vrijdag, juni 18, 2021
HomeMusicRock The House #85: Insanatix

Rock The House #85: Insanatix

-

Als onderdeel van een podcast-serie maken zuidelijke artiesten een exclusieve mix voor This Is Our House. Terwijl je luistert kun je meteen over ze lezen in een begeleidend interview. In aflevering 85: Insanatix. De Limburgse raw hardstyle-dj is nog maar een jaartje bezig, maar heeft al flink wat optredens op zijn naam. In december staat hij in de Music Dome in Kerkrade. 

 

Naam: Rowan Coomans
Woonplaats: Heythuysen
Leeftijd: 21
Genre: Raw hardstyle/hardcore

- Advertisement -

Hoe zou je deze mix zelf inleiden?

“De mix omschrijft wat ik als artiest wil uitstralen. Het is een mix waarin mijn favoriete tracks zijn verwerkt. Insanatix is afgeleid van het woord ‘insane’, ook dit probeer ik altijd in mijn mixtapes terug te laten komen. Deze mix is geïnspireerd door een optreden wat ik laatst had. Toen kreeg ik ook veel positieve feedback.”

 

Wat was je eerste officiële optreden? Waar en wanneer?

“Dat was op 21 december 2018. Na veel geoefend te hebben spoorde mijn beste vriend mij aan om mensen te benaderen en mee te gaan doen aan een dj-contest. Na enige twijfel besloot ik dit toch te doen.”

“En met succes. Ik werd tot mijn grote verbazing geselecteerd tot 1 van de 3 finalisten. Onder hen werd een poll geopend waarbij ik uiteindelijk als winnaar eruit kwam. Ik mocht draaien in club Cheetah in Oberbruch Duitsland. Een megavette ervaring voor mij natuurlijk. Dit eerste optreden spoorde mij ook meteen aan om te kijken wat ik met mijn act Insanatix kon bereiken.”

Insanatix

Hoe zou je het verloop van je carrière tot nu toe beschrijven? Wat waren highlights, of dieptepunten?

“Mijn carrière tot nu toe verloopt eigenlijk beter dan ik had verwacht. In de zomer van 2018 besloot ik een dj-controller te kopen zodat ik een YouTube-channel kon starten met mixtapes. Na die winst van de dj-contest ben ik mensen gaan benaderen met de vraag of ik op hun feest mocht draaien.”

“Uiteindelijk heeft mij dit in 1 jaar – zo lang ben ik pas bezig – 30 optredens opgeleverd. Hier ben ik zelf heel trots op omdat ik eigenlijk met de insteek begon om een YouTube-channel te maken.”


Volg TIOH op Facebook:

Help jezelf, en geef je like! Je blijft zo op de hoogte van het laatste nieuws uit de scene en van onze video’s en achtergronden.


 

“Een hoogtepunt tot nu toe in mijn carrière was mijn optreden in de Nieuwe Nor in Heerlen. Het was een avond waarbij frenchcore-dj Sefa kwam draaien. Tickets voor dit evenement waren binnen een paar uur uitverkocht. Ik weet nog dat ik gigantisch zenuwachtig was. Maar het moment dat ik on stage ging en de mensen los zag gaan, gaf mij een gigantische kick.”

“Een dieptepunt heb ik denk ik nog niet echt gehad. Dit omdat ik zonder verwachtingen deze uitdaging om zo ver mogelijk te komen ben aangegaan. Ik ben immers ook pas een jaar bezig.”

 

Heeft de ontwikkeling als Insanatix ook je persoonlijke ontwikkeling beïnvloed? Hoe zou je deze ontwikkeling het best omschrijven?

“Ik denk dat de ontwikkeling van hobby naar artiest mij zeker heeft beinvloed als persoon. Voordat ik begon met muziek was ik een vrij onzeker iemand. Ik wist niet zo goed wat mijn talent was en had best een negatieve kijk op mezelf.”

“Nadat ik ging draaien en veel positieve reacties kreeg over mijn sets groeide mijn zelfvertrouwen. Niet in een manier dat het arrogant is maar meer dat je trots bent op wat je doet.”

“Ook het sociale aspect is een stuk meer ontwikkeld, in de muziek-industrie kom je natuurlijk veel mensen tegen en is het leggen van sociale connecties erg belangrijk. Eerst was ik hier niet zo goed in en wachtte ik vaak tot mensen op mij afstapten. Nu is het andersom.”

