dinsdag, oktober 3, 2023

Rock The House #12: mix + interview Prefix & Density

-

Home » Genres » Hardstyle » Rock The House #12: mix + interview Prefix & Density

Als onderdeel van een podcast-serie maken Brabantse artiesten een exclusieve mix van een uur voor Our House. Terwijl je luistert kun je meteen over ze lezen in een begeleidend interview. In aflevering 12: Prefix & Density uit Wanroij/Almelo. 

Naam: Wouter Haarhuis & Bas Claassen
Woonplaats: Almelo & Wijchen (Bas is geboren in Wanroij)
Leeftijd: 26 & 24
Label: Theracords
Genre: Hardstyle

Rock The House #12: Prefix & Density by Our House on Mixcloud

Hoe zouden jullie deze mix zelf inleiden?

“Het is een typische Prefix & Density mix. We willen altijd graag een mooie balans tussen oud en nieuw. Vanaf begin 2015 hadden we het gevoel dat we een sound te pakken hadden waar we ons helemaal in thuis voelen. Tracks als ‘Contrast’ vullen voor ons het gat tussen euforisch en raw mooi op. Deze mix is een mooie weerspiegeling van onze nieuwe sound.”

Waar en wanneer was jullie eerste officiële optreden?

“Dat was op Ground Zero in 2011. We hadden een dj-contest gewonnen en daarom mochten we die dag de area van Theracords openen. Dat was destijds erg spannend voor ons. Hier hebben we het contact met DJ Thera aan overgehouden. Op die manier zijn we bij Theracords terecht gekomen.”

Hoe zouden jullie het verloop van je carrière tot nu toe beschrijven? 

“Een van de hoogtepunten is het optreden in de Blue op Defqon.1 geweest. Dat is een podium waar je als artiest wil hebben gestaan. Maar waar we eigenlijk nog veel trotser op zijn is de support op onze recente tracks. Onze plaat ‘Just A Memory’ is goed opgepakt in de scene en daar zijn we erg blij mee. Zo weten we dat er een flinke behoefte is aan deze sound en dat motiveert ons des te meer. Een dieptepunt is dat we ooit een keer een uur te vroeg op podium stonden op een feest in Schotland. We hadden geen rekening gehouden met het tijdsverschil. Een fout die je maar één maakt als artiest. Later konden we er gelukkig wel om lachen.”

P&D

Mooiste gig ooit?

“Dan moeten we nogmaals de Blue op Defqon.1 in 2013 noemen. Er waren zoveel mensen in die tent, dan voel je je even heel machtig. Voor 2015 een eervolle vermelding voor Rebellion, met name door de hoeveelheid support voor en achteraf. Dit was voor ons heel speciaal.”

Favoriete genre naast jullie eigen stijl(en)?

“Filmmuziek. Dit is waar wij erg veel inspiratie uit halen. Verder eigenlijk alles wel, zolang het maar fatsoenlijk in elkaar steekt en lekker klinkt. Je leert veel muziek waarderen als je produceert en je luistert er ook anders naar.”

Groot festival of kleine club?

“Dat is een moeilijke. De eerste keuze ligt op een groot festival omdat dit meestal overdag is met goed weer. Bovendien geeft een groot publiek altijd een kick. Aan de andere kant kan een kleine club ook heel intiem zijn met een publiek vol liefhebbers. Dat levert weer een zaal op met alleen maar dansende mensen.”

Welke artiesten vormen een inspiratiebron voor jullie?

“Hans Zimmer en Noisecontrollers. Twee namen die totaal wat anders doen, maar wij vinden ze allebei een genie. Hans Zimmer is de beste componist die er momenteel op aarde rondloopt. Zijn (film)muziek raakt ons altijd en brengt zoveel gevoel mee. Volgend jaar geeft hij een concerttour, dus daar zijn we absoluut bij. Binnen de hardstyle is Noisecontrollers een inspiratiebron. Hij bewijst zichzelf keer op keer en maakt hit na hit. Kwalitatief next level.”

P&D tent

Hoe ziet de komende tijd er voor jullie uit?

“We zitten erg veel in de studio om tracks af te ronden. Zo kunnen we 2016 lekker van start gaan. In januari gaan we voor het eerst naar Zweden en de dag daarna moeten we terug naar Amsterdam voor X-Qlusive B-Front. Dat wordt een heel tof weekend. De opties voor het festivalseizoen lopen momenteel binnen en dat ziet er ook erg goed uit.”

Ultieme droom?

“Een album uitbrengen en een eigen avond in Ziggodome of Heineken Music Hall.”

Meld je aan voor de nieuwsbrief

en krijg elke week het laatste dancenieuws rechtstreeks in je mailbox!

Je kan je op ieder moment afmelden voor de nieuwsbrief door op de link onderaan de nieuwsbrief te klikken.
We gebruiken Mailchimp als ons e-mailmarketingplatform. Wanneer je op Subscribe drukt ga je er mee akkoord dat je informatie met Mailchimp wordt gedeeld.

Gerelateerd

Overlijden hardstyle-dj Delete slaat in als een bom

Met grote verslagenheid heeft de dancewereld kennisgenomen van en gereageerd op het overlijden van Ryan Biggs, beter bekend als...

Nieuwe hardstyle releases in april 2022: De top 3 van Peter de Valck

Elke maand komen er honderden nieuwe releases uit. En elke maand staan er tientallen nieuwe artiesten op met nieuwe...