vrijdag, februari 23, 2024

Rock The House #18: Mix + interview NSCLT

-

Home » Algemeen » Rock The House #18: Mix + interview NSCLT

Als onderdeel van een podcast-serie maken Brabantse artiesten een exclusieve mix van een uur voor Our House. Terwijl je luistert kun je meteen over ze lezen in een begeleidend interview. In aflevering 18: NSCLT uit Breda/Tilburg.

Namen: Pieter Verstijnen en Jasper Pijnenburg
Woonplaats: Breda en Tilburg
Leeftijd: beide 27
Label: Dirty Workz
Genre: Hardstyle

Hoe zouden jullie deze mix zelf inleiden?

Met het oog op Rebirth Festival, de start van het festivalseizoen, openen we met euforische tracks. Je doet je ogen dicht en je ziet jezelf staan in de zon met een koud biertje in de hand. We trakteren je op nog op wat vergeten platen om vervolgens door te gaan met het wat stevigere werk. We vinden het belangrijk om een aantal vergeten tracks te kiezen. Dit maakt het in onze ogen juist leuk om een podcast te beluisteren.”

>> Zie ook:Gezelligheid kent geen tijd op Rebirth Festival <<

NSCLT Rebirth Festival

Waar en wanneer was jullie eerste officiële optreden?

“Dat was Queensbass in Sint-Michielsgestel 29 april 2009. We traden hier voor het eerst onder de naam Noisecult (later NSCLT) op. Dit was een feest in een kleine zaal wat een vriend van ons organiseerde. We traden hier al vaker op, maar niet samen onder 1 naam.”

Hoe zouden jullie het verloop van je carrière tot nu toe beschrijven?

“Onze carrière is tot nu ontzettend goed verlopen. Vorige zomer hebben we op zoveel vette spots gestaan, met als highlights de live-act op Intents Festival, Rebirth Festival mainstage, Q-base en Decibel outdoor. Het absolute hoogtepunt van onze carrière tot nu toe is Reverze 2016. Niet normaal wat dat met je doet. Zoveel mensen, zo’n vette show. Onvergetelijk. Dieptepunten hebben we niet echt gehad, al baalden we behoorlijk dat het weer ons tegenwerkte tijdens de pre-party op Intents Festival en bij WiSH Outdoor.”

>> Zie ook: Festivalseizoen in 6 topics – Het weer <<

Mooiste gig ooit?

“Reverze 2016.”

NSCLT Reverze

Favoriete genre naast jullie eigen stijl(en)?

“Als we geen hardstyle luisteren is het vaak wat rustiger. Wat artiesten waar we graag naar luisteren: Oliver Heldens, Jack Ü, Paul Kalkbrenner, Porter Robinson, Alt-J en zelfs Ludovico Einaudi. Laatste tijd zijn we trouwens helemaal weg van MOKSI, super vet.”

Groot festival of kleine club?

“Interactie vinden wij ontzettend belangrijk tijdens onze set. We willen voelen dat we de mensen raken met de muziek. Dat we de boel kunnen opzwepen. Een grote stage belet dit wel eens, omdat de mensen wat verder weg staan en wij soms niet zo ver de zaal in kunnen kijken. Daarom vinden we het zo tof om in een kleine club te staan. Maar, uiteindelijk gaat er niets boven een publiek van meer dan 3000 man dat losgaat op je eigen tracks. Groot festival dus.”

NSCLT Intents Festival

Welke artiesten vormen een inspiratiebron voor jullie?

“Noisecontrollers qua techniek. Je merkt goed dat iedereen zijn dingen wil kopiëren. D-Block & S-Te-Fan zijn toch wel onze all time heroes. Die tracks staan gewoon garant voor feest in de zaal.”

Hoe ziet de komende tijd er voor jullie uit?

“Het festivalseizoen gaat eindelijk weer beginnen, heerlijk! Dat betekent veel boekingen en we zien weer veel collega’s. Daarnaast zijn wij erg druk in de studio bezig. Je kunt een clip verwachten van onze nieuwe track Darkness, we verzorgen het anthem voor Daylight dit jaar en zijn nog druk met een collab en een solo. “

Ultieme droom?

“We zouden heel graag ooit in de schemering op de mainstage van een groot outdoorfestival willen draaien. Zelf vonden we dit altijd een magisch moment toen we zelf in het publiek stonden.”

NSCLT staat dit festivalseizoen onder meer op Rebirth Festival, Daydream Festival, Intents Festival, WiSH Outdoor en Defqon.1. 

Meld je aan voor de nieuwsbrief

en krijg elke week het laatste dancenieuws rechtstreeks in je mailbox!

Je kan je op ieder moment afmelden voor de nieuwsbrief door op de link onderaan de nieuwsbrief te klikken.
We gebruiken Mailchimp als ons e-mailmarketingplatform. Wanneer je op Subscribe drukt ga je er mee akkoord dat je informatie met Mailchimp wordt gedeeld.

Gerelateerd

De top 3 hardstyle releases in augustus 2022: dit zijn de beste tracks

Elke maand komen er honderden nieuwe releases uit. En elke maand staan er tientallen nieuwe artiesten op met nieuwe...

Hardstyle tips in juli 2022: deze highlights mag je niet missen

In aanloop naar de nieuwe maand geven onze vaste Huisgidsen je koers richting de betere events, bijzondere releases en...