zaterdag, mei 8, 2021
HomeGenresTechnoRock The House #72: Janick Megroot

Rock The House #72: Janick Megroot

-

Als onderdeel van een podcast-serie maken zuidelijke artiesten een exclusieve mix voor This Is Our House. Terwijl je luistert kun je meteen over ze lezen in een begeleidend interview. In aflevering 72: Janick Megroot. Dit techno-talent probeert in zijn sets altijd verrassend te blijven. “Ik houd ervan om van links naar rechts te gaan in mijn sets. Soms opeens even helemaal iets anders.”

 

Naam: Janick van Megroot
Woonplaats: Heinkenszand
Leeftijd: 27
Residencies: FIJN, Groove to Chill
Labels: Funk’n Deep Records, Braaf records, Maddingcrowds, Distortus Music, Yellow Recordings
Genre: Techno


- Advertisement -


Hoe zou je deze mix zelf inleiden?

“Vaak word ik geboekt om af te sluiten, maar ik houd niet zo heel erg van het eentonige doorpompen. Ik wil altijd wel wat melodieën en groove in mijn tracks hebben. Ik houd ervan om van links naar rechts te gaan in mijn sets. Dat heb ik in deze mix ook gedaan. Soms opeens even helemaal iets anders. Zo verras je het publiek. Ik draai ook vaak tracks met een donker tintje, maar met een dansbaar element. Dat komt door de groove die ik in tracks zoek.

Tegenwoordig zie je een beetje de hype bij veel labels en artiesten dat ze veel ‘beukers’ maken van 130 bpm. Sommige zijn dan leuk, maar ik mis vaak die groove. Als ik zelf naar een feest ga ben ik ook meer een man van het dansen dan van het fistpumpen. In mijn set kun je ook vaak Drumcode invloeden vinden. Daarnaast houd ik ervan om op een DJM (mengpaneel) te draaien voor de effecten. Zo kun je toch nog wat spelen en het publiek opzwepen.”

Janick Megroot

Wat was je eerste officiële optreden?

“Mijn eerste techno-optreden onder de naam Janick Megroot was in december 2012. Dit was op Groove to Chill in de mooie Timmerfabriek in Vlissingen. Mijn eerste officiële optreden was in 2007 in Kiekieris, ‘s-Heerenhoek. Toen draaide ik nog Dirty House onder de naam Amnesia.”

 

Hoe voelde je je in de aanloop naar dit eerste optreden? Had je een speciale voorbereiding? 

“Ik was super zenuwachtig en ik draaide op een hele goedkope controller die ik had gekocht om te oefenen. Dit gaf mij een beetje meer zekerheid, omdat ik via die controller met sync kon draaien. Tegenwoordig draai ik alleen nog maar op de cdj’s wel met sync uit. Ik heb er overigens helemaal niets op tegen dat andere dj’s wel syncen.”

 

Hoe zou je het verloop van je carrière tot nu toe omschrijven? Wat waren highlights? (of dieptepunten?) Hoe ging je hiermee om?

“Mijn carriere is naar mijn mening altijd goed gegaan. Ik ben blij met de gigs die ik krijg en de mensen die ik eromheen leer kennen. Een groot highlight van mijn carriere was het winnen van de I LOVE TECHNO (BE) dj contest. Dit heeft eigenlijk ook heel het balletje aan het rollen gebracht.
Ik had een mix opgestuurd en werd toen uitgenodigd om de finale te draaien in Gent, België. Op nationale televisie moest ik het tegen twee andere deelnemers opnemen. Ik won en mocht vervolgens de Black Room openen op I LOVE TECHNO in 2014. Dit is het grootste indoor techno festival van Europa.

Sindsdien heb ik op vele leuke festivals mogen staan door heel Nederland en België. Zo heb ik  op onder andere de volgende festivals gestaan: Paaspop, Lief Festival, Sunrise Festival (BE), Geheime Liefde, Lakedance, Rotterdam Outdoor, Tegenstroom Festival, Bassrulers en City of Dance Festival.”


