo, omdat hij al heel lang bezig is en nooit heeft opgegeven. Ook vind ik zijn hele eigen stijl super vet en is dat echt iets waar ik naar op kijk. Ik vind al zijn tracks heel origineel en er zit altijd een verhaal achter wat me echt kan raken, een daarvan is Thousand Faces.”

Merow

Hoe kom/kwam je de quarantaine door?

“Ik kom vooral de quarantaine door met het maken van veel muziek. Ik ben ook heel blij dat ik er nog wel op uit kan door naar school te gaan en dat ik mijn klasgenoten kan zien. Daarnaast doe ik veel livestreams en heb ik een wekelijkse radioshow op Layzer die doorgaat. Maar het blijven produceren is zeker iets wat me gemotiveerd blijft houden. Binnenkort ga ik ook iets heel tofs doen met livestreamen op Twitch, maar daar wordt binnenkort meer over bekend gemaakt.”

Ga je normaal gesproken zelf nog veel uit? 

“Aangezien ik vorig jaar 18 ben geworden, was mijn plan om veel festivals en clubs te bezoeken in Nederland en in het buitenland. Dat heb ik helaas moeten verplaatsen vanwege COVID-19, daar baal ik heel erg van. Ik kan niet wachten tot we weer kunnen feesten, al sta ik dan toch het liefst on stage achter de decks haha.”

Ultieme droom?

“Mijn ultieme droom is een release op het label van Don Diablo, HEXAGON. Ik ben elke dag hard bezig om mijn producties naar een hoger level te tillen en ik ga er helemaal voor. Ook is optreden op Ultra Music Festival of een Azië tour doen ultieme dromen van mij, dat lijkt me echt onwijs gaaf.” 

Merow

Merow

Instagram
Facebook

Meld je aan voor de nieuwsbrief

en krijg elke week het laatste dancenieuws rechtstreeks in je mailbox!

Je kan je op ieder moment afmelden voor de nieuwsbrief door op de link onderaan de nieuwsbrief te klikken.
We gebruiken Mailchimp als ons e-mailmarketingplatform. Wanneer je op Subscribe drukt ga je er mee akkoord dat je informatie met Mailchimp wordt gedeeld.
Julie Brasser
Julie Brasser
Julie werkt op de redactie bij TIOH en heeft een echt hart voor de hardere stijlen. Ze volgt de opleiding CE-IEMES aan de Fontys Hogeschool in Tilburg. Ze is niet vies van een feestje; of dat nou een hardstyle festival is of een Latin party. Dansen is ook een echte passie: er zijn maar weinig muziekgenres waar ze niet van gaat bewegen.

Gerelateerd

Nieuwe EDM en future house releases: De top-3 van Juliano van der Knaap – april

Elke maand komen er honderden nieuwe releases uit. En iedere maand staan tientallen nieuwe artiesten op met nieuwe muziek....

Aan de vooravond van een revolutie: De opkomst van de NFT

Opeens popten ze her en der op bij artiesten in zijn tijdlijn: NFT auctions. Gareth Emery veilde een stuk...