Rock The House #68: Pieter Ellis

-

Home » Biki90 » Rock The House #68: Pieter Ellis

Als onderdeel van een podcast-serie maken zuidelijke artiesten een exclusieve mix voor This Is Our House. Terwijl je luistert kun je meteen over ze lezen in een begeleidend interview. In aflevering 68: Pieter Ellis (Pieter Lepelaars). Na een paar keer te zijn geswitcht van stijl en naam, lijkt het nu een schot in de roos. Het enige wat ontbreekt? “Een internationale gig, dat mist er nog.”

Hoe zou je deze mix zelf inleiden?

“Deze mix is precies zoals mijn dj-sets. Hij begint housy, daarna sfeervol en wat rustiger. Daarna bouwt hij op richting de stevige techhouse. Het klinkt lekker melodieus en vol, om lekker op te gaan op de dansvloer.”

“Mijn bedoeling is om steeds meer energie toe te voegen, het heeft een duidelijke opbouw. Ik vind dat heel belangrijk. Deze mix typeert mij als discjockey.”Wat was je eerste officiële optreden? 

“Dat was Hofpop in Bergeijk in 2002, dat weet ik nog heel goed. Zenuwachtig dat ik was! Ik ben denk ik wel een keer of vier naar het toilet geweest in het uur voor het optreden. Maar uiteindelijk ging het helemaal top.”

“De eerste twee vinylplaten mixte ik naadloos in elkaar en toen was de druk van de ketel. Iedereen ging helemaal los. Het gaf een geweldig gevoel wat naar meer smaakte en ik vind draaien nog steeds het allerleukste wat er is.”

 

Hoe zou je het verloop van je carrière tot nu toe beschrijven? Wat waren hoogte- en dieptepunten?

“Ik ben al een aantal keer van stijl verandert. Eerst begon ik met hardtrance/early hardstyle als DJ Leep. Na verloop van tijd werd dat voor mij te hard en toen ben ik doorgegaan onder dezelfde naam in de classics. Toen vond ik de house en aanverwante stijlen ook al interessant, dat draaide ik dan ook regelmatig onder de naam Le Poix.”“In 2013 besloot ik om te stoppen met classics. Toen ben ik onder mijn eigen naam gaan draaien (Pieter Lepelaars) en begin 2018 heb ik de knoop doorgehakt om mezelf voortaan Pieter Ellis te noemen. Dit kwam tegelijkertijd met mijn eerste release. De track die volgende week vrijdag uitkomt (‘Expander’) is alweer mijn vijfde plaat die uitkomt. De vorige release was op Beatport Hype track of the Week dus ik ben heel benieuwd hoe deze track het gaat doen!”

 

“Het lijkt me heel vet om een marathonset te doen op het strand.”

 

“Als ik enkele highlights mag noemen dan zou ik toch wel het aantal grote festivals en locaties waar ik als DJ Leep heb gedraaid willen noemen. Dan noem ik Decibel, Defqon.1, 7th Sunday, Q-Base, Euphoria, X-Qlusive en vele anderen. De Heineken Music Hall was ook een heel bijzondere ervaring en ook de opwarming verzorgen van Hard Bass in het GelreDome was echt wel een dingetje.”

“Daarnaast heb ik in vele poppodia mogen optreden. Enkele bijzondere gigs van de laatste jaren waren bijvoorbeeld op Ensuite in de Oude Rechtbank in Eindhoven en ook de afsluitende set van Funky Bizniz in 2017 was geweldig. Heel de tent op zijn kantje en als laatste track Blue Monday van New Order. Kippenvel.” “Dieptepunten, daar kan ik er eigenlijk niet specified één benoemen. Maar dan zou ik eerder zeggen: alle keren dat de techniek me in de steek liet op belangrijke momenten. Een kapotte USB-stick met een track in de emergency loop, naalden die afbreken, resonerende naalden, per ongeluk het armatuur aanraken met de kabel van je koptelefoon. Dat zijn vaak wel lullige momenten geweest, daar leer je uiteindelijk alleen maar van.” 

“Naast Pieter Ellis vorm ik samen met Bert Kroes het duo ‘Footprint’. Samen maken we melodieuze techno. Net weer iets anders dan wat ik met Pieter Ellis doe, maar ook zeker iets waar mijn hart sneller van gaat kloppen. Afgelopen jaar hadden we een hele mooie gig op In Retraite festival en voor dit jaar hebben we alweer wat tracks kunnen tekenen. Ik ben benieuwd wat daar in 2019 uit gaat komen!” Mooiste gig ooit?

