zondag, juni 20, 2021
HomeMusicRock the House #83: Revelation

Rock the House #83: Revelation

-

Als onderdeel van een podcast-serie maken zuidelijke artiesten een exclusieve mix voor This Is Our House. Terwijl je luistert kun je meteen over ze lezen in een begeleidend interview. In aflevering 83: Revelation.

Naam: Noah Vermeulen en Lars Dalm
Woonplaats: (Noah) Helmond en (Lars) Budel
Leeftijd: Beiden 21
Genre: Rawstyle/Hardstyle

- Advertisement -

Hoe zou je deze mix zelf inleiden?
”In deze mix willen we graag laten horen wat je van ons als Revelation kan verwachten. We hebben een live-set opgenomen die gebaseerd is op onze stijl als we voor een publiek draaien. Binnen het Revelation-team heeft iedereen verschillende smaken. Deze smaken komen altijd op één punt overeen; we houden van de hardere Rawstyle-tracks binnen de scene. Dat is ook in de mix terug te horen. De mix zal starten met een edit van een van onze eerste nummers. Verder zullen we veel variëren met eigen tracks en mash-ups. This is Revelation.”

Hoe zou je het verloop van jullie carrière tot nu toe beschrijven?
”We staan versteld van wat we binnen één jaar tijd hebben bereikt, hier zijn we ook enorm trots op. Zonder onze fans en volgers zouden we nooit hebben gestaan waar we nu zijn. Daarvoor zijn we ze ontzettend dankbaar. We zijn heel benieuwd naar wat de toekomst ons zal brengen. Natuurlijk hopen we dat we nog lang van alle boekingen en de muziek mogen genieten. Ons hoofddoel is om Revelation op de kaart te zetten.”

”We hebben al meerdere vette dingen mogen meemaken, maar Airborne Festival steekt er met kop en schouders bovenuit. Doordat we een dj-contest hadden gewonnen, kregen we de mogelijkheid om hier een set te draaien. Dit was de eerste keer dat wij op een festival mochten draaien. Als je zo’n contest wint, mag je meestal een openingsset draaien. Wij dachten dus ook dat wij de stage moesten openen. Uiteindelijk mochten we midden op de dag draaien. Dit kwam ons goed uit. Zo konden we bij onze eigen stijl blijven, en hoefden we niet zacht te beginnen. Tijdens onze set stonden we versteld van de mensenmassa die op onze set afkwam. Het publiek was ontzettend dedicated. Iedereen ging helemaal los, en na onze set hebben we verschillende complimenten gekregen. Dat is altijd mooi om te horen, dan weet je waar je het allemaal voor doet.”

Zonder enige verwachtingen gingen we naar het feest, en het stond stampvol

Revelation op Airborne

”Een van onze andere hoogtepunten is onze eerste buitenlandse boeking. In Club NL Mallorca mochten wij het voorprogramma en de afsluiting van raw hardstyle dj’s Radical Redemption en Act of Rage verzorgen. Het is natuurlijk een hele eer om voor en na deze twee grote namen te draaien. De sfeer was geweldig. Het was een avond om nooit meer te vergeten.”

”Aan ons lijstje met hoogtepunten mag de boeking op Armageddon niet ontbreken. Dit was voor ons het eerste échte evenement waar een head-liner op het programma stond. Dit was raw hardstyle dj Malice. We waren door een goede vriend gevraagd om een set te komen draaien. Zonder enige verwachtingen gingen we naar het feest, en het café stond stampvol. We hadden nog nooit voor zo’n groot publiek gestaan. We zijn super dankbaar dat we toen een set mochten draaien, want vanaf die boeking is alles gaan lopen.”

”Gelukkig hebben we nog niet echt een dieptepunt gehad. Het enige probleem wat we hebben is dat we af en toe vastlopen met het produceren tracks. Soms hebben we zoveel inspiratie, dat we aan een nieuwe track beginnen. We laten de track waar we eigenlijk mee bezig waren links liggen, en vinden het dan erg lastig om deze tracks op een later moment nog af te maken.”

Heeft de ontwikkeling als artiest ook je persoonlijke ontwikkeling beïnvloed?
”Lars heeft zich persoonlijk niet echt ontwikkeld. Het enige wat er voor hem is veranderd is de manier van produceren. Eerst was Lars bezig met zijn solocarrière in de muziek, maar hij was niet echt gericht op doorbreken. Met Revelation is dat voor hem een ander verhaal. Hier maakt hij grote stappen mee. Lars hoopt natuurlijk op een mooie toekomst voor Revelation.”

