dinsdag, februari 27, 2024

Rock The House #8: mix + interview Lucky Done Gone

-

Home » Genres » House » Rock The House #8: mix + interview Lucky Done Gone

Als onderdeel van een podcast-serie maken Brabantse artiesten een exclusieve mix van een uur voor Our House. Terwijl je luistert kun je meteen over ze lezen in een begeleidend interview. In aflevering 8: Lucky Done Gone, ofwel Gijs Voesten uit Tilburg. Met zijn diepe house, techno en elektronica is hij een steeds vaker geziene en gehoorde gast in de zuidelijke scene, maar ook (ver) daarbuiten. Zo draaide hij al op Sziget en Mysteryland. Ultieme droom? "Draaien op Lowlands."
Naam: Gijs Voesten (alias Lucky Done Gone)
Woonplaats: Tilburg
Leeftijd: 23
Residentie: Roest Festival
Genre: House, techno, elektronica

Rock The House #8: mix by Lucky Done Gone by Our House on Mixcloud


Hoe zou je deze podcast zelf inleiden?

“Het is een mix tussen nieuwe en oude tracks. De nieuwe tracks vind ik erg tof op dit moment. De oudere heb ik al langer liggen maar nog nooit kunnen draaien of  kunnen laten horen. Het is volgens mij een donker avontuur met heftige snares en claps.”

Wat was je eerste officiële optreden?

“Mijn eerste optreden was in een lokaal jongerencentrum in mijn geboorteplaats Venray. Hier mocht ik draaien omdat ik de organisatie een demo had opgestuurd en ze wouden me een kans geven.”

‘Optredens op Sziget, in Paradiso en op We Are Electric waren hoogtepunten tot nu toe’

Hoe zou je het verloop van je carrière tot nu toe beschrijven? Wat waren highlights, of dieptepunten?

“Dieptepunten heb ik eigenlijk nog niet meegemaakt. Natuurlijk gaat het af en toe wat minder dan anders maar daar word je alleen maar beter van. Optredens op Sziget, in Paradiso en op We Are Electric waren voor mij de hoogtepunten tot nu toe. Over het algemeen is draaien altijd een hoogtepunt omdat draaien voor publiek het mooiste is wat er is.”

Lucky-Done-Gone_750x325_acf_cropped

Mooiste gig ooit?

“Sziget festival in Boedapest, 2012. Ik draaide om 4.30 uur, tegelijk met Tiga. Hier baalde ik van, omdat ik hierdoor zelf zijn set miste. Om 5:00 uur was Tiga afgelopen en liep het bij mij vol waardoor er iets moois ontstond en het een onvergetelijke set werd.”

Favoriete genre naast je eigen stijl(en)?

“Ik luister erg graag naar elektronische acts. Bands als Tame Impala of Foals heb ik regelmatig op staan.”

Groot festival of kleine club?

“Kleine club. Door de intieme setting kan er iets moois ontstaan tussen het publiek, de locatie en de dj. Dit kan ervoor zorgen dat er iets speciaals gebeurt wat nooit ergens anders zal plaatsvinden.”

Welke artiesten vormen een inspiratiebron voor je?

“Dixon en John Talabot zijn mijn favorieten maar ik kan ook ontzettend genieten van Job Jobse en Tsepo. Die twee laatstgenoemden kunnen een publiek door middel van één plaat helemaal naar zich toe trekken.”

Ultieme droom?

“Draaien in de X-ray op Lowlands.”

 

Check de Facebookpagina van Lucky Done Gone voor nieuws en data van optredens

Meld je aan voor de nieuwsbrief

en krijg elke week het laatste dancenieuws rechtstreeks in je mailbox!

Je kan je op ieder moment afmelden voor de nieuwsbrief door op de link onderaan de nieuwsbrief te klikken.
We gebruiken Mailchimp als ons e-mailmarketingplatform. Wanneer je op Subscribe drukt ga je er mee akkoord dat je informatie met Mailchimp wordt gedeeld.
Mark van Bergen
Mark van Bergen
Architect en Huisbaas. Schrijft sinds 2002 professioneel over elektronische dansmuziek en de partyscene. Interviewde zo vele groten en kleinen der aarde. Zijn boekdebuut 'Dutch Dance' (2013) werd bekroond met de Pop Media Prijs en kreeg een internationale opvolger (2018). Daarnaast schreef Mark (mee aan) boeken over Extrema, Awakenings en Thunderdome. Hij doceert over de dance-industrie op Fontys ACE.

Gerelateerd

Deadmau5 komt exclusief naar 013 met spectaculaire show

Op maandag 13 juni 2022 komt één van de meest herkenbare artiesten ter wereld naar Poppodium 013. Deadmau5 brengt...

Bass music in november: De tips van Daan Coerver

In aanloop naar de nieuwe maand geven onze vaste Huisgidsen je koers richting de betere events, bijzondere releases en andere highlights. Daan...