ROCK THE HOUSE #89: mix + interview Sinless

-

Home » Algemeen » ROCK THE HOUSE #89: mix + interview Sinless

Als onderdeel van een podcast-serie maken artiesten een exclusieve mix voor This Is Our House. Terwijl je luistert kun je meteen over ze lezen in een begeleidend interview. In aflevering 89: Sinless, a.k.a. Levi Willems. De dj/producer uit Budel, bekend van onder meer zijn ‘Sloop Tool’, trakteert je op een rammende, gevarieerde set vol raw hardstyle. Inclusief een primeurtje, want in de mix van Sinless zit zijn eerste solo-track!

 

Naam: Levi Willems a.k.a. Sinless
Woonplaats: Budel
Leeftijd: 21
Genre: raw hardstyle

 

 

Hoe zou je deze mix zelf inleiden?

“De mix die ik heb gemaakt voor Rock The House bevat tracks die ik heel gaaf vind en die mijn stijl representeren. Ik hou ervan om een set neer te zetten waar veel variatie inzit maar die toch een duidelijke structuur bevat. Buiten dat vind ik een lekkere drive belangrijk. Ik denk dat ik die heb kunnen creëren met de gekozen nummers.”

“In deze mix zijn 2 van mijn eigen tracks te horen. Een edit samen met Revelation en een preview mijn eerste solo-track ‘The Saviour’. Met deze mix wil ik aan de lezers en luisteraars van This Is Our House laten zien wat je van Sinless de komende tijd kan verwachten.”

Wat was je eerste officiële optreden?

“Mijn eerste optreden was op Laatste Zondag Van Het Jaar, dit vond plaats op 29 december 2019. Ik stond op de line-up met Madura, Revelation, P-Pain en met Irradiate als headliner. Ik heb dit ervaren met heel veel positieve gevoelens. Ik heb iedere seconde genoten achter de draaitafels. Na mijn optreden heb ik veel positieve reacties gehad, wat me nog eens extra motiveerde om door te gaan met waar ik mee bezig was.”

Ik heb nog een hele weg voor me, maar ik kijk er naar uit om deze weg in gaan

Sinless

Hoe zou je het verloop van je muzikale ontwikkeling tot nu toe beschrijven?

“De interesse voor muziek begon op mijn 16e. Op die verjaardag kreeg ik van mijn ouders een draaitafel. Hier heb ik in mijn vrije tijd onwijs veel uren mee doorgebracht.”

“Door de jaren heen raakte ik steeds meer gewend aan het draaien, op die manier heb ik het mijzelf aangeleerd. Ik heb veel gelezen hoe nummers in elkaar zitten en dit heeft zeker zijn vruchten afgeworpen. In het draaien stop ik veel tijd, want dit is echt een van mijn favoriete bezigheden.”

“Ik ben nu ongeveer driekwart jaar bezig met mijn muziek-carrière. Momenteel probeer ik vooral het produceren onder de knie te krijgen. Eerlijk gezegd vind ik dit nog echt een uitdaging. Maar juist daarom ben ik erg gemotiveerd om het beste uit mezelf te halen op muzikaal gebied.”

“Ik werk regelmatig samen met andere producers en daar krijg ik de nodige feedback van. Omdat ik het geleerde ook in de praktijk wil brengen ben ik bezig met een aantal tracks. Je kunt zowel collabs als solo’s verwachten. Ik heb nog een hele weg voor me, maar ik kijk er naar uit om deze weg in gaan en kan niet wachten om wat van me te laten horen.”

Een tweede hoogtepunt na mijn eerste optreden is voor mij de ‘Sloop Tool’. Het is op dit moment 33 duizend keer beluisterd op Soundcloud. Ik had bij het maken van deze track nooit gedacht dat deze zo ‘viral’ zou gaan. Het begon als een grapje, maar het is in mijn ogen uitgegroeid tot iets heel succesvols. Ik merk dat veel mensen de ‘Sloop Tool’ kennen en daar ben ik toch wel trots op.

Dankbaar

“Naast hoogtepunten heb ik ook mindere momenten gehad. Omdat ik lerende ben loop ik regelmatig vast bij het producen van tracks. Dit vind ik heel demotiverend. Je merkt dan ook dat het heel erg aan je gevoel gaat zitten. Dit wordt gelukkig goed opgevangen door Lars (Revelation, red.), een van mijn beste vrienden. Hij geeft me hiervoor tips en motiveert me weer om door te gaan. Daar ben ik hem heel dankbaar voor.”

“Een tweede dieptepunt zijn mijn weinige boekingen. Ik ben er me zeker van bewust dat het niet in je schoot word geworpen en er zeker wat voor moet doen, maar dan nog is het vaak lastig om een boeking op je naam te krijgen. Dit motiveert me dan wel weer enorm om extra mijn best te doen.”

Heeft de ontwikkeling als artiest ook je persoonlijke ontwikkeling beïnvloed?

