zondag, december 5, 2021
spot_img
HomeMusicRock The HouseRock The House #116: Sam Ace

Rock The House #116: Sam Ace

-

Als onderdeel van onze podcast-serie maken artiesten een exclusieve mix voor This Is Our House. Terwijl je luistert kun je nader met ze kennismaken in het begeleidende interview. In aflevering 116 van Rock The House: Sam Ace. Een aantal jaren geleden verruilde ze haar voetbalschoenen voor de draaitafel. In haar eerste zomer als dj reisde ze al door Europa voor verschillende gigs. Tijdens haar mooiste gig kwam ook haar motto uit de grond: “EMBRACE THE BEAT, FIND YOUR SAMAZING”.

Naam: Sam Ace
Woonplaats: IJsselstein
Leeftijd: 19
Residencies: Beachclub Klein Scheveningen, Ibiza Tilburg, Club Sweet
Genre: House en tech house

Hoe zou je deze mix zelf inleiden?

“Aangezien we van festivals enkel nog mogen dromen, vanwege de lockdown waar we nog steeds in zitten, heb ik een mix gemaakt met de festivalsferen. Maar wel vanuit een ‘easy-going’ vibe. Energievol, vrolijk en te luisteren op elk moment van je dag. Dus waar wacht je nog op?”

Wat was je eerste officiële optreden?

“Dit was augustus 2018 in een horecagelegenheid te Oosterhout. Samen met dj Dina van Diest, die mij enkele weken daarvoor de eerste kneepjes van het draaien bijbracht. Het was mijn eerste ervaring als dj waarna het mij niet meer losliet. Ik voetbalde in de selectie van de KNVB en ruilde mijn voetbalschoenen in voor de draaitafel. De rest is geschiedenis. Ik voetbal nu lekker voor de lol en steek al mijn vrije tijd in de muziek.”

Hoe zou je het verloop van je carrière tot nu toe beschrijven?

- Advertisement -

“Hoewel ik pas kort draai, gaat alles echt in een sneltreinvaart. Ik moet nog veel leren, maar vloog voor corona van de ene gig naar de andere. Binnen een halfjaar stond ik in de winter op het Dutchweek Festival in Oostenrijk, waar ik de kans kreeg om mezelf te bewijzen. Daarna deed ik in mijn eerste zomer als dj verschillende festivals in Nederland en volgden optredens in Marbella, waar ik op Nikki Beach gelijk werd gevraagd om tijdens de fameuze RED closing party het seizoen af te sluiten. Na Marbella volgde Dreamfields Mexico en ik ben inmiddels zeer regelmatig in de SLAM Mixmarathon te horen. Eigenlijk had ik dit nooit voor mogelijk gehouden en ik ben er best trots op!”

Sam Ace
Sam Ace op Dreamfields Mexico. Bron: House of Samazing

Mooiste gig ooit?

“Dreamfields Mexico heeft eigenlijk echt mijn ogen geopend! Ik mocht daar de mainstage openen en stond tussen namen als Martin Garrix, Lucas & Steve, Headhunterz, Mesto, Julian Jordan en nog veel meer. Tot die tijd genoot ik lekker van wat op mijn pad kwam en ik droomde er niet over hoe het zou zijn om Martin Garrix te zijn. Ik denk ook dat dit het verschil tussen mannen en vrouwen in de muziek is. Dromen jongens ervan Martin Garrix te zijn, lijkt dit voor meiden van mijn leeftijd een ver van hun bed show. Ik droom ervan ook als vrouw het verschil te kunnen maken. En waarom niet? In Mexico heb ik gezien hoe dichtbij het is en hoe tof het is om met die gasten op het podium te kunnen en mogen staan. Ik heb er leuke contacten aan over gehouden en heb zelfs een groep fans in Mexico waar ik nog regelmatig contact mee heb. Zodra het weer kan weet ik zeker dat ik in Mexico terug word gevraagd. In Mexico heb ik gezien wat er allemaal bij komt kijken om succesvol te zijn. Het heeft vooral mijn ogen geopend en laten zien wat er allemaal kan gebeuren als je de muziek omarmt. Sindsdien is mijn motto: EMBRACE THE BEAT, FIND YOUR SAMAZING.”

Favoriete genre naast je eigen stijl(en)?

“Een favoriet genre heb ik niet, vanuit elke stijl weet ik wel inspiratie te halen. Ik geniet vooral van muziek en ik vind het heerlijk om vanuit allerlei verschillende stijlen inspiratie op te doen. Ik vind het heerlijk om naar progressive house en techno te luisteren. Je wilt niet weten wat ik allemaal onder de douche draai! Veel daarvan zal je in een mix van mij nooit horen, maar ik kan er heerlijk van genieten en soms zelfs leuke ideeën uit halen. De high ends die future rave met zich meebrengt, vind ik helemaal waanzinnig. Als het maar een vrolijke boventoon heeft en een dikke bas waarop je jezelf mee kan laten nemen.”

Groot festival of kleine club?

