maandag, december 4, 2023

Rock The House #118: Rude Convict

-

Home » Music » Rock The House #118: Rude Convict

Als onderdeel van onze podcast-serie maken artiesten een exclusieve mix voor This Is Our House. Terwijl je luistert kun je nader met ze kennismaken in het begeleidende interview. In aflevering 118 van Rock The House: Rude Convict. De raw hardstyle-dj zit pas sinds 2018 in het vak, maar heeft wel al hele vette gigs op zijn naam staan. “Ik blijf wel genieten van alles wat op mijn pad komt.”

Naam: Thomas Tamerus a.k.a. Rude Convict
Woonplaats: Werkendam
Leeftijd: 25
Label: 3 releases bij Roughstate, 8 releases bij Rough Recruits, 1 release bij Scantraxx Black, 1 release bij Scantraxx Carbon en 1 release bij My Way. Binnenkort komt mijn eerste release op Q-Dance NEXT uit. 
Genre: Raw hardstyle

Hoe zou je deze mix zelf inleiden?

“Ik heb een mix gemaakt met daarin veel nieuwe eigen platen, waarvan er 1 een remix is voor een grote naam in de scene en 2 daarvan zijn nog niet uitgebrachte collabs. Naast eigen werk, probeer ik een goede afwisseling te maken tussen nieuw werk van andere dj’s en 3 tot 5 ‘vergeten’ platen, om mensen een soort ‘Oh ja, deze dikke plaat is er ook nog!’-gevoel mee te geven. Ik probeer tijdens sets altijd het tempo hoog te houden zodat het publiek zich niet hoeft te vervelen: Opbouwen door middel van tracks met een lekker tempo, vervolgens even een track draaien waarin een break van een/anderhalve minuut in zit om toch wat rust mee te pakken en vervolgens weer vol gas gaan. Afhankelijk van de duur van mijn set, herhaal ik dit doorgaans 2 tot 3 keer.”

Wat was je eerste officiële optreden?

“Tijdens het Koningsweekend van 2019 is het begonnen qua optredens. In 2018 heb ik mijn eerste track – Going Psycho – opgestuurd naar twee labels en deze werd zeer goed ontvangen. De track is meteen enorm goed gesupport door o.a. Adaro, Ran-D en Rejecta op Decibel Outdoor, Dominator, Q-Base, WOW WOW etc. Vanwege de goede reacties op deze plaat en de release in december 2018, mocht ik tijdens Koningsnacht op Madness draaien in Alkmaar en tijdens Koningsdag zelfs op Supersized Kingsday van B2S. Ik was de 4 voorgaande edities van Supersized Kingsday als bezoeker aanwezig op dit festival, dus om hier meteen op de Hard News Talent Stage te draaien was heel dik.”

Hoe zou je het verloop van je carrière tot nu toe beschrijven?

“De start van mijn carrière ging vrij goed en er waren meteen hele vette kansen die ik mocht pakken. Zoals de plek op het album van Rejecta, de collab met Adaro en LXCPR, het staan op CD’s van Hard Bass en Qapital en uiteindelijk de #51 notering van ‘My Eyes Spit Fire’ in de Q-Dance Top 100. Door deze snelle en goede start ging ik er stiekem van uit dat ik wat meer boekingen binnen zou krijgen, maar dat liep door corona anders dan verwacht. Ik mag absoluut niet klagen, maar als het in het begin zo voor de wind gaat, is het menselijk om te denken dat alles maar automatisch gaat, denk ik.”

Rude Convict

“Wat dat betreft is het ook goed dat sommige dingen nog even op zich laten wachten, want op deze manier blijf ik wel genieten van alles wat op mijn pad komt. Naast mijn schoenen lopen zal ik niet snel doen, want mensen om me heen weten dat ik een nuchtere boer ben die een gezonde dosis zelfspot heeft, dus ik denk dat de komende jaren me veelal hoogtepunten op zullen leveren i.p.v. dieptepunten. Ik vind alle ‘kleine’ successen, zoals bescheiden boekingen of platen releasen, ontzettend vet en ik ben daar heel dankbaar voor.”

Mooiste gig ooit?

“Omdat ik pas een ruime 10 maanden officieel heb kunnen draaien is het best moeilijk om er eentje uit te pikken. Ik heb het zo ervaren dat iedere keer dat ik geboekt werd bijzonder was, want alles is de eerste keer. Sowieso de eerste keer op een groot festival, Supersized Kingsday, was heel vet. Decibel Outdoor was heel gaaf, al was dat meer de ervaring dan de gig zelf. Ik mocht met 3 andere acts van Rough Recruits op de camping entrance draaien op vrijdag, wat uiteraard vet is. Waar je normaal gesproken op een festival alles als bezoeker meemaakt, is het ook leuk om te zien hoe alles achter de schermen gaat en geregeld is. Zeker op zulke grote events.”

