vrijdag, juni 18, 2021
HomeGenresTechnoRock The House #60: Petterson

Rock The House #60: Petterson

-

Als onderdeel van een podcast-serie maken zuidelijke artiesten een exclusieve mix voor This Is Our House. Terwijl je luistert kun je meteen over ze lezen in een begeleidend interview. In aflevering 60: Petterson uit Den Bosch.

Naam: Peter Scheij
Woonplaats: Den Bosch
Leeftijd: 31
Genre: Deep & melodic techno

- Advertisement -

Hoe zou je deze mix zelf inleiden?
“Als een intieme clubavond, gepropt in 1 uur. In mijn sets wil ik de mensen meenemen op een muzikale trip, ze laten opgaan in de muziek. Daarom draai ik ook het liefst meerdere uren zodat ik echt helemaal kan opbouwen. Je moet het als volgt zien. In het begin komen de mensen binnen, gaan eerst naar de bar voor een drankje. De muziek is nog rustig dus ondertussen drinken ze wat van hun drankje en staan ze wat te heupwiegen. Door de muziek op te bouwen komen ze steeds meer in de sfeer en ‘begeleid’ je ze als het ware naar de dansvloer. Vervolgens komt er meer energie in de muziek en eenmaal op de dansvloer gaan de mensen meer los. En dat bouw je uiteindelijk helemaal uit zodat de mensen helemaal in de muziek op gaan.”

“Tot uiteindelijk daar de climax is: de laatste plaat! Die moet anders zijn dan de rest, die moet blijven hangen bij de mensen. Of een absolute banger die de mensen nog een keer alles laat geven. Of een hele fijne plaat die de mensen weer terug op ‘aarde’ laat komen.”

Wat was je eerste officiële optreden?
“Dat was in 2010 bij de plaatselijke voetbalvereniging waar ik speelde. Er was een avond waarbij ze alle muzikanten van de club lieten optreden. En omdat ze mij eens een keer een dj-set hadden zien meenemen naar mijn bardienst, moest ik de avond maar gaan afsluiten. Probleem was alleen dat ik het draaien nog niet helemaal onder de knie had, dus ik had mijn hele set voorbereid. Uiteindelijk ging het supergoed, iedereen ging helemaal uit zijn plaat. En daar kreeg ik wel zo’n adrenaline kick van dat ik dacht ‘Dit wil ik vaker!’.”

Dit jaar ben ik vaak teruggevraagd en heb ik betere spots op de line-up gekregen

Petterson

Hoe zou je het verloop van je carrière tot nu toe beschrijven?
“Tot nu toe verloopt deze nog steeds met een stijgende lijn. Nadat ik in de zomer van 2016 de dj-contesten van In Retraite Festival en Aus Berlin won is het balletje wat sneller gaan rollen. In 2017 kwamen er meer boekingen. Dit jaar ben ik vaak terug gevraagd en heb ik betere spots op de line-up gekregen. Verder sta ik volgende maand voor het eerst op een landelijk concept (De Microclub). En dat ik ben opgevallen bij This Is Our House en in deze rubriek zit, is ook weer een bevestiging dat ik lekker bezig ben. Dus hopelijk houdt deze stijgende lijn nog even aan!”

“Het winnen van de finale van de dj-contest van In Retraite Festival is zeker een hoogtepunt. Eigenlijk was ieder jaar In Retraite Festival wel een hoogtepunt, elk jaar vanwege een andere reden. In 2016 vanwege het winnen van de dj-contest, 2017 vanwege de eerste boeking en 2018 omdat ik stond geprogrammeerd voor Sandeep en Jonas Saalbach.”

“Maar zeker ook mijn set op Aus Berlin als contestwinnaar was een hoogtepunt. Als opener begin je uiteraard met een lege zaal, maar 2 uur later tegen het einde van mijn set stond die hele zaal vol. Dat was toch ook wel een momentje hoor.”

