dinsdag, december 7, 2021
spot_img
HomeMusicRock The HouseRock The House #70: Hense

Rock The House #70: Hense

-

Als onderdeel van een podcast-serie maken zuidelijke artiesten een exclusieve mix voor This Is Our House. Terwijl je luistert kun je meteen over ze lezen in een begeleidend interview. In aflevering 70: Hense (Jules Hense). Deze Eindhovense dj en oprichter van house-concept TEKKIE  geniet met volle teugen. “Het zien van lachende gezichten en mensen die compleet uit hun dak gaan op platen die ze nog nooit hebben gehoord blijft een fantastisch gevoel.”

 

Naam: Jules Hense
Woonplaats: Eindhoven
Leeftijd: 23 jaar
Residencies: TEKKIE
Genre: House

 


- Advertisement -


Hoe zou je deze mix zelf inleiden?

“Deze mix zou ik omschrijven als een housemix met vooral tracks waar ik zelf naar luister en tracks waarnaar ik zelf op zoek ben. Het is dan ook een set waarin je hoort wat ik normaal gesproken draai. In een clubsetting had ik een paar aanpassingen gedaan, maar om een indruk te krijgen van wat ik draai is dit denk ik een goede weerspiegeling.”

 

Wat was je eerste officiële optreden? Waar en wanneer?

“Eigenlijk de eerste editie van TEKKIE. Als ik kijk naar de eerste keer dat ik echt geboekt ben, dan is dit de Summer Edition van Percolar.”

 

Hoe zou je het verloop van je carrière tot nu toe beschrijven? Wat waren highlights? (of dieptepunten?)

“Dit vind ik moeilijk om te zeggen: Enerzijds mag het sneller gaan dan hoe het nu gaat, anderzijds ben ik absoluut niet ontevreden over de stappen die ik heb kunnen maken en de kansen die ik heb gekregen. Zeker wanneer ik kijk naar het feit dat ik eigenlijk pas 8 maanden in de scene van Eindhoven zit. Het is tegenwoordig erg lastig om door te breken door de enorme hoeveelheid dj’s die er op het moment is. Dit motiveert mij om een eigen sound te vinden en vooral hetgeen te blijven draaien waar ik zelf het meest van geniet. Een highlight was toch echt een onverwachtse 5 uur durende B2B sessie met TCTCS (Daan van Bezouw, de eigenaar van Percolar) op de RGB Stage bij Jungle Festival. De last-minute opener voor de avond van MOZEM w/ David Vunk afgelopen vrijdag was ook zeker een hoogtepunt!”


Hense


Heeft de ontwikkeling als artiest ook je persoonlijke ontwikkeling beïnvloed? Hoe zou je deze ontwikkeling het best omschrijven?

“Mijn ontwikkeling zou ik als dubbelzinnig omschrijven. Aan de ene kant probeer ik op het gebied van persoonlijke ontwikkeling mijn perfectionistische kant los te laten, terwijl dit perfectionisme op het gebied van draaien enorm is teruggekomen. Soms ben ik hierdoor te gefocust op de technische kant waardoor ik zelf minder van het draaien geniet. Ik merk dat ik hierin misschien niet veel ontwikkeld ben, maar vooral de behoefte heb aan ontwikkeling, Door meer te draaien vertrouw ik erop dat deze ontwikkeling gaat komen. Het draaien heeft mij een serieuzer persoon gemaakt: Ik ben serieuzer gaan kijken naar wat er mogelijk is en wat ik zelf wil bereiken met mijn muziek. Het zien van  lachende gezichten en mensen die compleet uit hun dak gaan op platen die ze nog nooit hebben gehoord blijft een fantastisch gevoel.”


Volg TIOH op Facebook:


Kun je wat meer vertellen over je concept, TEKKIE? 

“TEKKIE is enorm uit de hand gelopen; dit had ik 8 maanden geleden nooit verwacht. In april vorig jaar ben ik begonnen met werken bij De Oude Rechtbank op Stratumseind. Toentertijd zat er een feestje op de donderdagavond waar ik zelf graag heen ging, maar dit concept ging ermee stoppen. Toen ik dat hoorde baalde ik enorm, want voor mij als house- en techno-liefhebber was dit werkelijk de enige plek waar ik nog wel eens te vinden was op de donderdagavond. Ik draaide toen eigenlijk alleen samen met een vriend thuis, puur als hobby, maar toen heb ik het idee geopperd om een party te organiseren. Samen met een collega en mede-dj, Rick van Wijk, a.k.a. Jumelage, ben ik aan tafel gaan zitten en hij heeft alles ontworpen. Twee weken later stond de eerste editie er, waarbij ik zelf de opener heb gedraaid. Daarna ben ik achter de bar gaan staan om bier te tappen voor de bezoekers. Op dat moment had ik nooit voor ogen dat we edities met andere organisaties zouden gaan doen of zelfs een hosting zouden doen op het event van de bold45 tijdens oud en nieuw. En dan heb ik het nog niet eens over de dingen waar we nu mee bezig zijn.”

 

Wat is de ambitie die je hebt met TEKKIE?