“Pfoe… dat is echt een lastige vraag. Ik denk dat er dat heel veel zijn, eigenlijk alle gigs waarbij ik het publiek in dezelfde vibe kreeg als de muziek die ik speel. Als ik er dan toch één moet kiezen, dan kies ik voor de speciale back2back die ik een paar jaar geleden met mijn maat Ferreck Dawn deed op Paperclip Festival. We deden een set van drie uur en we hadden het publiek volledig te pakken. De set ging helemaal los en ik kijk er met warme gevoelens op terug!”   

Wat is je favoriete genre naast je eigen stijl(en)?

“Nee, niet specifiek één genre, want ik heb heel veel eigen playlists op Spotify. Zo ongeveer voor iedere vibe een playlist. Soms zijn het alleen maar oude hits, soms singer/songwriters, soms emo-achtige muziek, soms juist weer easy listening. Ik speel gewoon af hoe ik me op dat moment voel en waar ik zin in heb.”


Volg ons op Facebook voor meer exclusieve content:


 Waar sta je liever, op een groot festival of een kleine club?

“Dan kies ik toch voor een kleine club vanwege het intieme karakter. Maar tegenwoordig zijn er ook veel intieme area’s op grote festivals dus dat maakt de keus dan weer lastiger. Ik zou zeggen, dicht op het publiek met een dikke geluidsinstallatie en dan moet het goed komen! Ver weg van de crowd op een grote mainstage voelt toch wat killer. Dus ik prefereer liever gewoon dicht op de mensen, maakt niet uit of het binnen of buiten is.”

Welke artiesten vormen een inspiratiebron voor je?

“Op dit moment draai ik veel muziek van onder andere Siege, Supernova, Ronnie Spiteri, Hauswerks en Andrea Oliva. Waarom? Omdat ik vind dat zij frisse muziek maken, niet alleen maar (hun) successen kopiëren en dus juist de scene vernieuwen. Dat probeer ik met mijn eigen tracks ook te doen. Niet het geijkte doen maar alles net iets anders benaderen. Wellicht niet de kortste weg, maar ik vind het belangrijk iets toe te voegen in plaats van iets te herhalen.” 

“Een kapotte USB-stick, naalden die afbreken, per ongeluk het armatuur aanraken, daar leer je alleen maar van.”

 

Ga je zelf nog veel uit?

“Jazeker, ik ga zelf nog zeer regelmatig stappen. Ik kies altijd specifiek voor een feestje waarbij ik de muziek hoor die ik zelf ook graag draai. Denk dan aan een techhouse of techno feestje. Dat kan iets groots zijn, maar ook gewoon een klein knus feestje. Zomaar random op stap en in een kroeg bier gaan drinken doe ik niet vaak.” Tot slot: wat is je ultieme droom?

“Dat zijn er meerdere. Nu ik muziek uitbreng zou ik graag een keer een internationale gig willen doen. Gewoon naar een stad in een ander land. Waar mensen naar de club of het festival gaan omdat ze jouw muziek kennen. Omdat ze je graag een keer live willen bewonderen en willen dansen op je muziek.”

“Daarnaast lijkt het me ook vet om een keer een marathon-set te doen op het strand, waarbij ik echt heel rustig begin in de middag en rond de zonsondergang een paar magische platen draai voor het ultieme kippenvelgevoel om het feest daarna vol in de energie af te toppen met alleen maar dikke platen.” 

Meld je aan voor de nieuwsbrief

en krijg elke week het laatste dancenieuws rechtstreeks in je mailbox!

Je kan je op ieder moment afmelden voor de nieuwsbrief door op de link onderaan de nieuwsbrief te klikken.
We gebruiken Mailchimp als ons e-mailmarketingplatform. Wanneer je op Subscribe drukt ga je er mee akkoord dat je informatie met Mailchimp wordt gedeeld.
Redactie
Redactiehttp://tioh.nl/
Redactie-account van TIOH, gebruikt voor algemene items of incidentele gastbijdragen. De naam van de schrijver vind je dan bovenaan het artikel.

Gerelateerd

Afteren met huisgenoten: Dit zijn onze techno hoogtepunten van 2021

Wat waren in 2021 de absolute techno hoogtepunten? In een serie ‘Afters’ maken de muzikale specialisten van TIOH nog...

Rock The House #127: Gigi La Cruz

Als onderdeel van onze podcast-serie maken artiesten een exclusieve mix voor This Is Our House. Terwijl je luistert kun...