“Verder vond ik mijn debuut in P79, de club in mijn hometown waar ik al heel wat uren heb doorgebracht (en nog steeds doorbreng), ook zeker een highlight. Ik stond toen voor één van mijn grote helden Warren Fellow, dus eigenlijk waren dat twee hoogtepunten op één avond.”

Petterson

Mooiste gig ooit?
“Mijn mooiste gig ooit tot nu toe is In Retraite Festival 2017. In Retraite Festival is een klein, intiem festivalletje in en rondom een oud klooster. Voor mij het fijnste festival van het jaar waar ik vanaf jaar 1 eigenlijk altijd heen ging als bezoeker. Totdat ik in 2016 daar de finale van hun dj-contest won. In 2017 werd ik voor het eerst echt geboekt en mocht ik het festival openen. Doordat ik eerder mocht beginnen heb ik een set van bijna 3 uur gedraaid.  En in die 3 uur kwam alles samen. De euforie dat ik dit had bereikt na al die jaren hard werken, de setting, de sfeer, het publiek dat ik kon meenemen in mijn trip, de zon die scheen, echt alles klopte. Naderhand ontving ik veel goede feedback. Die 3 uur zullen me altijd bijblijven.”

Favoriete genre naast je eigen stijl(en)?
“Qua muziek ben ik toch wel een veelvraat en gaat mijn passie veel verder dan alleen elektronische muziek. Ik luister en bezoek echt ontzettend veel. Om het brede spectrum maar even aan te geven, ik ben groot, groot fan van Spinvis (heb zelfs een tattoo van een van zijn teksten) en The War On Drugs. Ik heb de vinyl-collectie van mijn ouders uit de jaren 70 en 80 ingenomen. En voordat ik naar Lowlands ga, neem ik eerst het hele programma door om uit te zoeken wat ik echt wil zien en of ik iets nieuws kan ontdekken.”


Volg TIOH op Facebook:


Groot festival of kleine club?
“Lastig! Het is namelijk allebei erg tof. Bij een groot festival is het gaaf dat je tussen grote (internationale) namen staat. Maar als ik dan echt moet kiezen ga ik toch voor een kleine club of een klein festival. Ik hou heel erg van de intimiteit die er is bij een kleine club of festival. Voordeel van een club is vaak wel dat je langere sets kan draaien en dat mensen maar één stage hebben. Ik ben ook wel echt een fan van die echte rave party’s, waarbij iedereen helemaal opgaat in de muziek, iedereen helemaal samensmelt en alles één grote brei van vreugde wordt. Heerlijk!”

Welke artiesten vormen een inspiratiebron voor je? En welke tracks en/of sets dan met name?
“Warren Fellow is één van de artiesten die een inspiratiebron voor mij is. Door hem ben ik jaren geleden in aanraking gekomen met de diepere sound van techno. Daarnaast vind ik het altijd ontzettend mooi om te zien hoe hij helemaal opgaat in zijn sets en daarin ook het publiek meekrijgt. Als Warren Fellow staat te draaien is het een garantie dat je uiteindelijk los gaat.”

“Daarnaast ben ik ook groot fan van Sandeep. Als geen ander kan hij je meenemen op een trip in zijn lange sets. Geef hem een paar uur en je weet gewoon dat je die set wordt ingezogen. Een andere inspiratiebron is Miss Melera. Door haar heb ik de melodische techno ontdekt.”

“En verder ben ik zwaar fan van zo’n beetje alle tracks en remixen van Patrice Baumel. Ik vind het altijd heerlijk om in mijn sets even een tandje terug te schakelen met een zwevende plaat en vaak komen daar zijn platen voor in aanmerking.”

