Rock The House #31: Mix + interview Lucas & Steve

-

Home » Biki90 » Rock The House #31: Mix + interview Lucas & Steve

Als onderdeel van een podcast-serie maken dj’s uit het zuiden een exclusieve mix voor Our House. Terwijl je luistert kun je meteen over ze lezen in een begeleidend interview. In aflevering 31: Lucas & Steve. Nog maar een paar jaar geleden begon het duo in de kroeg in Maastricht te draaien, maar sinds releases op Spinnin’ en Armada, waarvan ‘Summer on You’ (met Sam Feldt, gouden plaat) het meest in het oog sprong, gaan ze nu als een speer. Hun nieuwe track ‘Love on my mind’ is inmiddels Dance Smash bij 538. Hoog tijd voor een etalage op Our House.

Namen: Lucas de Wert en Steven Jansen
Woonplaatsen: Utrecht en Amsterdam (afkomstig uit Maastricht)
Leeftijden: 25 en 23 jaar
Label: Spinnin’ Records
Genre: House

Hoe zouden jullie deze mix zelf inleiden?

“In deze mix én in onze live-sets proberen we altijd een opbouwende lijn in energie aan te houden. Zo proberen we het publiek mee te nemen in het verhaal dat wij proberen te vertellen.”

Wat was jullie eerste officiële optreden? Waar en wanneer?

“In café Van Bommel, de kroeg waar wij samen begonnen met draaien. Dit was in 2009-2010. Hier draaiden we lange sets en probeerden wij bij een commercieel publiek altijd zoveel mogelijk onze eigen sound te laten horen.”

Hoe zouden jullie het verloop van jullie carrière tot nu toe beschrijven?

“We hebben de eerste jaren dat we samenwerkten flink gebouwd aan een stabiele basis, door clubplaten te maken. Dit werd heel populair bij een breed publiek en daar vanuit zijn we gaan verbreden in sound.”

“Vanaf dat moment is het ontzettend snel gegaan. Een van de highlights was de platina plaat die wij onlangs kregen uitgereikt voor onze plaat met Sam Feldt, ‘ Summer on you’. Ook is er een aantal shows geweest, die ons ons hele leven zullen bijblijven. En er is net nog een hoogtepunt bijgekomen: onze nieuwe plaat ‘Love on my mind’ is meteen Dance Smash geworden bij Radio 538.”

Lucas & Steve
Optreden tijdens AMF, afgelopen ADE


Mooiste gig ooit?

“Hier maar één noemen is geen optie, haha. Tomorrowland, Creamfields, RFM Somnii in Portugal, Sunburn in India en Ushuaia op Ibiza staan tot dusver bovenaan.”

Favoriete genre naast jullie eigen stijl(en)?

“We luisteren heel veel soorten muziek. Gewoon commerciële muziek op de radio, staat ook gewoon in onze eigen afspeellijsten. Ook luisteren we trap, jazz, techno, noem maar op. Ook hierdoor worden we geïnspireerd.”

Groot festival of kleine club?

“Groot festival! Als we dan écht moeten kiezen gaan we toch voor het grote publiek, maar kleinere clubs kunnen ook heel intiem zijn. Zo hadden wij afgelopen week een eigen ADE-event, ‘SkylineSessions’. In de venue, een boot, pasten maar 500 man, maar de sfeer was zó ontzettend goed. Dat blijft ons ook zeker bij.”

Welke artiesten vormen een inspiratiebron voor jullie? 

“Galantis, Axwell & Ingrosso. Ongelooflijk hoe de heren van Galantis iedere plaat tot een meesterwerk maken. Axwell & Ingrosso gaan al jaren mee en blijven vernieuwen.”

Gaan jullie zelf nog veel uit?

“Als we de kans krijgen wel! We staan natuurlijk ieder weekend en vaak ook door de week te draaien, maar na de set feesten we vaak nog even door. Dan voelt het iets meer als uitgaan.”

Ultieme droom?

“Tomorrowland, mainstage!”

Lucas & Steve

Website | Facebook | Twitter

Meld je aan voor de nieuwsbrief

en krijg elke week het laatste dancenieuws rechtstreeks in je mailbox!

Je kan je op ieder moment afmelden voor de nieuwsbrief door op de link onderaan de nieuwsbrief te klikken.
We gebruiken Mailchimp als ons e-mailmarketingplatform. Wanneer je op Subscribe drukt ga je er mee akkoord dat je informatie met Mailchimp wordt gedeeld.
Redactie
Redactiehttp://tioh.nl/
Redactie-account van TIOH, gebruikt voor algemene items of incidentele gastbijdragen. De naam van de schrijver vind je dan bovenaan het artikel.

Gerelateerd

Fikse boete Complex Maastricht als ze open gaan tijdens De Nacht Staat Op

Net iets meer dan een dag voor de aanvang van Complex Staat Op, het event van Complex Maastricht voor...

EDM en future house in oktober: De tips van Juliano van der Knaap

In aanloop naar de nieuwe maand geven onze vaste Huisgidsen je koers richting de betere events, bijzondere releases en andere highlights....