Volg TIOH op Facebook:


“Ook heb ik ook al gigs in diverse clubs achter mijn naam mogen schrijven. Bijvoorbeeld BASIS, Factory010, PKHS, Subsonic, POEMA RAW, John Doe, de Oude Rechtbank, Timmerfabriek en de Lasloods. Deze maand komt ook Panama, Amsterdam hier nog bij.

Een wat mindere tijd was afgelopen jaar toen er vrij weinig uit mijn hoofd kwam productie-wise. Ik had bijna een jaar geen track meer afgemaakt. Sinds een paar weken geleden heb ik eindelijk weer 3 tracks afgemaakt in twee weken. Deze periode was voor mij af en toe heel frustrerend, omdat je soms niet meer in jezelf gelooft. Je twijfelt of je het nog wel kunt. Ik ben echter blijven volhouden. Alle inspiratie is weer terug en ben zoveel als ik kan aan het produceren!”

Janick Megroot

Heeft de groei als artiest ook je persoonlijke/sociale leven beïnvloed? 

“Ja, ik vind van wel. Hier in Zeeland kan ik zonder enige arrogantie zeggen dat ik een van de bekendste techno-dj’s ben. Dit is niet moeilijk, omdat er maar weinig zijn. Zo leren veel mensen je kennen. Ook word je soms ook aangesproken door mensen die je zelf totaal niet kent, maar wel fan van je zijn. Daarnaast leer je steeds meer mensen kennen en dat vind ik alleen maar gezellig. Soms is het lastig dat mensen je aanspreken en je ze niet meer herkent.  Voor hun gevoel reageer je dan bot en zo word je snel arrogant genoemd. Soms praat je met zoveel mensen na een gig dat je het allemaal niet meer onthoudt. Dit is wel iets waar ik het lastig mee heb, omdat je zo normaal mogelijk wilt blijven doen.”

 

Wat is je mooiste gig ooit? 

“Zoals ik al eerder zei was I LOVE TECHNO echt een huge boeking. Ik stond daar voor het eerst voor een zaal van 2000/3000 man. Ik mocht de Black Room openen om 21:00 uur en het feest was om 19:00 begonnen. Van een vriend van mij hoorde ik dat Belgen er om bekend staan dat ze vroeg komen. En ja hoor, ik zette het eerste nummer op en binnen 10 minuten was heel die zaal gevuld. Sta je dan als broekie… Ik zat toen nog maar net 2 jaar in de techno-scene. Ik deelde de stage toen met Rodhad, Pfirter, Paula Temple en Happa. Ook werd ik bij aankomst ontvangen als een echte artiest, rondgereden in een golfkarretje. Die avond vergeet ik nooit meer.”

 

Kun je wat meer vertellen over je concept, FIJN? Hoe is het ontstaan en hoe verloopt het tot nu toe?

“Ik ben FIJN eind 2013 alleen gestart in een klein café in Goes. Ik vond dat er in Zeeland weinig techno was en ik wilde mijn sound laten horen aan de rest van Zeeland. Na een eerste editie met welgeteld 20 man werd ik benaderd door Eric Clement. Hij had veel apparatuur en wist nog een goede locatie. De tweede editie trok gelijk 100 man en na een paar vaste avonden zijn we naar de Goederenloods in Goes gegaan. Die verkochten we meteen uit voor 250 man. Vervolgens hebben we nog 5 uitverkochte edities daar gehad. Ook hebben we ondertussen een eigen area op City of Dance Festival in Middelburg (foto onder).”

FIJN City of Dance

“Vorig jaar september hebben we de stap gezet om FIJN in Vlissingen bekend te maken. We hebben daar nu twee uitverkochte edities gehad in het mooi Panta Rhei, aan de boulevard. We merkten dat de vraag groot was. Daarom gingen we naar een nóg grotere locatie: StudioA58. Tot onze grote verbazing verkochten we ook deze editie weer uit met bijna 600 man. We zijn nog steeds groeiende.

Sinds deze maand heb ik ook een nieuw FIJN-concept bedacht met een kelder in Vlissingen waar ik exclusieve raves houd. Deze zijn alleen puur voor FIJN bezoekers bedoeld; de echte liefhebbers van techno. De kelder toveren we om tot een soort Tresor en biedt ruimte voor 100 man. Aankomende Koningsdag is ook onze eerste samenwerking met een ander groot techno-concept uit Vlissingen, Groove to Chill.