“Sinless heeft op zich niet veel invloed gehad op mijn persoonlijke ontwikkelingen. Ik heb door Sinless dingen meegemaakt waar ik heel trots op ben en blij ben dat ik ze heb mogen meemaken, maar het heeft geen directe invloed gehad op mij als persoon.”

“De muziek daarentegen wel. Ik ben al vanaf mijn tienerjaren bezig met hardstyle. Ik ging op redelijk vroege leeftijd al naar festivals en feestjes. Dat zit er nog altijd in. Aan deze festivals heb ik grotendeels mijn vrienden over gehouden. We zijn allemaal in contact gekomen door deze evenementen en daarom heeft muziek een speciaal plekje bij me.”

Radical Redemption is mijn grootste inspiratiebron

Sinless

Wat zijn je favoriete genres naast je eigen stijl(en)?

“Naast mijn eigen stijl heb ik niet echt een favoriete stijl. Dit wil niet zeggen dat ik niks anders goed vind, maar mijn voorkeur ligt heel duidelijk bij de hardere stijlen. Ik heb wel veel waardering voor alle muziek en kan het zeker ook luisteren. Als ik dan echt aan afwisseling toe ben dan luister ik gewoon naar de top 40-hitlijst.”

Liever een groot festival of kleine club?

“Dit vind ik een moeilijke. Ik zou het allebei heel leuk vinden. Bij een groot festival heb je dat echte festivalgevoel wat onbeschrijfelijk is, maar bij een kleine club heb je juist dat gevoel van dedication met de bezoekers. Mijn voorkeur gaat uit naar een klein bescheiden festival waar je beide aspecten kan meepikken. Maar om nu antwoord te geven op jullie vraag, ga ik toch voor het grote festival omdat dit toch wat exclusiever en specialer is in mijn ogen.”


Volg TIOH op Facebook:

Help jezelf, en geef je like! Je blijft zo op de hoogte van het laatste nieuws uit de scene en van onze video’s en achtergronden.


Welke artiesten vormen een inspiratiebron voor je?

Radical Redemption is mijn grootste inspiratiebron. Niet alleen op het gebied van muziek maar ook hoe hij omgaat met negatieve feedback. Afgelopen tijd heeft hij veel commentaar gekregen vanwege zijn experimentele stijl. De manier hoe hij daarop heeft gereageerd heeft mij heel veel inspiratie gegeven. Hij heeft een duidelijk signaal afgegeven dat hij maakt wat hij zelf vet vind en hij laat continu zien dat hij 100% achter zijn creaties staat. Dat vind ik super om te zien.”

“Mijn favoriete set is ook van Radical Redemption. Zijn show op Reverze 2016 was heel vernieuwend en zat vol verrassingen. Deze luister ik tot op de dag van vandaag regelmatig. Verder behoort zijn liveset op Supremacy Australia ook tot 1 van mijn favorieten.”

“Het nummer ‘Just Like You’ is voor mij ook een inspiratiebron omdat de tekst in het nummer mij heel erg aanspreekt. Daarnaast vind ik de sfeer en de opbouw van de track geweldig.”

Mijn ultieme doel is om ooit op Decibel te mogen draaien

Sinless

Ga je zelf nog veel uit of bezoek je festivals/clubnights?

“Ik ben een frequent bezoeker van festivals. Dit doe ik samen met mijn vriendengroep. Omdat ik zo’n liefhebber ben van de muziek en om dit samen met mijn vrienden te mogen meemaken, maakt de ervaring zo leuk! We gaan meestal naar feesten in de buurt.”

Heb je nog een ultieme droom of concrete ambitie?

“Mijn favoriete artiest is dus Radical Redemption. Mijn droom is om ooit op samen met hem te mogen draaien. Dit is nog heel ver weg, maar zoals ik zei: ‘Ik kan niet wachten om die uitdaging aan te gaan’. Mijn ultieme doel is om ooit op Decibel te mogen draaien. Dit vond ik een van de leukste festivals die ik tot nu toe heb bezocht en ik vond de sfeer daar ongekend.”


 

Sinless

Instagram

Soundcloud

 

 

 

Meld je aan voor de nieuwsbrief

en krijg elke week het laatste dancenieuws rechtstreeks in je mailbox!

Je kan je op ieder moment afmelden voor de nieuwsbrief door op de link onderaan de nieuwsbrief te klikken.
We gebruiken Mailchimp als ons e-mailmarketingplatform. Wanneer je op Subscribe drukt ga je er mee akkoord dat je informatie met Mailchimp wordt gedeeld.

Gerelateerd

Hardstyle tips in augustus 2022: deze highlights mag je niet missen

In aanloop naar de nieuwe maand geven onze vaste Huisgidsen je koers richting de betere events, bijzondere releases en...

De top 3 hardstyle releases van mei 2022: dit zijn de beste tracks

Elke maand komen er honderden nieuwe releases uit. En elke maand staan er tientallen nieuwe artiesten op met nieuwe...