vrijdag, juni 18, 2021
HomeGenresHouseRock The House #81: VLASVELD

Rock The House #81: VLASVELD

-

Als onderdeel van een podcast-serie maken zuidelijke artiesten een exclusieve mix voor This Is Our House. Terwijl je luistert kun je meteen over ze lezen in een begeleidend interview. In aflevering 81: Paul Vlasveld.

Naam: Paul Vlasveld
Woonplaats: Tilburg
Leeftijd: 37
Label: 2Dlock
Genre: House/Techno

- Advertisement -

Hoe zou je deze mix zelf inleiden?
Speciaal voor This Is Our House heb ik deze mix opgenomen. Eigenlijk is dat niet zo mijn ding om thuis tegen een muur aan te kijken… Ik ben meer een DJ die draait op de sfeer van het moment en de energie die ik terugkrijg van mensen. Dat is ook de reden dat ik een aantal jaren geleden ben begonnen met het standaard opnemen van mijn live sets.

De beste sets zijn degenen waarvan ik dacht dat ze minder waren, ik was dan vaak ultra gefocust. Maar goed, wat je wel kan doen is een bepaalde sfeer neerzetten in zo’n mix waarbij de luisteraar zelf een beeld kan creëren. Waarschijnlijk wordt hij in de meeste gevallen ook op een koptelefoon tijdens het reizen bijvoorbeeld beluisterd, zoiets stel ik me dan voor.

Een paar weken geleden zou ik draaien voor House Of Wax in de tuin van Club Smederij in Tilburg, het ging niet door vanwege te slecht weer. Normaal bereid ik mij nooit voor, misschien de eerste 2, 3 platen maar op dieset had ik me wel voorbereid, wat oude platen opgesnord en afgestoft. Daar is deze set een beetje op gebaseerd. Ze stonden al klaar naast mijn platenspelers!

Wel gaaf, het is wat ouder materiaal wat ik een beetje combineer met nieuwere dingen wat een hele toffe sound geeft wat je nu ook veel hoort. Er zitten een aantal van mijn all-time favorites tussen.

Paul Vlasveld 3

Wat was je eerste officiële optreden?
Ik draaide al muziek op feestjes tijdens de basisschool, wat daarna een soort van drive-in show is geworden. Op een gegeven moment heeft dat een vrij serieuze vorm aangenomen met feesten in tenten waar ik hele nachten house stond te knallen!

Mijn eerste officiële gig en residency in een club was bij Club Vasquesz in Tilburg op het einde van de Korte Heuvel. Daar zit tegenwoordig de Ribs Factory geloof ik. Ik had meegedaan met een contest vanuit de platenzaak van Germaine in de Stationsstraat destijds. De winnaar mocht openen op een groot festival. De jury liet me niet winnen, wel boden ze mij een residency aan op de zaterdagavond op verzoek van jurylid en resident dj Dwin. Met hem werk ik tegenwoordig weer, na 20 jaar. Fucking cool!.

Ik was 17, op de scooter van Dongen – waar ik vandaan kom – naar Tilburg met een platentas tussen m’n benen en nog een op mijn rug. Het was de coolste club in het zuiden van die tijd. Met om 22.00u al een rij voor de deur! Jongens als Fedde Le Grand hebben er ook residencies gehad. De club was vernieuwend in die tijd en er hing een groovy sfeer, zoiets heb ik later nooit meer gezien in Tilburg.

Paul Vlasveld 2

Hoe zou je het verloop van je carrière tot nu toe beschrijven?
Ooit begonnen met muziek draaien uit passie voor muziek en liefhebberij. Gegrepen door de ‘house” heb ik mij ontwikkeld tot house-dj. Ik heb vanalles gedaan als dj, van corporate events tot illegale feestjes. De laatste tijd ligt de focus op mijn studiowerk. Muziekproductie, mixen en masteren van verschillende projecten en genres met super getalenteerde dj/producers. Denk aa Soul Safari en Eddin Cro. Daar ga je meer van zal horen in de nabije toekomst.

Ik ben er inmiddels ook al wel zo’n 25 jaar mee bezig, het heeft me veel gekost maar ook verrijkt. Hoogste tijd om mijn eigen werk naar een hoger niveau te tillen en et aan een groter publiek te laten horen!

