Rock The House #79: Robin Riccio

-

Home » Biki90 » Rock The House #79: Robin Riccio

Als onderdeel van een podcast-serie maken zuidelijke artiesten een exclusieve mix voor This Is Our House. Terwijl je luistert kun je meteen over ze lezen in een begeleidend interview. In aflevering 79: Robin Riccio (Robin Nollen). Zijn advies? Denk niet te veel na; doe het gewoon! “Je zal geheid een aantal keer op je bek gaan. Maar een beetje risico nemen in het leven hoort erbij als je verder wil komen.” 

 

Naam: Robin Nollen

Woonplaats: Tilburg

Leeftijd: 25

Genre: House, disco, classics, funkHoe zou je deze mix zelf inleiden?

“De mix is een belichaming van de stijl die ik momenteel draai onder de naam Robin Riccio. Een combinatie van oude en nieuwe platen die lekker dansbaar en vooral niet te moeilijk zijn. Het dient een zomers gevoel uit te stralen en je een vrolijk gevoel te geven. Er zit veel herkenbaarheid in de mix. Maar dan net even op een andere manier dan je gewend bent.”

“Voor de wat diepere en minder herkenbare housemuziek, waar ik ook ontzettend veel van houd, ben ik momenteel ook iets aan het opzetten. Daarover later meer.”

 

Wat was je eerste officiële optreden? Hoe voelde je je in de aanloop naar dit eerste optreden? 

“Mijn eerste officiële optreden was in Discotheek Oscars in Raamsdonksveer in augustus 2009. Ik mocht toen samen met een vriend openen voor Vato Gonzalez en Dyna. Ik weet niet meer of ik heel zenuwachtig was, maar wel dat ik er heel veel zin in had. Voor m’n set had ik al veel tracks uitgezocht die ik wilde gaan draaien. Volgens mij hadden we ook CDJ 1000s gehuurd van tevoren om nog extra te kunnen oefenen.”

Robin Riccio dj 

Hoe zou je het verloop van je carrière tot nu toe omschrijven?

“De laatste jaren ben ik vooral zoekende geweest. Eerst bevond ik me vooral in de hoek van groovy EDM. Denk aan artiesten als Dannic en Kryder bijvoorbeeld. Het ging toen best goed. Ik heb samenwerkingen gedaan met Marco V, Tom & Jame en Holl & Rush die op verschillende grote labels zijn uitgekomen, zoals Armada van Armin van Buuren en Protocol Recordings van Nicky Romero. De boekingen werden toen ook steeds groter.”

Ruim twee jaar geleden kwam voor mij het schakelpunt dat ik geen EDM meer wilde maken. De tracks werden steeds korter en hadden nog maar drops van 30 seconden waarna alles in elkaar zakte voor een break. Ik miste hierdoor de groove van een track en het hypnotische van het in de ‘vibe’ komen. Hierna ben ik lang gaan zoeken naar een geluid dat ik wel helemaal voelde. Uiteindelijk kwam ik bij de echte house- en tech house-sound uit met hier en daar funky invloeden. Ik kreeg weer zin om te produceren en het begon z’n vruchten af te werpen. Tot m’n grootste nachtmerrie begin 2019 plotseling uitkwam…”

Na een aantal gigs in een wintersportgebied in Italië, waar ik mijn hard disk mee naartoe had genomen, wilde ik de disk weer aansluiten op mijn computer. Tot mijn grote verbazing deed deze het niet meer. Ook een dataherstelbedrijf bood geen uitkomst, waardoor ik 5 volledige tracks die ik in de afgelopen twee maanden had gemaakt kwijt was. Je hoort dit soort verhalen nog steeds te vaak dus maak alsjeblieft altijd back-ups! Ik heb dat nu helaas via de harde weg moeten leren. Dit incident was vanzelfsprekend een groot dieptepunt waarna ik het produceren weer opnieuw heb moeten uitvinden. Op dit moment ben ik weer vol aan de bank en achter de schermen druk bezig met het opzetten van mijn nieuwe alias.”

Maak alsjeblieft altijd back-ups van je tracks!

Robin Riccio Dancetour Den Bosch

Heeft de groei als artiest ook je persoonlijke/sociale leven beïnvloed? 

“Het is niet zo dat mijn persoonlijke en sociale leven volledig op zijn kop staat vanwege mijn werkzaamheden als artiest. Maar het heeft er wel voor gezorgd dat ik nooit ‘uit’ sta. Ik ben er elke dag mee bezig en als ik een mailtje of appje krijg denk ik ook niet van: ‘Het is nu zaterdag, dus ik stuur maandag wel wat terug.’ Daarnaast ben ik ook niet altijd bij sociale gelegenheden aanwezig wanneer ik boekingen heb, maar ik probeer het wel zoveel mogelijk gescheiden te houden.”

 

Wat is tot nu toe je mooiste gig ooit? 

“Ik heb er denk ik een paar. In 2014 werd ik landelijk winnaar van de DJ- en Producer contest van Dancetour waardoor ik in het seizoen daarop op 4 edities van Dancetour mocht optreden. Een van die optredens was in Den Bosch, op de Pettelaarse Schans. Dat is een soort stervormig eilandje dat helemaal omringd wordt door hoge bomen. Een fantastische locatie om te mogen draaien. Ik stond in het begin van de middag geprogrammeerd, maar tijdens mijn set ging het al snel van gezellig druk naar helemaal vol. Een bijzondere dag.”

