zaterdag, september 30, 2023

Rock The House #114: Isis Cloudt

-

Home » Music » Rock The House #114: Isis Cloudt

Als onderdeel van onze podcast-serie maken artiesten een exclusieve mix voor This Is Our House. Terwijl je luistert kun je nader met ze kennismaken in het begeleidende interview. In aflevering 114 van Rock The House: Isis Cloudt. Dit jonge talent won verschillende dj-contests en stond zelfs in Bootshaus in Duitsland. “De sfeer was onbeschrijfelijk mooi.”

Naam: Isis Cloudt
Woonplaats: Heythuysen
Leeftijd: 19
Residencies: Bootshaus
Genre: Bass House, Dubstep, Drum and Bass en Trap 

Hoe zou je deze mix zelf inleiden?

“Mijn eigen muziek is rauw en donker, met diepe basslijnen en opzwepende energie. Ik probeer altijd een verhaal te vertellen en sfeer te creëren met mijn muziek. Deze set begint rustig met donkere platen waarbij ik regelmatig switch naar diverse stijlen om de variatie erin te houden en sluit af met snelle opzwepende stevige platen als eindknal.”

Wat was je eerste officiële optreden?

“Mijn eerste officiële optreden was in Eindhoven, in Club M2 in Stratumseind, toen ik 13 jaar was. Dit was mijn eerste ervaring met draaien in clubs. De eigenaar van de club was meteen fan en boekte me daarna diverse keren. Mijn mooiste ervaring was een B2B met de oldschool hardcore dj Darkraver. Een hele ervaring om met een oldschool hardcore icoon om de beurt een plaatje in te mixen voor een volle club. Steve heeft een hekel aan vooraf inladen van nummers in rekordbox: hij draait puur op gehoor. Ik moest op zijn usb draaien, met voor mij onbekende muziek en zonder bpm-indicatie. Het was wel even zweten, maar we hebben samen een mooie set neergezet.”

Hoe zou je het verloop van je carrière tot nu toe beschrijven?

“Ik ben nu 9 jaar dj en 5 jaar producer. Ik heb inmiddels honderden gigs gehad op veel bijzondere plekken binnen Europa. In het begin, toen ik 10 jaar oud was, begon ik als slaapkamer dj. Na 2 jaar lang oefenen was ik verslaafd. Ik probeerde aan alle dj-wedstrijden mee te doen. Ik heb bijna al deze wedstrijden gewonnen en ik heb 3 keer in de regio finale van de kunstbende gestaan. De laatste keer heb ik gewonnen in de regio Limburg. Toen ik 13 jaar was, draaide ik al in diverse clubs, zoals de grootste clubs in België, IKON en Versuz.”

Isis Cloudt

“Ik heb ook op vele festivals en podia gestaan, onder andere Lindefeesten met Bizzey, Lil Kleine en Paul Elstak op de line-up. Tijdens een vakantie in Vietnam in 2017 hebben we zelf de eigenaar van Club Yolo benaderd. Hij heeft me een setje laten draaien in een splinternieuwe club. Ook ParkCity Live in 2019 staat op mijn lijst. Dit is een groot festival in Limburg waar ik in de ‘house’ tent mocht draaien. Verder heb ik op ADE 2019 gestaan, op een feest van Diamond Bookings en ik had een eigen georganiseerde B-Day Bash met Vato Gonzalez.”

“Mijn dieptepunt is toch de coronaperiode. Van bijna elk weekend op het podium staan naar nul optredens is een hele omslag. Ik zie dit wel als een kans om mijn eigen producties naar een hoger niveau te tillen. Ik zit nu elke dag in mijn eigen studio. Er is niks mooiers dan je eigen muziek te maken.”

Mooiste gig ooit?

“In 2020 heb ik in een van de beste club ter wereld gedraaid. Bootshaus in Duitsland. Dit was een DJ contest voor een plek als residentie. Ik was de eerste in de line-up die moest draaien vroeg in de avond. De zaal was nog vrij leeg, maar toen ik 15 minuten bezig was liep de zaal vol. De sfeer was onbeschrijfelijk mooi. Het publiek, inclusief ikzelf, ging helemaal uit z’n dak. Deze contest heb ik gewonnen. Kort na deze gig kwam corona, dus helaas heb ik daarna nog maar 1 keer gedraaid in Bootshaus.”

Favoriete genre naast je eigen stijl(en)?