“Samen met Radianze heb ik het Hardstyle by Roughstate feest mogen openen tijdens ADE. Dit feest werd gehouden ín het Amsterdam Centraal Station, echt heel bizar als ik daaraan terugdenk. Het feest was op woensdagavond, maar het was al vroeg helemaal vol en er hing zo’n gave sfeer door alle dedicated fans daar. Qua kippenvel-moment staat het on stage joinen van Adaro, in The Hangar op Impaqt 2019, wel op één denk ik. We zouden een videoclip schieten voor onze collab ‘My Eyes Spit Fire’ en Thijs vroeg of ik daarvoor on stage wilde komen. Normaal gesproken droom je ervan om ooit op zo’n stage te staan en dan sta je opeens voor een ramvolle Hangar om onze collab te draaien. Ik heb een minuut of 6/7 on stage gestaan, maar volgens mij de hele avond/nacht nog op adrenaline gefunctioneerd.” (lacht)

Favoriete genre naast je eigen stijl(en)?

“Naast hardstyle ken ik alle nummers van Nederlandstalige C-artiesten én slechter uit mijn hoofd.” (lacht) “Ontzettend slecht, maar ik kan me naast een festivalterrein ook prima vermaken in een kroeg of iets in die richting. In de hardere stijlen luister ik regelmatig naar bepaalde hardcore dj’s/producers als Tha Playah en N-Vitral bijvoorbeeld.”

Groot festival of kleine club?

“De sfeer in kleine clubs is niet te evenaren voor een festival, maar de totaalervaring van een groot festival maakt het dat ik daar de voorkeur aan geef.”

Welke artiesten vormen een inspiratiebron voor je?

“Voor mij staat E-Force binnen de raw hardstyle op nummer 1. De manier waarop hij kicks snoeihard, maar loepzuiver maakt, vind ik zo uniek. Daarbij weet hij dit bijna altijd goed te combineren met een vette melodie of gekke screeches. ‘Do or Die’, ‘Higher Force’, ‘War Machine’ en ‘Necromancer’ zijn naar mijn mening tracks die hierin uitblinken. Omdat ik zelf graag gebruik maak van gekke screeches, ben ik ook fan van bepaalde Regain tracks en sets. Zijn set op Supremacy 2015 is echt heel ziek. Daarnaast vind ik dat D-Sturb, Rebelion, Act of Rage en Rejecta hele dikke platen maken op dit moment.”

Rude Convict

Hoe kom/kwam je de quarantaine door?

“Naast Rude Convict heb ik een fulltimebaan als Accountmanager, dus ik hoef gelukkig niet stil te zitten. Ik ben begin dit jaar ook geswitcht van baan, dus dat vergt ook wel wat extra focus op mijn nieuwe job. Het is best druk, maar ik denk dat het voor mij persoonlijk scheelt dat ik qua financiën niet afhankelijk ben van de muziek. Daardoor kan ik wat makkelijker de rust bewaren in mijn hoofd als er weer eens een persconferentie tegenviel of als er een tijdje weinig progressie in nieuwe platen zit. Al moet ik zeggen dat ik tijdens de eerste lockdown wel enorm down was. Het niet onder de mensen komen knaagde toen enorm aan me, zeker omdat er destijds weinig perspectief was.”

Ga je normaal gesproken zelf nog veel uit? 

“Als ik niet hoef te draaien, ben ik als bezoeker op een feest te vinden ja! Ik ben gewoon enorm fan van hardstyle en van de sfeer op festivals an sich. Mocht ik niet naar een feest gaan of kunnen, dan ben ik waarschijnlijk met vrienden in een kroeg te vinden. Doordeweeks ben ik best druk en ik vind het daarom ook belangrijk om wel een keer stoom af te blazen in het weekend. Daarbij ben ik nog best jong, dus kan ik het prima combineren. Zolang de katers niet tot maandag duren, denk ik dit wel vol te houden.” (lacht)

Ultieme droom?

“Uiteraard het draaien op grote stages en festivals zoals Defqon.1, Decibel of Intents. Maar als ik ooit op Supremacy mag draaien, denk ik ook dat ik gek word van blijdschap. Dat feest vind ik zo ontzettend dik. Verder heb ik voor nu mezelf het doel gesteld om bij een bepaald boekingskantoor binnen te komen door gewoon door te gaan met tracks maken en mezelf op een goede manier te laten zien.” 


Rude Convict

Instagram
Facebook

Meld je aan voor de nieuwsbrief

en krijg elke week het laatste dancenieuws rechtstreeks in je mailbox!

Je kan je op ieder moment afmelden voor de nieuwsbrief door op de link onderaan de nieuwsbrief te klikken.
We gebruiken Mailchimp als ons e-mailmarketingplatform. Wanneer je op Subscribe drukt ga je er mee akkoord dat je informatie met Mailchimp wordt gedeeld.
Julie Brasser
Julie Brasser
Julie werkt op de redactie bij TIOH en heeft een echt hart voor de hardere stijlen. Ze volgt de opleiding CE-IEMES aan de Fontys Hogeschool in Tilburg. Ze is niet vies van een feestje; of dat nou een hardstyle festival is of een Latin party. Dansen is ook een echte passie: er zijn maar weinig muziekgenres waar ze niet van gaat bewegen.

Gerelateerd

Hardstyle tips in maart 2023: deze highlights mag je niet missen

In aanloop naar de nieuwe maand geven onze vaste Huisgidsen je koers richting de betere events, bijzondere releases en...

Hardstyle tips in augustus 2022: deze highlights mag je niet missen

In aanloop naar de nieuwe maand geven onze vaste Huisgidsen je koers richting de betere events, bijzondere releases en...