Mooiste gig ooit?
Ik vind alle gigs mooi, draaien vind ik het aller aller allerleukste om te doen!

Favoriete genre naast je eigen stijl(en)?
Disco! Ik ben vroeg begonnen met het verzamelen van vinyl. Vaak zaten in de buurten waar ik nieuwe house kocht ook tweedehands platenzaken. Daar liep ik dan ook even binnen om iets leuks te vinden. Verder soul, jazz, funk, hip-hop en zo nog even door, het moet me raken.


Volg TIOH op Facebook:

Help jezelf, en geef je like! Je blijft zo op de hoogte van het laatste nieuws uit de scene en van onze video’s en achtergronden.


Groot festival of kleine club?
De club is mijn ding. Groot of klein maakt me niet uit, hier liggen mijn roots. Ik hou van de sfeer van de nacht en het echte ‘uitgaan’. Classy en uitgedost over the top maar ook rauw en puur en eenvoudig. Bovendien heb je hier eerder de kans het echte dj-vak te ervaren. Langere sets die tegenwoordig een uitzondering lijken te zijn, daar kom ik voor.

Over de hedendaagse festivalcultuur heb ik een uitgesproken mening. Ikzelf heb niet zoveel met sets van een uur of anderhalf. Ik ben meer van de kwaliteit dan de kwantiteit. Uitzonderingen van bepaalde festivals daargelaten natuurlijk.

Welke artiesten vormen een inspiratiebron voor je?
Tsja, cliché maar teveel om te noemen. Muzikaal en wat betreft producties is Faithless bijzonder. De combi van Sister Bliss met Rollo en daar Maxi Jazz overheen. Het was ooit UK club house en het is een soort van tijdloze popmuziek geworden. Dat betekent dat het goed in het gehoor ligt en dat het goed in elkaar zit. Hun minder bekende en vooralsnog laatste album – mooie trip – ‘The Dance’ vind ik het beste.

Paul Vlasveld 1

Als dj/producer is Kölsch me toch ook wel erg opgevallen. Je ziet hem op een soort van EDM-achtige podia als Tomorrowland maar ik zag hem ook even credible op een dinsdagochtend op een afterparty in dc-10 op komen draven met zijn eigen producties als hoogtepunten. Dan heb je in mijn ogen het ultieme wel bereikt, daar heb ik zwaar respect voor. Hij is een soort Benny Rodrigues, die kan ook overal terecht. Ook één van de redenen waarom ik gebruik maak van verschillende alter-ego’s.

Verder natuurlijk alle gasten van het eerste uur, noem de waslijst maar op. Ze zijn uiteindelijk de pioniers die de wegen voor ons hebben vrijgemaakt, allemaal helden!

Ga je zelf nog veel uit?
Eigenlijk niet zoveel meer, als ik wegga wil ik graag iets horen waar ik warm van word en wat vernieuwend is. Liever minder en goed dan vaak en halve bak.

Ultieme droom?
Die leef ik op dit moment, ik ben full-time bezig met muziek. Ik werk aan de gaafste projecten en ik heb prachtige dingen in het verschiet, laat maar komen!

Social Media:
Facebook
Soundcloud

- Advertisement -

Meld je aan voor de nieuwsbrief

en krijg elke week het laatste dancenieuws rechtstreeks in je mailbox!

Je kan je op ieder moment afmelden voor de nieuwsbrief door op de link onderaan de nieuwsbrief te klikken.
We gebruiken Mailchimp als ons e-mailmarketingplatform. Wanneer je op Subscribe drukt ga je er mee akkoord dat je informatie met Mailchimp wordt gedeeld.
Redactiehttp://tioh.nl/
Redactie-account van TIOH, gebruikt voor algemene items of incidentele gastbijdragen. De naam van de schrijver vind je dan bovenaan het artikel.

Gerelateerd

Grote domper voor Tomorrowland: Uitgestelde editie mag toch niet doorgaan

Tomorrowland krijgt ook in 2021 geen fysiek festival. De burgemeesters van Boom en Rumst geven geen toestemming om de...

Festivalseizoen 2021: Deze evenementen staan gepland voor juli

In 2020 zagen we de festivalzomer verdwijnen als sneeuw voor de zon, met livestreams, zitconcerten en autodisco's als...