“Ik draai zelf bass house, dubstep, trap en drum’n’bass. Dit zijn mijn favoriete stijlen, maar in feite kan ik alle stijlen draaien. Dit heb ik geleerd tijdens mijn optredens in kroegen. Hier komt het publiek niet voor de dj, maar voor bepaalde muziek. Hierdoor ben ik divers gaan draaien en leerde ik het publiek te lezen.”

Groot festival of kleine club?

“Beide hebben wel zijn charme. Mijn voorkeur gaat uit naar grote festivals, omdat ik meer mijn eigen muziek en stijl kan laten horen. Op een groot festival is de sfeer vaak anders, omdat iedereen komt om te feesten. Dat is in kleinere clubs niet altijd het geval. Daarentegen kan ik in de bekende grote clubs mijn muziek goed laten horen. De bassgeluiden knallen dan door de speakers en iedereen kan heerlijk losgaan.”

Welke artiesten vormen een inspiratiebron voor je?

“Mijn grote inspiratiebronnen zijn Moksi en Vato Gonzalez. Ik heb ze allebei ontmoet. Het zijn geweldige persoonlijkheden en ik vind hun muziek gewoonweg geweldig. Hun unieke stijlen zijn opzwepend, ritmisch en uniek in sound. Hun platen herken je meteen. De Moksi Switch up van Sweet Shop vind ik echt een top track, het is een klassieker die nooit verveeld. Ook de plaat Badman Riddim van Vato Gonzalez en Foreign Beggars heb ik helemaal grijs gedraaid in mijn slaapkamer.”

Hoe kom/kwam je de quarantaine door?

“Zoveel mogelijk produceren. Er gaat geen dag voorbij dat ik niet produceer. Dit is ideaal voor me. Ik kan me, naast mijn studie, helemaal focussen op eigen platen maken. Stap voor stap gaat het niveau van mijn platen omhoog en krijg ik steeds meer positieve reacties van bekende artiesten.”

Isis Cloudt

Ga je normaal gesproken zelf nog veel uit? 

“Ik hou wel van een festival. Ik ben naar Pinkpop geweest en een paar keer naar Stereo Sunday of naar een club in de buurt. Meestal ga ik naar festivals en clubs om zelf te draaien en dan blijf ik hangen om andere artiesten te zien. Deze zomer ga ik naar Solar, als ik een kaartje kan bemachtigen. En als de coronamaatregelen het toelaten. Maar ik sta liever zelf op het podium om een set te draaien, dan ben ik helemaal in mijn element.”

Ultieme droom?

“Dit geldt voor vele opkomende artiesten, denk ik, maar mijn droom is om op alle grote podia te staan in de wereld om mijn eigen muziek met de wereld te delen. Er is niets mooiers dan mensen op je eigen muziek uit hun dak te laten gaan. Ultra Miami en Tomorrowland zijn toch mijn ultieme doelen. Ik ben nog  jong, dus ik richt me nu vooral op de grotere podia in Nederland, zoals Solar of Mysteryland.” 


Isis Cloudt

Website
Instagram
Facebook

Meld je aan voor de nieuwsbrief

en krijg elke week het laatste dancenieuws rechtstreeks in je mailbox!

Je kan je op ieder moment afmelden voor de nieuwsbrief door op de link onderaan de nieuwsbrief te klikken.
We gebruiken Mailchimp als ons e-mailmarketingplatform. Wanneer je op Subscribe drukt ga je er mee akkoord dat je informatie met Mailchimp wordt gedeeld.
Julie Brasser
Julie Brasser
Julie werkt op de redactie bij TIOH en heeft een echt hart voor de hardere stijlen. Ze volgt de opleiding CE-IEMES aan de Fontys Hogeschool in Tilburg. Ze is niet vies van een feestje; of dat nou een hardstyle festival is of een Latin party. Dansen is ook een echte passie: er zijn maar weinig muziekgenres waar ze niet van gaat bewegen.

Gerelateerd

‘Gizmo – Een Haags Gabberverhaal’: Hoe een hardcore-held terugvalt tot klusjesman

Na de biografie over Dano is er nu ‘Gizmo – Een Haags Gabberverhaal’. Net als in het boek over...

Nieuwe Bass Music Releases: De Top-3 Van Daan Coerver – juni

Elke maand komen er honderden nieuwe releases uit. En iedere maand staan tientallen nieuwe artiesten op met nieuwe muziek....