“Wat betreft indoor feesten is een gig in Complex Maastricht uit 2017 mij erg bijgebleven. Het was een internationaal studentenfeest op een doordeweekse avond. Ik weet niet waar ze het vandaan haalden, maar de energie die die avond door de zaal vloeide was voor mij next level.”

“Verder zal ik nooit mijn eerste buitenlandse optreden op Curaçao in de voormalige club Bermuda vergeten. Ik kreeg een week lang een huisje en een auto en had voor het eerst ook interviews. Dat was heel bijzonder.”

 

Wat is je favoriete genre naast je eigen stijl(en)? 

“Ik heb niet echt een favoriet genre; ik luister gewoon naar wat ik vet vind. Dat kan een oude hiphop-track zijn, maar ook een diepe melodische techno tune of early hardstyle. Het hangt een beetje van m’n stemming af waar ik op een bepaald moment naar luister.”


Volg TIOH op Facebook:

Help jezelf, en geef je like! Je blijft zo op de hoogte van het laatste nieuws uit de scene en van onze video’s en achtergronden.


 

Liever draaien op een groot festival of in een kleine club? 

“Een paar jaar geleden had ik sowieso een groot festival gezegd. Ik dacht toen vooral hoe meer mensen, hoe beter. Soms mis ik hier echter de echte, pure connectie met het publiek. Die je in een kleine club wel hebt. Desalniettemin kan ik ook erg genieten van grote festivals, dus ik kies voor de combinatie, haha.”

 

Welke artiesten vormen een inspiratiebron? En welke tracks en/of sets dan met name?

“Toen ik nog veel met EDM bezig was, waren Dannic, Fedde Le Grand en Hardwell grote inspiratiebronnen. Tegenwoordig laat ik me inspireren door artiesten als Armand van Helden, Max Chapman, Patrick Topping, Sidney Charles en Dennis Quin. Ik bewonder deze artiesten afzonderlijk om iets anders. Max Chapman bijvoorbeeld om zijn high energy tech house-platen met veel oog voor detail en Armand van Helden om zijn funky stijl en vele tijdloze classics.”

 

Ga je zelf nog veel uit en bezoek je nog festivals? 

“Ik ga zelf niet heel veel meer uit. Als ik de stad in ga is het meer om te borrelen met wat vrienden. Af en toe bezoek ik nog wel een festival of club evenement. Dit zijn tegenwoordig vrijwel altijd house, disco- en/of technofeesten.”

Robin Riccio press picture

Heb je nog tips voor beginnende dj’s en producers? 

“Een goede tip is denk ik dat je niet te veel na moeten denken en gewoon veel moet doen. Ik verwijt mezelf wel dat ik soms te veel nadenk over bepaalde zaken en keuzes waardoor ik veel kostbare tijd verlies. Probeer niet te wachten tot iets helemaal perfect is, want het is nooit perfect. Breng die track uit en probeer dat trucje tijdens een optreden. Je zal geheid een aantal keer op je bek gaan. Maar een beetje risico nemen in het leven hoort erbij als je verder wilt komen.”

 

Als je een ultieme droom als artiest mag uitspreken, wat zou dit zijn? 

“Mijn ultieme droom zou toch wel zijn om muziek uit te brengen op grote houselabels zoals Hot Creations, Toolroom en Solä Records. Maar mocht dit gebeuren, dan zal dat wel onder de naam zijn van mijn nieuwe alias. Met die act ga ik me echt richten op een energieke, drivende (tech) house sound. In mijn ogen ben je toch pas een volledige artiest wanneer je zelf muziek uitbrengt en dit krijgt om die reden ook de belangrijkste prioriteit wat betreft de nieuwe alias.”

“Een andere droom van me is om meer van de wereld te zien door op mooie plekken in het buitenland te draaien. Ik houd van reizen en het lijkt me geweldig als dat te combineren valt met optreden op bijzondere plaatsen.”

 


Robin Riccio

 

Meld je aan voor de nieuwsbrief

en krijg elke week het laatste dancenieuws rechtstreeks in je mailbox!

Je kan je op ieder moment afmelden voor de nieuwsbrief door op de link onderaan de nieuwsbrief te klikken.
We gebruiken Mailchimp als ons e-mailmarketingplatform. Wanneer je op Subscribe drukt ga je er mee akkoord dat je informatie met Mailchimp wordt gedeeld.
Redactie
Redactiehttp://tioh.nl/
Redactie-account van TIOH, gebruikt voor algemene items of incidentele gastbijdragen. De naam van de schrijver vind je dan bovenaan het artikel.

Gerelateerd

Hardwell maakt comeback tijdens Ultra Music Festival

Wat al een tijdje rondzingt in het wereldje, komt uit. Hardwell maakt, na een afwezigheid van 3,5 jaar, zijn...

House en techno in december: de maandtips van Casper Gout

In aanloop naar de nieuwe maand geven onze vaste gidsen je koers richting de betere events, bijzondere releases en andere highlights. Casper...