Rock The House #115: TWSTD

-

Home » Music » Rock The House #115: TWSTD

Als onderdeel van onze podcast-serie maken artiesten een exclusieve mix voor This Is Our House. Terwijl je luistert kun je nader met ze kennismaken in het begeleidende interview. In aflevering 115 van Rock The House: Rohan de Soet a.k.a. TWSTD. Deze hardstyle dj en producer ging 2,5 jaar geleden solo verder en is o.a. resident bij Bassrulers Outdoor. Zijn ultieme droom? “Ik wil, met alles wat ik in de scene doe, groter en bekender worden.”

Naam: Rohan de Soet a.k.a. TWSTD
Woonplaats: Zoetermeer
Leeftijd: 32
Residencies: Bassrulers Outdoor en eigen events
Label: Triplex Records
Genre: Hardstyle

Hoe zou je deze mix zelf inleiden?

“Het begint bij mijn eigen muziek. Ik ben zo’n 2,5 jaar geleden solo gegaan en heb een stap terug gedaan naar de mainstream sound, nadat ik onderdeel was van een raw hardstyle duo. Omdat ik een gevoelsmens ben – ik hou van creativiteit en experimenteren – is dit ook duidelijk terug te horen in m’n tracks. Hoewel er een rode draad van gevoel, diepe melodieën en vaak ‘spoken word’ vocals inzitten, switch ik vaak van kicks in mijn tracks en hou ik ervan om het net even wat steviger te maken met hier en daar een schok-effect. De TWSTD tracks in de mix zijn dus allemaal erg divers maar zeker toegankelijk.”

“Daarnaast ben ik sinds ruim 1,5 jaar met 3 anderen eigenaar van onder andere een recordlabel: Triplex Records. Uiteraard spreekt het voor zich dat ik als labeleigenaar ook graag tracks van de artiesten support die op ons label releasen, aangevuld met tracks van andere goede vrienden en artiesten uit de scene, die ik zelf ook tof vind om te draaien.”

“Kortom: geen hitjesparade met de bekendste tracks, maar een goede mix van eigen materiaal en veel kwalitatieve hardstyle van de toekomst! Zeker allemaal namen om in de gaten te houden voor de komende tijd.”

TWSTD

Wat was je eerste officiële optreden?

“Volgens mij was dat ergens in 2014 bij een feestje van ‘The Shade’ in Waalwijk, ik geloof dat het Raw Inc. heette. Hier draaide ik overigens nog onder mijn allereerste alias: DJ BlackBass.”

Hoe zou je het verloop van je carrière tot nu toe beschrijven?

“Als ik echt kijk naar mijn carrière als artiest in z’n geheel, is het volgens mij in een prima opbouw gegaan. Na eerst jarenlang slaapkamer- en verjaardags-dj te zijn geweest, kwam ik plotseling op verschillende manieren in de scene terecht, waardoor er allerlei deuren open gingen. Zo heb ik stapsgewijs boekingen kunnen regelen en ben ik vervolgens samen met een toenmalige vriend verder gegaan als het duo BlackBass & Eddicted.”

“Toen we in 2015 besloten om het over een andere boeg te gooien met een volledige nieuwe act, eigen muziek en rebranding, bleek dat een schot in de roos voor dat moment. De muziek kwam, met behulp van een 3e producer, gelukkig snel van de grond en binnen no-time was TWSTD geboren en zaten we met labels om de tafel, onder andere WE R Music. De laatstgenoemde was het meest concreet en we werden vrij snel bij het label van Brennan Heart getekend, waar we uiteindelijk 5 releases op WE R Raw hebben gedaan. Dat stuk heeft ons in de 2,5 jaar erna bij hele toffe dingen gebracht, zoals een remix voor Outbreak. En optredens op Q-BASE Festival, Intents Festival, Masters of Hardcore, Reminder, Rawfare, Kings of Hardstyle én meermaals een eigen area-hosting.”

“Sinds halverwege 2018 ben ik solo gegaan en deed ik een stap terug qua sound. Want ik voelde het hele harde en rauwe niet meer echt en wilde meer van mezelf in mijn muziek hebben. Toen ben ik solo verder gegaan als TWSTD, met inmiddels alweer heel veel releases, toffe optredens in binnen- en buitenland en een volledige rebranding.”

Mooiste gig ooit?

“Ik denk dat ik bij elke boeking een bepaald sentiment heb. Alleen in z’n totaliteit, en kijkend naar wat écht een goal was: Q-BASE Festival. Dat was vrij snel na onze signing bij WE R Music. Masters of Hardcore was een bizar ding op zichzelf, we stonden als eerste en ondanks dat het een hardcorefeest was, hadden we binnen 20 minuten de hele zaal ramvol met een paar duizend man, niet te geloven!”

“Ook heb ik wat ervaringen in het buitenland opgedaan in clubs, dat was ook echt mega-vet. Buitenlands publiek is en blijft toch echt een hele toffe ervaring. Daarnaast draai ik al 4 jaar achter elkaar op Intents Festival, ben ik ook een terugkerend gezicht op Bassrulers Outdoor en veel van m’n eigen events.”

TWSTD

Favoriete genre naast je eigen stijl(en)?