“Het is allebei geweldig. Een festival biedt rijke kansen om echt een show neer te zetten en de mensen een onvergetelijke herinnering mee te geven. De beleving rondom een festival en jouw performance is wat een festival maakt. In een club is het vaak knusser en dus makkelijker om te connecten met het publiek en de mensen mee te nemen op een muzikale reis. Ik hou ervan om met mensen te verbinden. Als dj wil je ze telkens verbazen met de nummers die je brengt en een verhaal vertellen. Dan is het echt supertof om te zien dat je de aandacht hebt en dat dit lukt.”

Welke artiesten vormen een inspiratiebron voor je?

“Eigenlijk heb ik er nooit van gedroomd dj te worden en ben er niet zo van om een artiest te kunnen noemen die me inspireert. Inmiddels kijk ik naar heel veel verschillende dj’s en haal overal wel wat uit. Als ik een naam zou moeten noemen zijn het Sunnery James & Ryan Marciano. Ik heb het gevoel dat zij meer dan dj zijn en zie succesvolle ondernemers in hen. Ze hebben een verhaal en geven inhoud aan waar ze voor staan. Dat zie je terug in hun muziek en de keuzes die ze maken. Het staat het dichts bij mijzelf.”

Sam Ace

Hoe kom/kwam je de quarantaine door?

“Eigenlijk ben ik tijdens corona drukker dan ooit. Ik ben nu zo ver, dat ik een team om me heen ben gaan verzamelen. Ik richt me vooral op het muzikaal ontwikkelen van mezelf. Creatieve sets maken, muziek produceren, maar ook het maken van toffe content, zoals livestreams. Tijdens quarantaine heb ik ook mijn website houseofsamazing.com opgericht. Ik heb inmiddels best wel een leuke groep fans (als je dat zo mag noemen) die me al vanaf het begin steunen. Ze maken onderdeel uit van de reis die ik als dj aan het maken ben. Ik wil dicht bij hen staan door content te maken en belevenissen te creëren, waarbij de muziek ons verbindt. Speciaal voor de lezers van This is Our House heb ik een leuke actie op de website House of Samazing. Als je daar laat weten dat je mee doet, neem ik vanzelf contact met je op. Leuk toch?”

Ga je normaal gesproken zelf nog veel uit? 

“Ik sport graag en vind het belangrijk om fit te zijn. Daarnaast hang ik graag met vrienden. Ik heb een hele hechte vriendengroep die belangrijk voor me is. Ondanks dat ik nog geen 18 was voordat corona kwam, ging ik soms wel met hen op pad. Ik hou er wel van, maar sta liever achter de tafel en organiseer liever zelf een feest. Naar een festival ging ik nog nooit, behalve als dj. Het is tof als mijn vrienden er dan zijn, mooier gaat het niet worden!”

Ultieme droom?

“Ik ben al geruime tijd in gesprek met een heel groot label en moest dezelfde vraag beantwoorden. Ik ben vastbesloten om ooit succesvol te zijn en kan niet wachten op wat er allemaal nog gaat komen. Wat ik het mooiste vind, is dat ik door de muziek mezelf op alle vlakken als mens kan en mag ontwikkelen. De grootste dj’s zie ik als ondernemers die een topteam van mensen om zich heen hebben verzameld. Ze zijn veel meer dan allee een dj. Ik zie mezelf een succesvol zakenvouw worden. De lat ligt hoog maar geniet vooral van de reis.” 


Sam Ace

Website
Instagram
Soundcloud


Zelf een mix maken voor Rock The House?

Voor Rock The House zijn we op zoek naar aanstormend DJ-talent uit verschillende muziekgenres. Vele dj’s zoals La Fuente, Spitnoise, Lucas & Steve en Adaro waren je voor! Ben jij het talent waar wij naar op zoek zijn? Meld je nu aan via dit aanmeldformulier!

- Advertisement -

Meld je aan voor de nieuwsbrief

en krijg elke week het laatste dancenieuws rechtstreeks in je mailbox!

Je kan je op ieder moment afmelden voor de nieuwsbrief door op de link onderaan de nieuwsbrief te klikken.
We gebruiken Mailchimp als ons e-mailmarketingplatform. Wanneer je op Subscribe drukt ga je er mee akkoord dat je informatie met Mailchimp wordt gedeeld.
Julie Brasser
Julie werkt op de redactie bij TIOH en heeft een echt hart voor de hardere stijlen. Ze volgt de opleiding CE-IEMES aan de Fontys Hogeschool in Tilburg. Ze is niet vies van een feestje; of dat nou een hardstyle festival is of een Latin party. Dansen is ook een echte passie: er zijn maar weinig muziekgenres waar ze niet van gaat bewegen.

Gerelateerd

Trance in december: De tips van Erwin Herkelman

In aanloop naar de nieuwe maand geven onze vaste Huisgidsen je koers richting de betere events, bijzondere releases en andere highlights....

Hardcore in december: De tips van Joes Maas

In aanloop naar de nieuwe maand geven onze vaste Huisgidsen je tips voor de beste evenementen voor de komende maand. Huisgids...