”Voor Noah is er op muzikaal gebied veel veranderd. Hij was altijd al veel bezig met muziek, maar toen was zijn muzieksmaak erg anders. Dit veranderde toen zijn vrienden hem meenamen naar zijn eerste rawstyle-feestje. Noah wist totaal niet wat hem te wachten stond, maar eenmaal daar was hij verkocht. Het is, naast de muziek, vooral de dedication die hem van de scene laat houden. Hij had nog nooit zoveel mensen zo los zien gaan, dat vond hij geweldig. Sinds zijn eerste feestje houdt hij de scene, muziek en dj’s goed in de gaten. Door de scene werd hij nog meer gedreven om zijn jongensdroom na te jagen; dj worden. De eerste stappen worden hier nu in gezet, dat vindt hij geweldig.”

Pressfoto Revelation

Wat is je mooiste gig ooit?
”Voor ons beiden is dat de set op Airborne Festival. We hadden het idee, gezien de line-up, dat het niet al te druk bij onze stage zou zijn. Het raw hardstyle-duo Rebelion draaide tegelijk met ons. Eenmaal daar stonden we versteld van de drukte bij onze stage. Natuurlijk hebben we maximaal genoten van ons eerste optreden op een festival. Na onze set kregen we complimenten, dat deed ons heel erg goed. We weten waar we het voor doen en daar worden we om de zoveel tijd op een mooie manier aan herinnert.”

Wat zijn je favoriete genres naast je eigen stijl(en)?
”Lars luistert vooral naar Amerikaanse rap, maar hij kan ook naar genres zoals house luisteren. Noah kan vrijwel overal naar luisteren, maar hij luistert ook voornamelijk naar rap muziek. Hij moet wel zeggen dat hij ook steeds vaker naar techno luistert.”

Liever een groot festival of kleine club?
”Dit is een lastige vraag. Het publiek is bij beiden heel anders. We hebben zowel met festivals als met clubs mooie ervaringen. Maar als we dan écht moesten kiezen, dan gaan we toch wel voor een festival. Misschien is dit omdat we pas één keer op een festival hebben mogen staan, hierdoor is beoordelen lastig. We vinden het allebei heel erg gaaf. Elke plek heeft een andere sfeer die voor een dj heel speciaal is.”

Welke artiesten vormen een inspiratiebron voor je?
”Hier is geen twijfel over mogelijk; Rebelion. We zijn door hun begonnen met het luisteren van wat hardere rawstyle muziek. Rebelion heeft een ander soort genre naar de rawstyle-scene gebracht, iets wat nog niemand had of bracht. We volgen hun vanaf moment één op de voet. Onze allergrootste droom is om ooit een keer een track met hun te maken. Wat trouwens best leuk is en wat niet veel mensen weten, is dat de naam Revelation van een track van Rebelion komt. We waren een beetje aan het brainstormen, toen Rebelion met een nieuwe track kwam. Deze track heet Revelation. We vonden het gaaf klinken én de naam kwam van onze grootste voorbeelden af.”


Volg TIOH op Facebook:


Ga je zelf nog veel uit of bezoek je festivals/clubnights? 
”Lars bezoekt zelf nog regelmatig festivals. Dit is de ultieme plek om te genieten van de muziek én te netwerken. Noah is het grootste feestbeest van Revelation. Hij gaat soms uit, maar is het allerliefst op een festival te vinden. Elk jaar gaat hij sowieso naar Supremacy, Shockerz en Intents. Noah hoopt dat hij dit jaar ook Defqon.1 van zijn lijstje kan afstrepen.”

Heb je nog een ultieme droom of concrete ambitie?
”Onze allergrootste droom is zonder twijfel om een track te maken met Rebelion en om ooit te draaien op Supremacy. We hopen dat we op een dag zo’n goede producties leveren, dat we worden gescout en Revelation op de kaart kunnen zetten. Als we terugkijken op de afgelopen tijd, vinden we het geweldig dat we als duo zijn begonnen en dat we nu al een heel team om ons heen hebben. Dat is al een droom die voor ons is uitgekomen. We zijn iedereen ontzettend dankbaar voor alle support, dat waarderen we heel erg. Hopelijk komen er nog veel meer mooie momenten aan.”

Soundcloud
Facebook
Instagram

 

- Advertisement -

Meld je aan voor de nieuwsbrief

en krijg elke week het laatste dancenieuws rechtstreeks in je mailbox!

Je kan je op ieder moment afmelden voor de nieuwsbrief door op de link onderaan de nieuwsbrief te klikken.
We gebruiken Mailchimp als ons e-mailmarketingplatform. Wanneer je op Subscribe drukt ga je er mee akkoord dat je informatie met Mailchimp wordt gedeeld.

Gerelateerd

Festivalseizoen 2021: Deze evenementen staan gepland voor juli

In 2020 zagen we de festivalzomer verdwijnen als sneeuw voor de zon, met livestreams, zitconcerten en autodisco's als...

Grote domper voor Tomorrowland: Uitgestelde editie mag toch niet doorgaan

Tomorrowland krijgt ook in 2021 geen fysiek festival. De burgemeesters van Boom en Rumst geven geen toestemming om de...