Ik vind het heerlijk om in mijn sets even een tandje terug te schakelen met een zwevende plaat

Petterson

Ga je zelf nog veel uit? Zo ja: waar en waarom?
“In de zomermaanden struin ik heel wat festivals af. Wanneer ik ergens moet draaien vind ik het leuk om bijtijds te gaan zodat ik alvast sfeer kan proeven. En na mijn set blijf ik structureel ook altijd wel hangen. Wanneer ik niet hoef te draaien zoek ik altijd wel een festival op. Ik ben gewoon een echte liefhebber en op een festival ben ik helemaal in mijn element. De sfeer op festivals is altijd goed. Iedereen is daar simpelweg om een geweldige dag te beleven. De rest van de wereld telt even niet meer, alleen maar het moment.”

“Wanneer de dagen weer korter beginnen te worden ga ik eigenlijk meer borrelen met een speciaal biertje dan dat ik iedere week een feestje pak. Ligt er ook vaak aan hoe vaak ik zelf moet draaien. Ik probeer wel om regelmatig een feestje of clubavond te pakken. Vaak is dat in P79 of Club Smederij, toffe locaties, goede programmering en fijne sfeer. Al moet ik wel bekennen dat die feestjes tot midden in de nacht steeds zwaarder worden. Daarom ben ik ook zo gecharmeerd van het concept De Microclub waarbij je na de vrijdagmiddagborrel meteen kunt gaan clubben van 20:00 tot 24:00 uur.”

Ultieme droom?
“Dat zijn er nog wel een paar. Ik zou nog heel graag een keer een all nighter willen doen samen met een vj of zelf als dj en vj tegelijk. Voor dat laatste zou ik dan wel even in de leer moeten, maar het lijkt me echt geweldig om te doen. Vroeger was ik groot fan van Sander Kleinenberg en heb ik een aantal dvj-sets meegemaakt. Dat maakte altijd wel indruk op me. Muziek en visuals kunnen vaak een mooie synergie opleveren. Helaas zie je niet vaak meer dat er ook gebruik wordt gemaakt van een vj.”

“Een andere droom is om ooit een keer te mogen draaien op Draaimolen Festival. Als bezoeker kom ik er ieder jaar en voor mij is het absoluut de parel van het zuiden! Altijd een ijzersterke line-up, goede productie, en bovenal een topsfeer. Jammer genoeg moet er na de editie van dit jaar afscheid worden genomen van hun magische locatie.”

“Verder zou ik nog heel graag een keer een zonsopgang-set willen spelen. Het lijkt me fantastisch om in de vroege ochtend, rond een uurtje of 8, wanneer de zon opkomt en de mensen aan het uitspacen zijn, een set vol chille deephouse onder de 118 bpm te draaien. In plaats van opbouwen, afbouwen dus. En uiteraard heb ik ook de droom om ooit een eigen track uit te brengen. Helaas schiet het produceren er de laatste tijd te vaak bij in.”


Petterson

Facebook
Soundcloud

- Advertisement -

Meld je aan voor de nieuwsbrief

en krijg elke week het laatste dancenieuws rechtstreeks in je mailbox!

Je kan je op ieder moment afmelden voor de nieuwsbrief door op de link onderaan de nieuwsbrief te klikken.
We gebruiken Mailchimp als ons e-mailmarketingplatform. Wanneer je op Subscribe drukt ga je er mee akkoord dat je informatie met Mailchimp wordt gedeeld.
Redactiehttp://tioh.nl/
Redactie-account van TIOH, gebruikt voor algemene items of incidentele gastbijdragen. De naam van de schrijver vind je dan bovenaan het artikel.

Gerelateerd

Grote domper voor Tomorrowland: Uitgestelde editie mag toch niet doorgaan

Tomorrowland krijgt ook in 2021 geen fysiek festival. De burgemeesters van Boom en Rumst geven geen toestemming om de...

Festivalseizoen 2021: Deze evenementen staan gepland voor juli

In 2020 zagen we de festivalzomer verdwijnen als sneeuw voor de zon, met livestreams, zitconcerten en autodisco's als...