vrijdag, mei 7, 2021
HomeGenresHouseRock The House #77: Elliot Fitch

Rock The House #77: Elliot Fitch

-

Als onderdeel van een podcast-serie maken zuidelijke artiesten een exclusieve mix voor This Is Our House. Terwijl je luistert kun je meteen over ze lezen in een begeleidend interview. In aflevering 77: Sander van Donkelaar (Elliot Fitch). Onlangs bracht hij een remix uit van ‘Listen To Your Momma’ van Showtek. Deze wordt al snel opgenomen in een van de grootste house-playlists op Spotify. Na dit succes zit hij niet stil.  “Ook is er 10 mei een nieuw nummer uitgekomen op Toolroom; dat is iets waar ik lang van heb gedroomd!”

 

Naam: Sander van Donkelaar
Woonplaats: Tilburg
Leeftijd: 22
Label: Be Yourself Music
Genre: House


- Advertisement -


Hoe zou je deze mix zelf inleiden?

“Ik zou de mix omschrijven als een energieke combinatie van (melodische) house en tech-house. Ik vind het altijd tof om aanstekelijke, herkenbare samples te combineren met dikke grooves en zware bass lines.”

 

Wat was je eerste officiële optreden? Hoe voelde je je in de aanloop naar dit eerste optreden? 

“Mijn eerste optreden was volgens mij op een club avond van King’s Castle Agency in de Philip (club in Tilburg) een paar jaar terug. Hier moest ik openen.

Het had niet echt speciale voorbereidingen nodig, maar ik had natuurlijk wel veel geoefend van tevoren . Toch was ik nog steeds echt zenuwachtig. Uiteindelijk bleek het gelukkig allemaal mee te vallen en is het heel goed verlopen!”

Hoe zou je het verloop van je carrière tot nu toe omschrijven? Wat waren highlights of dieptepunten?

“Ik heb hiervoor een tijd muziek gemaakt onder de alias Cooperated Souls en heb toen besloten om opnieuw te starten onder Elliot Fitch. Dat ging eerst nog best stroef. Zo had ik bijvoorbeeld last van een writers block en wist ik niet waar ik als artiest nu echt heen wilde. Toch begon het weer te kriebelen om muziek te gaan maken.

“Sindsdien ben ik weer druk bezig en gelukkig begint het nu wel weer een beetje te lopen. Zo is er bijvoorbeeld onlangs een remix voor Showtek uitgekomen die is opgepakt door de Housewerk afspeellijst op Spotify. Ook is er 10 mei een nieuw nummer uitgekomen op Toolroom; dat is iets waar ik lang van heb gedroomd!”

 

Heeft de groei als artiest ook je persoonlijke/sociale leven beïnvloed? 

“Nee eigenlijk niet echt; in ieder geval nog niet negatief. Ik heb er eigenlijk vooral veel toffe mensen door leren kennen.”


Volg TIOH op Facebook:

Help jezelf, en geef je like! Je blijft zo op de hoogte van het laatste nieuws uit de scene en van onze video’s en achtergronden.


Wat is tot nu toe je mooiste gig ooit? Waarom deze?

“Een van mijn mooiste boekingen was denk ik op ADE, waar ik  was uitgenodigd om te draaien op Dirty House van Vato Gonzalez. Dit was nog onder Cooperated Souls. Het was in club NYX – wat sowieso al een coole locatie is – en de sfeer en het publiek waren er echt top die avond!”

 

Wat is je favoriete genre naast je eigen stijl(en)? 

“Ik luister de laatste tijd naar echt van alles: hip-hop, garage, house, dancehall, r&b, disco. Muziek is heel veelzijdig en ik vind het altijd leuk om nieuwe dingen te ontdekken. Dat geeft me sowieso ook veel inspiratie.”

Elliot Fitch dj, press pic

Liever draaien op een groot festival of in een kleine club?

“Ik denk dat ik allebei wel tof vindt, al vind ik een kleine club met een goede sfeer misschien wel het leukst. Dan heb je echt die connectie met het publiek.”

 

Welke artiesten vormen een inspiratiebron voor je? En welke tracks en/of sets dan met name? 

“Eigenlijk allerlei soorten (house-) artiesten. Ik vind MK, Chris Lake, Riton, Camelphat heel cool omdat zij de underground sound goed naar een groter publiek kunnen trekken. Daarnaast vind ik Calvin Harris erg tof, omdat hij een super veelzijdige producer is die werkelijk van alle markten thuis is.”

 

Ga je zelf nog veel uit en bezoek je nog festivals? 

“Ja, zeker! Vooral techno en tech-house festivals eigenlijk; voornamelijk in de regio.  Sowieso is het gewoon leuk om er heen te gaan, maar ik krijg ook altijd veel inspiratie van sommige livesets, het publiek en de sfeer.”

Elliot Fitch dj, press pic

Heb je nog tips voor beginnende dj’s en producers? 

“Niet teveel nadenken en gewoon doen! Ik heb zelf altijd de neiging gehad om enorm veel na te denken en te twijfelen. Bijvoorbeeld over de juiste stappen, of iets nou wel goed klinkt, of een productie wel goed genoeg bij de andere nummers past enzovoort, maar ik heb gemerkt dat dit vaak juist averechts werkt. Muziek draait voornamelijk om gevoel en te veel over alles nadenken haalt de lol eruit. Het is veel beter (en leuker!) als je gewoon je gevoel volgt.”

 

Als je een ultieme droom als artiest mag uitspreken, wat zou dit zijn? 

“Als producer lijkt het me heel gaaf om gewoon zoveel mogelijk mensen te kunnen bereiken met mijn muziek. Als dj is het mijn droom om ooit nog een (live)mix te mogen doen voor een platform als Mixmag. Dat lijkt me namelijk heel tof om nog eens te doen, want daar hebben namelijk echt alle grote namen gestaan!”


Elliot Fitch

 

- Advertisement -

Meld je aan voor de nieuwsbrief

en krijg elke week het laatste dancenieuws rechtstreeks in je mailbox!

Je kan je op ieder moment afmelden voor de nieuwsbrief door op de link onderaan de nieuwsbrief te klikken.
We gebruiken Mailchimp als ons e-mailmarketingplatform. Wanneer je op Subscribe drukt ga je er mee akkoord dat je informatie met Mailchimp wordt gedeeld.
Redactiehttp://tioh.nl/
Redactie-account van TIOH, gebruikt voor algemene items of incidentele gastbijdragen. De naam van de schrijver vind je dan bovenaan het artikel.

Gerelateerd

Nagenieten van Koningsdag: herbeleef de sets van o.a. de Streamers en 538 Koningsdag

Hoewel dit al de tweede Koningsdag is die we thuis moeten vieren, hebben Supersized Kingsday, de Streamers en 538...

De grootste muzikale familie ter wereld: TranceFamily

Met deze meerdelige serie wil This Is Our House het belang van verschillende online dance community's onder de loep...