“Gek genoeg luister ik eigenlijk echt vanalles en bijna geen hardstyle in m’n vrije tijd. Ik mag graag naar muziek van artiesten als Kygo en Alan Walker luisteren, maar net zo goed allerlei andere genres. Mijn playlist is nog diverser dan een regenboog!”

Groot festival of kleine club?

“Appels en peren?” (lacht) “Niet echt een keuze in te maken. De kleine club kan soms zoveel meer brengen dan een festival, maar andersom net zo goed.”

Welke artiesten vormen een inspiratiebron voor je?

“Ik heb in mijn leven eigenlijk nooit per se voorbeelden of pure inspiratiebronnen gehad voor welke richting ik opging. Tuurlijk vind ik super veel artiesten echt vette muziek maken zoals: Wildstylez, D-Block & S-te-Fan, Sub Zero Project, Zatox en Frontliner bijvoorbeeld, alleen in alles wat ik doe in mijn leven blijf ik vaak dicht bij mezelf. Uiteraard zitten hier wel invloeden in uit andere muziek, alleen ik sta er nooit zo bij stil op die manier.”

“Vroeger is Technoboy wel jarenlang één van mijn helden geweest, mijn allereerste grote feest was een solo event van b2s rondom deze Italiaanse HS koning, dat is er nooit meer uitgegaan.”

Hoe kom/kwam je de quarantaine door?

“Het voelt voor mij niet per se als quarantine. Met de angst en paniekzaaierij vanuit de media ga ik sowieso niet mee, dus ik leef m’n leven niet per se heel anders dan normaal gesproken, buiten het ontbreken van veel activiteiten in onze scene en het minder zien van mensen natuurlijk. Daarnaast heb ik er een baan bij moeten nemen, wat niet erg is, dus daar ben ik sowieso 32 uur per week mee zoet. Tevens heb ik verschillende labels, agencies, artiesten en toekomstgerichte plannen vanuit de muziekindustrie waar ik veel tijd aan kwijt ben met het managen ervan. Verder kan ik prima op mezelf zijn en dwing ik mezelf zo ook om vaker andere keuzes te maken qua tijdsbesteding, omdat je ook niet in herhaling wil vallen.”

TWSTD

Ga je normaal gesproken zelf nog veel uit? 

“Nee, echt clublife of -feesten totaal niet meer. Dat heeft, onder andere, te maken met het feit dat ik zo diep in de scene zit dat ik toch wel overal kom, vaak als artistmanager, organisator, artiest of weer voor ’n andere reden.
Echt recreatief naar feesten gaan komt bij mij alleen nog voor bij bijvoorbeeld een Defqon.1, Qlimax of NYE feest of zo.”

“De clubscene ben ik al veel langer niet meer te vinden. Dat ligt vooral aan het feit dat er in deze stad niks normaals meer is, maar ook de leeftijd en andere bezigheden in het weekend. Een avondje op een terras zitten of een bioscoopje is overigens altijd goed!”

Ultieme droom?

“Met TWSTD ben ik momenteel bezig met #ProjectPurple, iets wat in m’n muziek, branding en shows terug komt en voor herkenbaarheid moet zorgen. Ik wil ook, met alles wat ik in de scene doe, groter en bekender worden, vooral over de landsgrenzen. En niet per se voor mezelf, maar voor het gehele collectief, omdat ik vind dat we een uitstekend team hebben met heel veel potentiële toppers in de muziekscene. En ik weet dat we absoluut op de goede weg zijn, dus laat alles maar weer heel gauw normaal worden, zodat het niet bij deze woorden hoeft te blijven!” 


TWSTD

Website
Instagram
Facebook

Voor Rock The House zijn we op zoek naar aanstormend DJ-talent uit verschillende muziekgenres. Vele dj’s zoals La Fuente, Spitnoise, Lucas & Steve en Adaro waren je voor! Ben jij het talent waar wij naar op zoek zijn? Meld je nu aan via dit aanmeldformulier!

Meld je aan voor de nieuwsbrief

en krijg elke week het laatste dancenieuws rechtstreeks in je mailbox!

Je kan je op ieder moment afmelden voor de nieuwsbrief door op de link onderaan de nieuwsbrief te klikken.
We gebruiken Mailchimp als ons e-mailmarketingplatform. Wanneer je op Subscribe drukt ga je er mee akkoord dat je informatie met Mailchimp wordt gedeeld.
Julie Brasser
Julie Brasser
Julie werkt op de redactie bij TIOH en heeft een echt hart voor de hardere stijlen. Ze volgt de opleiding CE-IEMES aan de Fontys Hogeschool in Tilburg. Ze is niet vies van een feestje; of dat nou een hardstyle festival is of een Latin party. Dansen is ook een echte passie: er zijn maar weinig muziekgenres waar ze niet van gaat bewegen.

Gerelateerd

De top 3 hardstyle releases in maart 2023: dit zijn de beste tracks

Elke maand komen er honderden nieuwe releases uit. En elke maand staan er tientallen nieuwe artiesten op met nieuwe...

Hardstyle tips in maart 2023: deze highlights mag je niet missen

In aanloop naar de nieuwe maand geven onze vaste Huisgidsen je koers richting de betere events, bijzondere releases en...