Rock the House #84: Raywell

-

Home » Smèrrig Zomerweekender » Rock the House #84: Raywell

Als onderdeel van een podcast-serie maken zuidelijke artiesten een exclusieve mix voor This Is Our House. Terwijl je luistert kun je meteen over ze lezen in een begeleidend interview. In aflevering 84: Raywell.

Naam: Rehuël Angkotta
Woonplaats: Tilburg
Leeftijd: 32
Genre: Eclectic

Hoe zou je deze mix zelf inleiden?
”Deze mix is een vertaling van mijn carrière en mijn eigen leven, met alle ups en downs die daarbij komen kijken. Je moet goed tussen de regels door luisteren, dan hoor je wat voor verhaal ik je wil vertellen.”

Wat was je eerste officiële optreden?
”Mijn eerste optreden was tijdens Art Of Dance Event in Waalwijk op 17 november 2007. De dag ervoor hield Art of Dance een dj contest. Diegene die dit contest won, mocht een setje draaien op het event. Die dag vergeet ik nooit meer. Een paar uur voor de contest liep ik zonder broek naar buiten, zo zenuwachtig was ik. Tijdens het contest durfde ik het publiek niet aan te kijken en was heel gefocust aan het draaien. Ik won het contest, en mocht de dag erna draaien op het event.”

Hoe zou je het verloop van je carrière tot nu toe beschrijven?
”Het is hard werken terwijl je geen garantie tot succes hebt. Maar laten we eerlijk zijn, het is de beste baan in de wereld. Toevallig heb ik dit jaar mijn bucketlist afgerond. Deze lijst heb ik in 2011 gemaakt. Een aantal hoogtepunten uit mijn carrière zijn Lowlands in de Wasmachine, Solar Driehoek 2015 – tevens mijn allereerste festival gig – en Soul Live 2018 en 2019. Met als kers op de taart; back2back met The Flexican.”

”Het meest trots ben ik op mijn event, genaamd RLD. Drie jaar lang was het event helemaal uitverkocht, en dat in mijn eigen stad! Ik heb gelukkig nog niet zoveel dieptepunten gehad. Ik wist op een gegeven moment niet meer hoe ik verder moest komen en hierdoor begon het draaien als productiewerk te voelen. Dat was wel een vervelende periode. Ik geef eerlijk toe dat het ontzettend lastig is om constant creatief te zijn en inspiratie te vinden.”

Bij binnenkomst was er zo’n 20 man, maar binnen een kwartier stond de tent ramvol

Raywell

Heeft de ontwikkeling als artiest ook je persoonlijke ontwikkeling beïnvloed?
”Zeker. De grootste ontwikkeling die ik heb doorgemaakt is constant jezelf zijn. Hierdoor kies ik mijn eigen pad als dj en als persoon. Vroeger was ik iemand die met zijn vinger naar anderen wees. Ik heb moeten leren om verantwoordelijkheid te nemen voor mijn keuzes. Ook heb ik geleerd om hulp vragen wanneer dit nodig is.”

Wat is je mooiste gig ooit?
”Dat was tijdens Day At The Park in Amsterdam. Ik stond op de Kris Kross Amsterdam Stage en daar heb ik, nu mijn goede vriend, Ron Simpson ontmoet. Mijn set stond om vijf uur gepland. Toen ik voor mijn set de tent in liep, stond er nog geen 20 man. De dag ervoor had ik tot laat opgetreden in Paradiso. Ik was helemaal op. Voor mijn gig ging ik backstage om nog even te slapen. Drie minuten voor aanvang nam ik nog een kijkje in de tent. Ik zag misschien 30 man staan. Ik keek Ron aan en zei tegen hem: ‘Deze tent staat binnen 20 minuten helemaal vol’. Zijn blik was priceless; hij keek me aan alsof ik gek was. Maar er was geen woord aan gelogen. De tent stond binnen een kwartier ramvol. Het was geweldig!”

Wat zijn je favoriete genres naast je eigen stijl?
”Ik ben zelf een hele grote fan van country, maar ik kan genieten van alles wat een vorm van soul bevat.”

Liever een groot festival of kleine club?
”Een kleine club. Het is een stuk socialer, knusser en gezelliger. In de club kan je meer experimenteren en heb je sneller een sfeer gecreëerd. Én, er is niks leuker dan een hoop zwetende lijven die op jouw beats tegen elkaar dansen.”

Mijn doel is om binnen vijf jaar een solo show te doen in de Ziggo Dome

Welke artiesten vormen een inspiratiebron voor je?
”Goede vraag. Vroeger was ik helemaal gek op Jazzy Jeff. Vooral zijn platenkeuze vond ik helemaal te gek. Nu luister ik bijna nooit naar sets van andere dj’s. Hierdoor probeer ik kopiëren te voorkomen, wat ik vroeger wel deed. Ik luister vooral naar verhalen van mensen om me heen. Dit probeer ik dan te vertalen naar een set. Ik hou van een goed verhaal.”

Ga je zelf nog veel uit of bezoek je festivals?
”Als ik een avond vrij heb, ga ik bijna altijd uit. Van de lokale kroeg tot plekken waar mijn collega’s draaien; ik ben overal te vinden en altijd in voor een biertje. Ik vind het fijn om sociaal bezig te zijn.”

Heb je nog een ultieme droom of concrete ambitie?
”Mijn doel is om binnen 5 jaar een solo show te doen in de Ziggo Dome. Een avond waar al het zweten en zwoegen van de afgelopen jaren samenkomt. Er staan nog meer dingen op de planning, maar die zien jullie vanzelf voorbij komen.”

Website
Facebook
Instagram

Meld je aan voor de nieuwsbrief

en krijg elke week het laatste dancenieuws rechtstreeks in je mailbox!

Je kan je op ieder moment afmelden voor de nieuwsbrief door op de link onderaan de nieuwsbrief te klikken.
We gebruiken Mailchimp als ons e-mailmarketingplatform. Wanneer je op Subscribe drukt ga je er mee akkoord dat je informatie met Mailchimp wordt gedeeld.

Gerelateerd

Hardstyle tips in september 2022: deze highlights mag je niet missen

In aanloop naar de nieuwe maand geven onze vaste Huisgidsen je koers richting de betere events, bijzondere releases en...

Hardstyle tips in juli 2022: deze highlights mag je niet missen

In aanloop naar de nieuwe maand geven onze vaste Huisgidsen je koers richting de betere events, bijzondere releases en...