Ik ben altijd goed bevriend geweest met de organisator hiervan, omdat hij mij ooit de kans heeft gegeven om techno te draaien op zijn evenement. We gaan onze krachten bundelen en een dik techno feest geven in de industriële Lasloods in Vlissingen. Deze zomer staan we ook 2 dagen op City of Dance festival met een nieuwe stage in het bos. We hebben namen geboekt als Pig&Dan, Roberto Capuano, Luuk van Dijk, Ramon Tapia, Benny Rodrigues en nog veel meer. Dat wordt echt heel dik!”

 

Heb je met FIJN nog een concrete ambitie voor ogen?

“Ja! We hebben gesprekken met Gebouw-T in Bergen op Zoom en zullen waarschijnlijk na deze zomer onze eerste edities in Brabant gaan doen. We willen langzaam uitbreiden naar Brabant en wellicht ooit ook naar Antwerpen. Daar is alleen veel concurrentie.”

 

Wat is je favoriete genre naast je eigen stijl(en)?

“Ik luister heel veel abstract R&B. Denk hierbij aan onbekende namen als FRVRFRIDAY en aftertheparty etc. Ik houd van die rustige slow lowkey vibes. Ik zou zeggen: Check it out. Daarnaast houd ik op zijn tijd ook nog wel van een goed hardcore feestje! En oh ja… REGGAE! I love it.”

Janick Megroot

Draai je liever op een groot festival of in een kleine club?

“Kleine club. Ik houd van de intieme sfeer en feestjes waar het zweet van het plafond afdruppelt.”

 

Welke artiesten vormen een inspiratiebron voor je? En welke tracks en/of sets dan met name?

“Adam Beyer en Alan Fitzpatrick waren altijd een inspiratiebron voor me. De track ‘Human Reason’ van hun was het moment dat ik op techno verliefd werd. Gewoon het blijven gaan en minimale aanpassingen van die track vond ik zo vet.”

 

Ga je zelf nog veel uit en bezoek je nog festivals? 

“Ik bezoek zelf nog enkele festivals per jaar. Zo ga ik al jaren een weekend naar Awakenings. Dit omdat er gewoon overal goede muziek is en het festival ook goed geregeld is. Op een camping verderop hebben we al jaren lang een huisje en dat is een en al gezelligheid. Ook Nature One is een aanrader!”

 

Als je een ultieme droom als artiest mag uitspreken, wat zou dit zijn? 

“Mijn ultieme droom is om elk weekend te draaien in goed gevulde clubs. Dat mag alleen in Nederland zijn, maar ook af en toe in een ander land. Ik hoef niet per se aan de top te komen en heel de wereld over te reizen. Zoals bijvoorbeeld Benny Rodrigues het doet, vind ik fantastisch. Lekker elke avond in je eigen bed slapen en wanneer de mogelijkheid er is, een gig in het buitenland pakken.”


VOLG Janick Megroot

 

- Advertisement -

Meld je aan voor de nieuwsbrief

en krijg elke week het laatste dancenieuws rechtstreeks in je mailbox!

Je kan je op ieder moment afmelden voor de nieuwsbrief door op de link onderaan de nieuwsbrief te klikken.
We gebruiken Mailchimp als ons e-mailmarketingplatform. Wanneer je op Subscribe drukt ga je er mee akkoord dat je informatie met Mailchimp wordt gedeeld.
Redactiehttp://tioh.nl/
Redactie-account van TIOH, gebruikt voor algemene items of incidentele gastbijdragen. De naam van de schrijver vind je dan bovenaan het artikel.

Gerelateerd

De grootste muzikale familie ter wereld: TranceFamily

Met deze meerdelige serie wil This Is Our House het belang van verschillende online dance community's onder de loep...

Nagenieten van Koningsdag: herbeleef de sets van o.a. de Streamers en 538 Koningsdag

Hoewel dit al de tweede Koningsdag is die we thuis moeten vieren, hebben Supersized Kingsday, de Streamers en 538...