“De ambitie om van TEKKIE iets groters te maken is de afgelopen maanden aanzienlijk gegroeid, maar het blijft lastig om met deze ambitie eerlijk te blijven aan wat je wilt bereiken. Met TEKKIE probeer ik eigenlijk vooral mensen uit te dagen om ook naar een ander genre te luisteren. Het prikkelt de houseliefhebber om techno eens een kans te geven en het daagt de techno-liefhebber uit om eens naar disco te luisteren. TEKKIE moet vooral een plek blijven waar mensen zich thuis voelen en waarin muziek de leidraad is, waar iedereen welkom is en waar de sfeer altijd goed is. Dit is iets waar ik trots op ben! Dat we dit hebben kunnen bewerkstelligen maakt het al de moeite waard.”


Hense


Wat is je mooiste gig ooit?

“Ik denk toch dat dit de set blijft tijdens MOZEM’s hosting van de Inwisselbar tijdens de DDW op Strijp-S. De reden hiervoor is vooral de setting: Een super ontspannen laid back vibe waar mensen een beetje aan het borrelen waren vanaf 5 uur. Het was voor mij enorm tof om weer eens in een loungesetting te draaien, want dit stelde mij weer in staat een heel assortiment aan platen te draaien die ik in de club niet echt kan draaien. Dit is een van de sets waar ik zelf het meest van heb genoten. Het is alleen jammer dat ik mijn usb met de opgenomen set in de speler heb laten zitten. Rookie mistake, maar hopelijk heb ik er iemand mee blij kunnen maken.”

 

Wat zijn je favoriete genres naast je eigen stijl(en)?

“Qua genres luister ik zelf echt van alles! Ik kan uren over classic rock blijven praten. Soul, jazz; eigenlijk alles wat oud is kan ik waarderen. Vroeger heb ik ook een hele tijd naar hip-hop geluisterd. Met name de platen van J Dilla en DJ Premier heb ik altijd vet gevonden.”

 

Liever een groot festival of kleine club? Waarom?

“Kleine club denk ik toch wel; het intieme hieraan waardeer ik altijd enorm. Het praatje met de bezoekers achteraf blijft ook altijd lachen. Toch zal ik een groot festival niet afwijzen. Ik denk dat het hierbij een kwestie van tijd is, maar ook weten wanneer je daar klaar voor bent.”


Hense


Welke artiesten vormen een inspiratiebron voor je? En welke tracks en/of sets dan met name?

“Motor City Drum Ensemble. Een van de redenen hiervoor blijft het alsmaar vinden van die gouden pareltjes. Ik kan me zo goed herinneren dat ik een plaat voorbij hoorde komen en zelf op zoek ben gegaan, maar deze plaat blijkt echt onvindbaar. Er staat er momenteel eentje te koop voor 300 euro en als ik dit geld had zou ik hem nog gekocht hebben ook. Daarnaast ben ik zelf enorm fan van wat er op het moment geproduceerd wordt door de Fransen. Bellaire, Madcat en Folamour blijven grote inspiratiebronnen. Vooral op het gebied van sound is dit wat ik zelf wil bereiken. Ook blijft de set van Denis Sulta op Cité du Train for Cercle een van mijn favorieten: Een mix van zo veel verschillende platen bij elkaar, maar zo vet in elkaar gemixt. Ook Hunee en Antal blijven grote inspiratiebronnen met hun plaatkeuzes en manieren van mixen.”

 

Ga je zelf nog veel uit? Zo ja: waar en waarom?

“Redelijk. In Eindhoven ben ik graag te vinden bij de Oude Rechtbank, Calypso en Hoogste Tijd. Hierin is het wel een beetje afhankelijk van de avond. Room 306 bij de Hoogste Tijd of 575 bij Calypso, maar ook de party’s van MOZEM blijven favoriet op de weekendplanning. Ook de Sociale Dienst blijft altijd gaaf; die kelder inlopen heeft altijd wel wat.”

 

Heb je nog een ultieme droom of concrete ambitie?

“Mijn ultieme droom blijft toch de cliché-droom van elke dj: Groter worden, verder komen en over de wereld op meerdere plekken mogen draaien.”


VOLG Hense

- Advertisement -

Meld je aan voor de nieuwsbrief

en krijg elke week het laatste dancenieuws rechtstreeks in je mailbox!

Je kan je op ieder moment afmelden voor de nieuwsbrief door op de link onderaan de nieuwsbrief te klikken.
We gebruiken Mailchimp als ons e-mailmarketingplatform. Wanneer je op Subscribe drukt ga je er mee akkoord dat je informatie met Mailchimp wordt gedeeld.
Redactiehttp://tioh.nl/
Redactie-account van TIOH, gebruikt voor algemene items of incidentele gastbijdragen. De naam van de schrijver vind je dan bovenaan het artikel.

Gerelateerd

Rock The House #126: Moirai

Als onderdeel van onze podcast-serie maken artiesten een exclusieve mix voor This Is Our House. Terwijl je luistert kun...

Rock The House #125: Bulletproof

Als onderdeel van onze podcast-serie maken artiesten een exclusieve mix voor This Is Our House. Terwijl je luistert kun...