Rock The House #119: CaitC

-

Home » Music » Rock The House #119: CaitC

Als onderdeel van onze podcast-serie maken artiesten een exclusieve mix voor This Is Our House. Terwijl je luistert kun je nader met ze kennismaken in het begeleidende interview. In aflevering 119 van Rock The House: CaitC. Deze jongedame is vastberaden om later de wereld over te reizen met haar dj-carrière. “Ik wil graag naar zoveel landen!”

Naam: Caitlin a.k.a. CaitC
Woonplaats: Breda
Leeftijd: 20
Residencies: Limitless DnB
Genre: Drum ’n bass

Hoe zou je deze mix zelf inleiden?

“De mix is een energieke drum ’n bass-mix met de nadruk op het subgenre dancefloor. Dancefloor is mijn go-to subgenre en ik draai dit erg graag. Er zitten veel melodische nummers in, maar natuurlijk ook wat hardere tunes!”

Wat was je eerste officiële optreden?

“Mijn eerste officiële optreden was bij UniteDnB in Den haag. Ik had mee gedaan aan een mixwedstrijd en gewonnen. Ik was natuurlijk de eerste keer heel erg zenuwachtig, maar gelukkig ging het erg goed en heb ik hierna meerdere optredens aangeboden gekregen!”

Hoe zou je het verloop van je carrière tot nu toe beschrijven?

“Als ik heel eerlijk ben is het verloop van mijn carrière nog redelijk kort. Ik draai nu net iets meer dan 2 jaar en ben in 2020 begonnen met mijn eerste optreden. Dat was natuurlijk net voor corona, waardoor ik nog niet zoveel heb kunnen doen. Maar natuurlijk heb ik niet stil gezeten afgelopen tijd, waardoor ik nog genoeg kansen heb om 2020 meer dan goed te maken.”

“Wat dat betreft is het ook goed dat sommige dingen nog even op zich laten wachten, want op deze manier blijf ik wel genieten van alles wat op mijn pad komt. Naast mijn schoenen lopen zal ik niet snel doen, want mensen om me heen weten dat ik een nuchtere boer ben die een gezonde dosis zelfspot heeft, dus ik denk dat de komende jaren me veelal hoogtepunten op zullen leveren i.p.v. dieptepunten. Ik vind alle ‘kleine’ successen, zoals bescheiden boekingen of platen releasen, ontzettend vet en ik ben daar heel dankbaar voor.”

CaitC

Mooiste gig ooit?

“Mijn mooiste gig ooit was Ondergronds in Delft. Dit vond plaats in de Koornbeurs en er waren aardig wat mensen aanwezig. Dit was mijn tweede setje ooit en het publiek was erg leuk. Ze waren heel enthousiast en er werd veel mee gedanst. Ik heb hierna ook veel complimentjes ontvangen over mijn set.”

Favoriete genre naast je eigen stijl(en)?

“Dubstep is toch wel mijn favoriet, naast drum ’n bass. Ik draai dit soms ook wel eens. Vooral als ik daar zelf eens lekker hard op wil gaan. Verder ben ik ook wel echt graag op een goed dubstep-feestje te vinden zoals Ghost.”

Groot festival of kleine club?

“Hmm, dat is een lastige. Ik vind persoonlijk grote artiesten in een kleine club namelijk altijd heel nice, omdat het dan vaak wat persoonlijkere setjes zijn. Zo heb je dan vaak ook makkelijk contact met de dj en kan je vaak een leuk praatje maken. Dit geldt overigens ook voor kleine artiesten. Een groot festival is daarentegen ook heel dope, omdat dat gewoon een totaal andere ervaring is. Festivals zijn naar mijn mening de beste weekenden, omdat je daar zo kan viben met je vrienden, lekker veel kan dansen en zoveel nieuwe mensen kan leren kennen.”

Welke artiesten vormen een inspiratiebron voor je?

“Qua dj-sets is toch echt Maduk een inspiratiebron. Liquicity was een van de eerste drum ’n bass-feestjes waar ik heen ben geweest en daar draaide natuurlijk Maduk. Ik vind zijn sets altijd erg vrolijk en energiek. Dat, in combinatie met de manier waarop hij zelf achter de draaitafel staat, heeft ervoor gezorgd dat ik zelf wilde gaan draaien.” 

“Een inspiratiebron qua producen is toch wel Andromedik en dan voornamelijk zijn tune First to Go. Ik houd van de vrolijke energieke muziek en heb dit zelf altijd al willen maken. Ik ben nu zo’n half jaar serieus aan het producen en ik aim wel om ook zulke muziek te maken.”

Hoe kom/kwam je de quarantaine door?

“Het maken van muziek! Ik hoop hier snel wat meer van te kunnen laten horen!”

CaitC

Ga je normaal gesproken zelf nog veel uit? 

“Normaal gesproken ga ik elk weekend wel naar een feestje. Denk dan aan feestjes zoals: Liquicity, Nox, High tea en Korsakov. Al deze feesten zijn zo’n beetje door het hele land, dus ik reis aardig wat af.”

Ultieme droom?

“Mijn ultieme droom is toch wel om door mijn muziek de hele wereld te zien. Ik wil graag naar zoveel landen en zou dit graag combineren met mijn dj-carrière!” 


CaitC

Instagram
Soundcloud

Meld je aan voor de nieuwsbrief

en krijg elke week het laatste dancenieuws rechtstreeks in je mailbox!

Je kan je op ieder moment afmelden voor de nieuwsbrief door op de link onderaan de nieuwsbrief te klikken.
We gebruiken Mailchimp als ons e-mailmarketingplatform. Wanneer je op Subscribe drukt ga je er mee akkoord dat je informatie met Mailchimp wordt gedeeld.
Julie Brasser
Julie Brasser
Julie werkt op de redactie bij TIOH en heeft een echt hart voor de hardere stijlen. Ze volgt de opleiding CE-IEMES aan de Fontys Hogeschool in Tilburg. Ze is niet vies van een feestje; of dat nou een hardstyle festival is of een Latin party. Dansen is ook een echte passie: er zijn maar weinig muziekgenres waar ze niet van gaat bewegen.

Gerelateerd

De top 3 hardstyle releases in juli 2022: dit zijn de beste tracks

Elke maand komen er honderden nieuwe releases uit. En elke maand staan er tientallen nieuwe artiesten op met nieuwe...

Bass music tips in juli 2022: deze highlights mag je niet missen

In aanloop naar de nieuwe maand geven onze vaste Huisgidsen je koers richting de betere events, bijzondere releases en...