Rock The House #82: GENTA

-

Home » Smèrrig Zomerweekender » Rock The House #82: GENTA

Als onderdeel van een podcast-serie maken zuidelijke artiesten een exclusieve mix voor This Is Our House. Terwijl je luistert kun je meteen over ze lezen in een begeleidend interview. In aflevering 82: GENTA.

Naam: Tom Gruijters
Woonplaats: Beek en Donk
Leeftijd: 24
Genre: RnB, hip hop, dancehall, urban eclectic

Hoe zou je deze mix zelf inleiden?
“Deze mix bestaat uit allemaal lekkere guilty pleasures, glijers, RnB en urban. Dit is de echte GENTA-sound. Good vibes only. Ik vind het altijd erg leuk om mixtapes te maken, ik doe het daarom ook wel vaker. Het kost wat tijd om een goede mixtape te maken, maar het eindresultaat maakt dat altijd weer goed.”

Wat was je eerste officiële optreden?
“Mijn eerste officiële optreden was op een kleine stage op WiSH Outdoor 2017. Ik was toen 21 jaar. Hiervoor had ik alleen nog maar in kleine clubs en kroegen gestaan. Ik was al een tijdje serieus bezig met mijn carrière als dj. Tegen al mijn verwachtingen in had ik een heel goede set-tijd op een bomvolle stage. Ondanks dat ik weinig ervaring had was het zeker een succes.”

Hoe zou je het verloop van je carrière tot nu toe beschrijven?
“Mijn dj-carrière begon eigenlijk al toen ik 14 jaar was. Destijds oefende ik vooral thuis en draaide ik af en toe op een feestje. Ik was nog niet echt serieus bezig. Op een gegeven moment ben ik het serieuzer aan gaan pakken, ik wilde echt voor publiek gaan draaien.”

“Vanaf januari 2019 ben ik begonnen onder mijn artiestennaam GENTA. Een nieuwe stijl, een nieuw concept, een nieuw huismerk; het serieuze werk kon beginnen. Eerst heette ik TOMMY IJSCOBAR en draaide ik all-round. Op een gegeven moment merkte ik dat het tijd was voor een nieuw concept met een nieuwe naam. Ik had eigenlijk een terugval verwacht in het aantal boekingen door deze naamswijziging, maar sindsdien is het alleen maar toegenomen.”

“Ondertussen heb ik Solar, Paaspop en We Are Electric kunnen toevoegen aan mijn cv. Ik ben een dj met veel passie. Daarom doe ik er alles aan om die stijgende lijn vast te blijven houden. Ik heb veel ambitie om verder te komen. Dat gaan jullie binnenkort ook zeker merken!”


Volg TIOH op Facebook:

Help jezelf, en geef je like! Je blijft zo op de hoogte van het laatste nieuws uit de scene en van onze video’s en achtergronden.


Heeft de ontwikkeling als artiest ook je persoonlijke ontwikkeling beïnvloed?
“Ik kom uit Beek en Donk, een klein dorp in de buurt van Eindhoven. Een keer per jaar wordt het op de kaart gezet door WiSH Outdoor, maar verder is er niks te doen. Vroeger draaide ik op plekken die in de buurt van mijn dorp lagen. Dat veilige wereldje heb ik ondertussen verlaten, waardoor ik verder ben gekomen.”

“Als dj kom je op plaatsen waar je anders nooit zou komen en daarbij leer je ook mensen kennen waar je zelf nooit op af zou stappen. Tot nu toe heeft het me alleen maar mooie vriendschappen en toffe ervaringen opgeleverd. Op sociaal gebied heeft het me enorm beïnvloed.”

Wat is je mooiste gig ooit?
“Ik heb al heel wat mooie gigs gehad. Van SMÈRRIG en Bontgenoten tot aan Solar en We Are Electric, ik vond het super vet. Als ik zou moeten kiezen, dan ga ik toch voor mijn gig op WiSH Outdoor. Voor mij was dit een fijne thuiswedstrijd; het zonnetje brak door en er stonden veel vrienden en andere bekenden. Dit gecombineerd met de heetste beats en lekkerste guilty pleasures zorgde voor een goede sfeer.”

Wat zijn je favoriete genres naast je eigen stijl(en)?
“Ik vind veel verschillende genres leuk om te luisteren, lekker afwisselend. Ik kan vaak niet langer dan een uur naar een genre luisteren. Als GENTA kom ik al veel in aanraking met RnB, guilty pleasures, reggaeton, urban en dancehall. Daarom vind ik het lekker om in mijn vrije tijd te luisteren naar andere genres zoals disco, tech house, drum and bass en trap.”

In principe kan iedere dj een inspiratiebron voor mij zijn

GENTA

Liever een groot festival of kleine club?
“Eigenlijk beide; ik vind de variatie tussen die twee heel leuk. In een club kan ik genieten van de connectie en intimiteit met het publiek. Als ik dan toch een keuze moet maken, ga ik wel voor een festival. Het publiek heeft er voor mijn gevoel extra veel zin in. Daarnaast geeft het me echt een kick om op een groot podium te staan. Op een festival vind ik het publiek vermaken een extra grote uitdaging.”

Welke artiesten vormen een inspiratiebron voor je?
“Ik ben van mening dat elke dj zijn eigen manier van draaien en platenkeuze heeft. In principe kan iedere dj dus een inspiratiebron voor mij zijn. Wie er voor mij echt uitspringt is dj Irwan. Hij heeft een heerlijke platenkeuze en mixt alles vlekkeloos aan elkaar. Verder kan ik genieten van Capital Candy, omdat hij zoveel positiviteit brengt tijdens zijn set.”

Ga je zelf nog veel uit of bezoek je festivals of clubnights?
“Als ik tijd heb, blijf ik na een set meestal nog om een drankje te doen. Ik vind het erg belangrijk om op tijd aanwezig te zijn. Zo kan ik de artiest voor me nog kan horen, hiermee voorkom ik dat we dezelfde tracks draaien. Ik ga zelf niet zo vaak naar een festival of club zonder dat ik daar moet draaien, omdat het vaak niet past in mijn agenda.”

Heb je nog een ultieme droom of concrete ambitie?
“Het zou tof zijn om mijn eigen naam aan een stage-hosting te mogen koppelen. Daarnaast heb ik nog een bucketlist van festivals waar ik graag zou willen draaien. Verder heb ik de ambitie om ook regelmatig in het buitenland geboekt te worden met als ultieme droom: Tomorrowland.”

GENTA


Social media GENTA:

Instagram
Soundcloud

 

Meld je aan voor de nieuwsbrief

en krijg elke week het laatste dancenieuws rechtstreeks in je mailbox!

Je kan je op ieder moment afmelden voor de nieuwsbrief door op de link onderaan de nieuwsbrief te klikken.
We gebruiken Mailchimp als ons e-mailmarketingplatform. Wanneer je op Subscribe drukt ga je er mee akkoord dat je informatie met Mailchimp wordt gedeeld.
Redactie
Redactiehttp://tioh.nl/
Redactie-account van TIOH, gebruikt voor algemene items of incidentele gastbijdragen. De naam van de schrijver vind je dan bovenaan het artikel.

Gerelateerd

Hardstyle tips in juli 2022: deze highlights mag je niet missen

In aanloop naar de nieuwe maand geven onze vaste Huisgidsen je koers richting de betere events, bijzondere releases en...

Hardstyle in oktober: De tips van Mandy en Peter

In aanloop naar de nieuwe maand geven onze vaste Huisgidsen je koers richting de betere events, bijzondere releases en andere highlights....