Voordat ik begon met muziek was ik een vrij onzeker iemand

Insanatix

Wat is je mooiste gig ooit?

“Mijn mooiste gig staat nog gepland, op 14 december 2019. Dit omdat het de eerste keer gaat zijn dat ik voor een paar duizend man sta. Het is een evenement in een grote club in Kerkrade, genaamd de Music Dome. Het vette aan dit optreden is is dat ik sta ingepland precies voor de headliner. Dit betekent dus dat je sowieso voor een volle zaal staat. Ik kijk hier dan ook erg naar uit en ben al hard aan het zoeken naar de perfecte tracks om tijdens mijn set te draaien. Het moet iets speciaals worden.”

  

Wat zijn je favoriete genres naast je eigen stijl(en)?

“In mijn vrije tijd luister ik graag naar dubstep. Ik vind het mega-vet hoe je met al die verschillende geluiden toch een geheel weet te creëren. Daarbij vind ik dat de drops die je vaak hoort in dubstep ook dezelfde agressie of kracht hebben als die raw hardstyle heeft.”

“Als ik niet naar dubstep luister, luister ik ook soms naar filmmuziek. Denk hierbij aan artiesten zoals Hans Zimmer. Hier kan ik vaak inspiratie uit halen voor nieuwe tracks.”

 

Liever een groot festival of kleine club?

“Ik heb nog geen ervaring op een groot festival maar het lijkt met wel een super-ervaring om voor zo’n gigantische groep mensen te staan die er allemaal zijn omdat jij moet draaien. Daarbij is de show die om zo’n festival gebouwd wordt natuurlijk mega vet. Draaien in een kleine club is ook vet omdat je net wat meer samenhang hebt tussen de mensen.”

Insanatix

 

Welke artiesten vormen een inspiratiebron voor je? En welke tracks en/of sets dan met name?

Zelf ben ik erg fan van Act of Rage. Ik vind dat zijn muziek een heel goede balans heeft van vrolijke melodieën met snoeiharde drops. Dit wil ik in mijn eigen muziek ook laten terug komen. Een goed voorbeeld van een van die tracks is ‘Till sunrise’ van Act of Rage & Digital Punk. Daarbij vind ik de energie die Act Of Rage uitstraalt tijdens zijn sets super aanstekelijk. Zo wil ik dat  ook gaan doen.”

  

Ga je zelf nog veel uit of bezoek je festivals/clubnights? Zo ja: waar en waarom?

“Zelf ga ik niet zo heel veel uit. Dit komt omdat ik het vaak druk heb met andere dingen. Wel ga ik graag in de zomer naar festivals zoals Defqon en Intents.”

 

Heb je nog een ultieme droom of concrete ambitie?

“Mijn ultieme droom is doorbreken als Insanatix en spelen op de grootste festivals ter wereld. Dat is natuurlijk de wens van elke dj. Maar mijn concrete ambitie voor nu is releases krijgen op een label en zorgen dat Insanatix op de kaart wordt gezet. Vanaf dat punt is de sky the limit.”

 


Insanatix

Facebook

Instagram

 

 

- Advertisement -

Meld je aan voor de nieuwsbrief

en krijg elke week het laatste dancenieuws rechtstreeks in je mailbox!

Je kan je op ieder moment afmelden voor de nieuwsbrief door op de link onderaan de nieuwsbrief te klikken.
We gebruiken Mailchimp als ons e-mailmarketingplatform. Wanneer je op Subscribe drukt ga je er mee akkoord dat je informatie met Mailchimp wordt gedeeld.
Redactiehttp://tioh.nl/
Redactie-account van TIOH, gebruikt voor algemene items of incidentele gastbijdragen. De naam van de schrijver vind je dan bovenaan het artikel.

Gerelateerd

Grote domper voor Tomorrowland: Uitgestelde editie mag toch niet doorgaan

Tomorrowland krijgt ook in 2021 geen fysiek festival. De burgemeesters van Boom en Rumst geven geen toestemming om de...

Festivalseizoen 2021: Deze evenementen staan gepland voor juli

In 2020 zagen we de festivalzomer verdwijnen als sneeuw voor de zon, met livestreams, zitconcerten en autodisco's als...